Vaihtopelaajat:

22 Arttu Hoskonen
25 Philip Njoku
29 Henri Lehtonen

Inter kärsi kauden toisen tappion Veikkausliigan vierasotteluissa lauantaina RoPS:n vieraana Rovaniemen Keskuskentällä. Kotijoukkue voitti ottelun lopulta toisen jakson maaleilla 2-0(0-0).

Ottelun ensimmäinen jakso oli melko tasainen. RoPS sai luotua ensimmäisen kunnon maalipaikan 8. minuutilla. Timo Stavitski pääsi tuolloin puskemaan Robert Taylorin keskityksestä. Henrik Moisander Inter-maalilla venyi tilanteen upeasti kuitenkin kulmapotkuksi.

Inter sai vähitellen myös luotua painetta RoPS:n boxiin. Varsinkin Lucas Garcia vasemmalla laidalla lähetti monta hyvää keskitystä, mutta tehokasta päättäjää niille ei löytynyt. Lähimmäs maalia pääsi puskullaan Timo Furuholm 17. minuutilla.

Mega-luokan maalintekotilanteet ensimmäisellä jaksolla jäivät lopulta näihin kahteen. Interin Julien Faubert pääsi kerran laukomaan Njazi Kuqin pudotuksesta puolen tunnin kohdalla, mutta laukaus suuntautui kohti RoPS-vahti Antonio Regueroa.

Kotijoukkueen Saku Ylätupa yritti ohjata Taylorin keskitystä maaliin huonolla tuloksella 37. minuutilla. Tauolle ottelussa mentiin siis 0-0 tuloksessa.

Ottelun avausmaalin merkitys korostui toiselle jaksolle mentäessä. Interin Macoumba Kandjilla oli hyvä paikka tehdä maali 52. minuutilla. Oikean jalan sijoitus meni kuitenkin takatolpasta hiukan ohi.

Rovaniemeläiset sen sijaan onnistuivat omassa paikassaan tunnin kohdalla. Maalista vastasi puolittaisella kääntölaukauksella hyökkääjä Emeka Eze.

Inter ei saanut RoPS:n johtomaalin jälkeen oikeastaan minkäänlaista kiriä aikaiseksi. Joukkueen hyökkäyspelaamisesta tuntui puuttuvan se punainen lanka, jota olisi pelin tuomiseksi tasoihin tarvittu.

Interin hyökätessä vahvemmin RoPS pääsi myös vastahyökkäyksiin. Avausmaalin tehnyt Eze pääsi Interin puolustuksen kustannuksella läpiajoon noin vartti ennen loppua. Moisander oli kuitenkin tilanteessa etevämpi ja antoi Interille vielä torjunnalla mahdollisuuden takaa-ajoon.

Moisanderin ilta synkkeni kuitenkin vähän läpiajotilanteen jälkeen. Kulmapotkun jälkeisen torjunnan ja siitä seuranneen ruuhkan jälkeinen pysäkki hänellä löytyi Lapin Keskussairaalasta, missä sijoiltaan mennyt sormi vedettiin paikoilleen.

Moisanderin tilalle maalille tullut Jere Koponen joutui antautumaan lopulta kerran, kun Simo Roiha pukkasi loppulukemat 2-0 pelin 89. minuutilla.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi oli harmissaan tappiosta. Ensimmäisen maalin merkitys oli hänen mukaansa ottelussa suuri.

– Näissä peleissä se ensimmäisen maalin merkitys on iso. Ensimmäinen jakso oli tasainen, eikä meillä ollut siinä minkäänlaisia ongelmia. RoPS:n ensimmäisen maalin myötä meidän peli hajosi, näki Kuqi.

Kuqin mukaan ottelu meni melko lailla käsikirjoituksen mukaan RoPS:n maalin asti.

– Pystyimme pitämään joukkueen hyvin organisoituneena. RoPS ei päässyt pelaamaan palloja vaarallisille alueille, vaan joutui pelaamaan pitkiä palloja laitoihin, sanoi Kuqi.

Interin taival nousi mahdottomaksi RoPS:n toisen maalin myötä. Kuqin mukaan katseet käännetään nyt tulevaan KuPS-otteluun.

– Ei tässä auta jäädä murehtimaan liikaa. Nyt katseet käännetään KuPS-peliin, joka on jo keskiviikkona. Siitä lähdetään sitten hakemaan hyvää tulosta, päätti Kuqi.

Interin seuraava ottelu Veikkausliigassa on ohjelmassa siis jo tulevana keskiviikkona KuPS:aa vastaa. Ottelu pelataan Veritas Stadionilla kello 18.30.