6.10.2018

Otteluraportti: PS Kemi-FC Inter 0-2(0-0)

Veikkausliiga 6.10.2018
PS Kemi-FC Inter 0-2(0-0)

Maalit:

0-1 Albion Ademi 71. min
0-2 Timo Furuholm 85. min

Kokoonpano:

12 Henrik Moisander
3 Daniel Kamy
5 Tero Mäntylä
10 Kaan Kairinen
11 Albion Ademi
15 Timo Furuholm
22 Arttu Hoskonen
23 Joonas Lahti
24 Joona Järvistö (25 Mikko Kuningas 76. min)
27 Teemu Penninkangas
28 Mika Mäkitalo (21 Niilo Mäenpää 83. min)

Vaihdossa:

1 Jere Koponen
4 Julian Guevara
7 Ari Nyman

FC Interin kärsivällisyys palkittiin lopulta lauantaina Kemin Sauvosaaressa, missä se voitti toisen jakson maalien turvin PS Kemin 0-2(0-0). Voitto ja siitä saadut kolme pistettä takasivat Interille paikan Veikkausliigassa myös ensi kaudella.

Ottelun ensimmäinen jakso oli Interin täydellistä hallintaa. Joukkue suorastaan jyräsi kerta toisensa jälkeen paineen kemiläisten maalille. Ainoastaan Mikko Vilmusen huippupelastukset pitivät lukemat maalittomana ensimmäisen jakson jälkeen.

Kokenut maalivahti torjui Mika Mäkitalon, Timo Furuholmin ja Arttu Hoskosen yritykset kuin ihmeen kaupalla. Kemi-vahdin kohokohta avausjaksolla oli Kaan Kairisen rangaistuspotkun torjunta 14. minuutilla.

Inter jatkoi painostusta toisella jaksolla. Varsinkin Albion Ademi hyökkäyksen vasemmalla laidalla oli elementissä, aiheuttaen vaikeuksia jatkuvasti Kemin puolustuksella.

Ademi oli lopulta se pelaaja, joka sai pallon ohi upeasti pelanneen Vilmusen. Maali syntyi läpiajosta, johon Ademin vapautti upealla pystysyötöllä puolustuksen selustaan Kaan Kairinen 71. minuutin kohdalla.

Avausmaalin tekijä Ademi oli lähellä tuplata illan maalisaldonsa kaksi minuuttia myöhemmin, mutta tällä kertaa sijoitus meni tolpan kautta ohi maalin.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin viisi minuuttia ennen ottelun loppua, kun Timo Furuholm laukoi pallon takakulmaan. Maaliinsa Inter-kippari sai syötön Mikko Kuninkaalta.

Interin päävalmentaja John Allen oli ottelun jälkeen helpottunut. Hukatut maalitilanteet saivat hänet huolestumaan.

– Voitimme ansaitusti, se on fakta. Hukkasimme kuitenkin niin monta paikkaa, ennen kuin saimme ensimmäisen maalin. Kemi olisi voinut yhdellä maalilla saada pelin kääntymään toisin, mutta onneksi näin ei käynyt, totesi Allen pelin jälkeen.

Ottelun hahmo kotijoukkueelta oli siis maalivahti Mikko Vilmunen, jolle Allen antoi rehdisti kehut pelin jälkeen.

– Heidän maalivahti oli todella hyvä tänään. Ilman hänen torjuntojaan ensimmäisellä jaksolla, peli olisi ratkennut heti kättelyssä, kehui Allen konkarivahti Vilmusta.

Allenin mukaan Interin kärsivällisyys ottelussa palkittiin.

– Kehotin pelaajia olemaan kärsivällisiä. Kerroin heille tauolla, että jos jatkamme avausjakson tapaan, niin saamme siitä lopulta palkinnon. Näin myös lopulta kävi, sanoi Allen.

Illan Inter-onnistujaksi Allen nosti Albion Ademin. Laiturin lisäksi kiitosta sai jokainen kentällä ollut pelaaja.

– Albion näytti tänään osaamistaan. Hänen pitäisi pystyä samaan joka ilta. Olen myös tyytyväinen koko joukkueen tekemiseen kentällä. Tasapainoinen esitys, kiteytti Allen.

Interillä on Veikkausliigassa jäljellä kaksi ottelua. Seuraavan kerran joukkue pelaa 21.10. Veritas Stadionilla Esport Honkaa vastaan.