Otteluraportti: SJK-FC Inter

9.9.2016

Veikkausliiga 9.9.2016

SJK-FC Inter 1-0(1-0)

Maalit: Billy Ions 7. min

Inter: Jukka Lehtovaara, Egzon Belica, Bajram Nebihi, Guy Gnaboyou(Albion Ademi 24. min), Erfan Zeneli (Ari Nyman 81. min), Solomon Duah(Petros Kanakoudis 70. min)Arttu Hoskonen, Kosta Manev, Henri Lehtonen, Faith Obilor ja Njazi Kuqi.

Vaihtopelaajat: Kalle Kauppi ja David Monsalve.

Inter taipui niukasti Seinäjoen OmaSP Stadionilla pelatussa Veikkausliigaottelussa. Kotijoukkue SJK:n voittoon riitti lopulta Billy Ionsin pelin 7. minuutilla tekemä maali.

Interin kannalta tulosta synkensi myös joukkueen ykköstoppari Faith Obilorin kahden varoituksen myötä saama punainen kortti, joka pitää hänet sivussa ensi maanantain tärkeästä HIFK-ottelusta.

Ottelu ratkesi siis lopulta heti alussa. Kotijoukkueen Ions sai pallon 16-alueen rajoilla, mistä hän laukoi sen lopulta tyylikkäästi maalin takakulmaan.

Maalin jälkeen avausjakso mentiin vauhdikkaasti. Interin paras paikka maalintekoon oli noin vartin kohdalla, mutta kukaan joukkueen pelaajista ei saanut sohittua palloa maalinedusruuhkasta sisään.

Avauspuolikkaan lopussa SJK:n pelaajat pelasivat upean kombinaation, mutta Inter säästyi lisätakaiskuilta Ionsin hukattua maalipaikan.

Toisella jaksolla Interin peli jollakin tavalla piristyi. Joukkue sai pidettyä palloa, mutta SJK:n kurinalaisesti pelannutta puolustusta oli vaikea horjuttaa. Interin tehottomuudesta kertoo varmasti eniten se, että joukkue ei saanut lauottua kuin kerran ottelussa maalia kohti.

Inter maksoi lopulta SJK-tappiosta lopulta kovan hinnan, kun Guy Gnabouyou nilkutti vaihtoon jo avausjaksolla, ja Obilor hölmöili itselleen ottelun lopulla ulosajon.

Jos ottelusta jotain postitiivista hakee, niin se on ehdottomasti Albion Ademin debyytti Veikkausliigassa. TPS:sta Interiin siirtynyt 17-vuotias superlupaus tuli kentälle jo avausjaksolla loukkaantuneen Gnabouyoun tilalle.

– Tulos on pettymys. Emme olleet siinä alussa aivan hereillä ja SJK pääsi sitten johtoon. Yritimme kuitenkin päästä peliin mukaan, mutta emme saaneet lopulta hirveästi aikaiseksi. Hyökkäyspeli oli aika tehotonta, kommentoi päävalmentaja Shefki Kuqi ottelua.

Interin on kuitenkaan turha jäädä murehtimaan SJK-ottelun tulosta, sillä maanantaina on edessä todellinen kuuden pisteen ottelu HIFK:ta vastaan. Tätä korostaa myös Kuqi.

– Taistelu jatkuu. Me alamme nyt keskittyä maanantain otteluun HIFK:ta vastaan. Siinä on paljon pelissä ja haluamme siitä pelistä poistua kentältä voittajana, päätti Kuqi.

Interin seuraava Veikkausliigaottelu on siis ohjelmassa maanantaina, jolloin Veritas Stadionille saapuu vieraaksi HIFK. Ottelu alkaa kello 18.30.