1 Jere Koponen
2 Ansu Sherrif
10 Kaan Kairinen
19 Yoonis Muse

FC Interin seurahistorian 22. Veikkausliigakausi päättyi lauantaina Seinäjoella. OmaSP Stadionilla pelattu ottelu päättyi vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen 2-2(2-0) tasapeliin. Interin maaleista ottelussa vastasivat Timo Furuholm ja Daniel Kamy.

Inter oli ottelussa heti alusta alkaen se hallitsevampi osapuoli. Joukkue pystyi pitämään palloa, mutta SJK:n puolustuslinjan murtaminen oli vaikeaa. Lähimmäs maalia Interistä pääsi Albion Ademi 14. minuutilla. Hänen laukaus meni kuitenkin hiuksen hienosti ohi yläkulman.

Kotijoukkue SJK meni ottelussa johtoon puolen tunnin kohdalla. Maali syntyi kulmapotkusta, jonka Mehmet Hetemaj puski maaliin. Tilanteessa Interin vartiointi petti pahasti. SJK tuplasi johtonsa kymmen minuuttia myöhemmin. Maalin syntyi jälleen kulmapotkusta, jonka laukoi maaliin oikeastaan kenenkään estelemättä Denys Oliynyk.

Inter haki peliään toisen jakson alussa. Loppujen lopuksi joukkue sai taivutettua SJK:n puolustuskannalle.

Ansaittu kavennusmaali synty, kun tämän kauden ykköspyssy Timo Furuholmin päätti oman läpiajonsa maaliin 67. minuutilla. Tilanteen pohjusti taidokkaalla syötöllä Mikko Kuningas.

Interin kavennuksen jälkeen peli muuttui lopulta vauhdikkaaksi päästä päähän pelaamiseksi, missä Inter haki vimmatusti tasoitusta. Kova yritys palkittiin lopulta tasoituksella, jonka teki Daniel Kamy minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua Kuninkaan kulmapotkusta.

Inter ei tyytynyt missään vaiheessa pelkkään tasoitukseen, vaan haki loppuun asti voittoa, joka olisi nostanut sen sarjataulukossa kuudenneksi. Ottelun lisäajalla Mika Mäkitalolla oli tilanne viedä joukkueensa johtoon, mutta SJK:n puolustus sai estettyä uhrautuvalla pelaamisella maalin syntymisen.

Interin päävalmentaja John Allen oli lopulta tyytyväinen pisteeseen. Hänen mukaansa joukkue näytti luonnetta tullessaan tasoihin kahden maalin takaa.

– Olen todella ylpeä siitä, miten joukkue tuli tasoihin kahden maalin takaa. Seinäjoella se ei ole koskaan helppoa. Tasapeli oli oikeutettu tulos tässä pelissä lopulta, myönsi Allen.

Allenin mukaan Inter oli ottelussa niskan päällä. Kotijoukkueen maalit sekoittivat joukkueen peliä, mutta toisella jaksolla peli sujui jälleen hyvin.

– SJK:n maaleihin asti hallitsimme peliä. Toisella jaksolla pyrimme pitämään pelaajia enemmän keskustassa ja se toimi. Olimme vaarallisempia ja sen avulla saimme koko ajan painetta SJK:n maalille, analysoi Allen.

Vaikka Inter ei lopulta saavuttanut sen tavoitettaan, kuudetta sijaa Veikkausliigassa, antoi Allen kiitoksen ryhmälleen.

– Pelaajat ja taustat tekivät töitä suurella sydämellä. Saavutimme europaikan ja siihen pitää olla tyytyväinen. Kuudes sija jäi lopulta pienestä kiinni, mutta pelaajat antoivat jälleen kaikkensa, kiitteli Allen.

Interin Veikkausliigakausi päättyi lopulta siis seitsemänteen sijaan. Suomen Cupin voitto toukokuussa toi seuralle lopulta paikan Eurooppa Liigan karsinnoissa, mihin koko seura ja sen kannattajat voivat olla tyytyväisiä.