33 Tatu Varmanen

Vaihdossa:

13 Lauri Inkeroinen
26 Wille Öhman

FC Inter teki voitokkaan matkan Rovaniemelle, missä se otti Veikkausliigakauden avausvoiton PS Kemistä 2-4 (1-2) -tuloksella. Interin maaleista ottelusta vastasivat kahdesti sekä Timo Furuholm että Benjamin Källman.

Inter oli ensimmäisellä jaksolla niskan päällä. Joukkue piti palloa huomattavasti “kotijoukkuetta” enemmän. Ratkaisut eivät vain aina olleet tarpeeksi kärsivällisiä, mikä tuntui välillä turhauttavan pelaajia.

Inter pakotti kemiläiset puolustuskannalle jakson lopulla. Ansaittu avausmaali syntyi 40. minuutilla, kun hetkeä aikaisemmin läpiajonsa tuhrinut Tatu Varmanen keskitti pallon Timo Furuholmille, joka puski sen varmasti maaliin.

PS Kemi pääsi ottelussa tasoihin, kun joukkueelle tuomittiin melkoista epäselvyyttä herättänyt rangaistuspotku. Pallo vietiin pilkulle pallon osuttua Abdoulie Mansallyn käteen liukutaklaustilanteessa. Tuomitun pilkun laukoi maaliin 43. minuutilla Kemin Hakeem Araba.

Inter kuittasi tasoituksen vielä avausjakson lisäajalla. Pallon laukoi maaliin Mansallyn pohjustuksen jälkeen Benjamin Källman.

Toisella jaksolle osat kentällä vaihtuivat. PS Kemi nosti prässiään ja sai sitä myötä myös pallonhallinnan itselleen. Inter vastaavasti keskittyi vastahyökkäyspelaamiseen. Källmanilla oli omat paikkansa lisätä vierasjohtoa, mutta Oskari Forsman kemiläisten maalilla peitti tilanteet hyvin.

Interin helpottava 1-3 -maali syntyi, kun Tatu Varmanen keskitti pallon Furuholmille. Inter-hyökkääjän laukaus painui lopulta vastustamattomasti väärin aavistaneen Forsmanin ohi maaliin. Peliä oli tuolloin pelattu 78 minuuttia.

PS Kemillä oli enemmän kuin hyvä sauma tulla peliin mukaan Jere Koposen tarjoiltua heille läpiajotilanteen huolimattoman syöttöyrityksen seurauksena. Inter-vahti selvitti kuitenkin tilanteen tuplatorjunnalla.

Inter ratkaisi ottelun lopulta 84. minuutilla, kun Teemu Penninkangas vapautti Källmanin läpiajoon. Tarkka sijoitus vei Interin kolmen maalin johtoon.

Ottelun maalit eivät jääneet Källmanin osumaan, sillä Kemi kaunisteli lukemia Keaton Isakssonin toimesta kolmannella lisäaikaminuutilla. Tästä huolimatta Interille kauden avausvoitto.

– Olen tyytyväinen voittoon, mutta peli ei ollut meiltä hyvä. Kentällä nähtiin liikaa virheitä meiltä, näki joukkueen päävalmentaja Fabrizio PIccareta.

Piccaretan mukaan ottelu oli varmasti paikalla olleille reilulle 500 katsojalle viihdyttävä, mutta hänen hermoilleen se välillä kävi.

– Olen valmentaja, en katsoja. Näen pelit eri tavalla. Päästimme Kemin tekemään kaksi helppoa maalia. Vaikka nyt teimme neljä maalia, ei tätä voi odottaa aina. Meidän täytyy olla paljon huolellisempia kentällä, korosti Piccareta.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat vajaan viikon kuluttua. Tuolloin on vuorossa kotiottelu TPS:aa vastaan.