13 Aati Marttinen
3 Kosta Manev
22 Arttu Hoskonen
29 Henri Lehtonen

FC Interin kausi 2017 Veikkausliigassa on päättynyt yhdeksänteen sijaan. Kauden viimeisessä ottelussa joukkue taipui Seinäjoen Jalkapallokerholle vieraskentällä 5-0(3-0).

Ottelu ratkesi käytännössä ensimmäisellä jaksolla, jolloin kotijoukkue oli jäätävän tehokas, tehden maalin oikeastaan jokaisesta paikastaan.

Pelin ensimmäinen maali sai alkunsa Interin pallonmenetyksestä. Tilanteesta seurasi nopea tilanteenvaihto, jonka seurauksena SJK sai vapaapotkun 20 metristä. Erfan Zeneli näytti vaparista taitojaan ja teki 1-0 maalin 7. minuutilla.

Inter oli lähellä kuitata maalin seuraavasta hyökkäyksestä. Lucas Garcian laukauksen pienestä kulmasta torjui Mihkel Aksalu.

SJK hyödynsi korkealla pelanneen Interin puolustuslinja haavoittuvuuden seuraavan kerran 21. minuutilla. Jesse Sarajärvi juoksi oikealta läpi ja syötti pallon Billy Ionsille, joka teki toisen maalin.

Inter näytti pääsevän peliin mukaan, kun Joel Mero ajettiin kentältä 26. minuutilla, kaadettuaan läpiajoon päässeen Benjamin Källmanin.

Joukkue ei saanut kuitenkaan hyödynnettyä ylivoimaan. Aivan ensimmäisen jakson lopussa Zeneli löysi tilaa puolustuksen selustasta. Takaviistoon lähtenyt syöttö löysi lopulta Sarajärven, joka sijoitti varmasti iltapäivän kolmannen maalin.

Toisen jakson alussa Ions oli jälleen läpi. Pitkän kuljetuksen jälkeen lähteneen laukauksen torjui kuitenkin upeasti Jere Koponen.

Koponen oli lopulta voimaton, kun Jarkko Hurme pääsi laukomaan hänen käsiensä kautta kulmapotkun jälkitilanteesta 4-0 osuman.

Kotijoukkueen tehokkain pelaaja, Jesse Sarajärvi vastasi lopulta ottelun viimeiseksi jääneestä 5-0 maalista. Maali syntyi, kun Koponen torjui ensin upeasti Ionsin yrityksen. Jatkotilanteeseen Inter-vahti ei sen sijaan ehtinyt.

Inter sai oikeastaan koko ottelun ajan luotua tilanteita SJK:n maalille. Viimeistely yritykset olivat kuitenkin luokattomia.

Synkässä ottelussa nähtiin myös jotakin hyvää. Toisella jaksolla Veikkausliigadebyytin teki 17-vuotias keskikenttäpelaaja Yoonis Muse. Nuorukainen selvisi ottelusta puhtain paperein ja sai samaan syssyyn myös päävalmentaja Fabrizio Piccaretan kehut.

– Nuoret pelaajat olivat meillä jälleen kentän parhaimmistoa. Varsinkin toisella jaksolla kentälle tullut Muse oli hyvä. Hän pelasi hyvällä tasolla koko sen ajan, mitä oli kentällä, kehui Piccareta.

Inter ei päässyt ottelussa oikein missään vaiheessa haastamaan SJK:ta. Piccaretan mukaan ensimmäinen maali merkitsi jälleen paljon.

– Jos päästämme ensimmäisen maalin ottelussa, niin jotain tapahtuu. Näin kävi myös tänään. Peli meni vähän väkisin vääntämiseksi. Emme pystyneet haastamaan oikein missään vaiheessa, vaikka me loimmekin paikkoja läpi ottelun, näki Piccareta.

Piccareta oli pelin jälkeen pettynyt tulokseen. Tavoitteet otteluun olivat aivan jotain muuta, mitä ottelussa lopulta tapahtui.

– Tämän ottelun oli tarkoitus olla meille jo uusi alku. Tavallaan tulevan kauden ensimmäinen ottelu. Se ei kuitenkaan ollut sitä. Hyvä, että ottelu ja samalla koko kausi ovat nyt ohi. Seura pääsee aloittamaan kaikkien vaikeuksien jälkeen puhtaalta pöydältä ensi kaudella, selvitti Piccareta pelin jälkeen.