1 Jere Koponen
11 Albion Ademi
32 Elias Mastokangas
35 Floriand Idrizi

Inter kärsi kauden avaustappion Veikkausliigassa maanantaina Kuopiossa. Savon Sanomat Areenalla pelatun tasaisen ottelun vei nimiinsä KuPS 2-1(1-1) voitolla.

Inter oli ottelussa niskan päällä heti alusta lähtien. Njazi Kuqilla oli hyvä paikka maalintekoon ihan pelin alussa, mutta laukaus suuntautui hivenen ohi maalin.

KuPS oli vahva erikoistilanteissa. Saku Savolainen puski kulmapotkun jälkeen hiukan ohi pelin viidennellä minuutilla.

Kotijoukkue onnistui lopulta avausmaalin teossa vapaapotkun jälkitilanteesta puolen tunnin kohdalla. Maalin teki Niko Boxallin pohjustuksesta Fuad Salami.

Inter ei jäänyt murehtimaan KuPS:n johtomaalia, vaan väänsi väkisin pelin tasoihin. Guy Gnabouyou keskitti kovaa maalille, josta kuopiolaisten Azubuike Egwuekwe ohjasi sen omaan maaliin.

Jobin postia Interille toivat ensimmäisellä jaksolla HenrI Lehtosen ja Ari Nymanin takareisivammat, jotka pakottivat kaksikon pois kentältä.

KuPS tuli vahvasti toiselle jaksolle, mikä pakotti Interin puolustuskannalle. Joukkueen melko oudossa kokoonpanossa pelannut puolustuslinja taustalla maalivahti Henrik Moisander selvittivät tilanteet.

Interin vahva jakso toisella jaksolla ajoittui 60-70 minuutin välille. Tuolloin joukkue hukkasi kolme hyvää tilannetta maalintekoon. Kuqi pääsi yrittämään puolittaisesta läpiajosta, Gnabouyou laukoi ylärimaan ja Timo Furuholm puski avopaikasta ohi maalin.

KuPS sen sijaan onnistui lopulta 78. minuutilla. Maalista vastasi Solomon Duahin esityöstä vaihdosta kentälle tullut Ats Purje.

Inter ei saanut pelin lopussa enää kunnon kirivaihdetta päälle, joten voitto ja kolme pistettä jäivät Savoon.

– Tulos oli iso pettymys. Peli oli melko tasainen ja KuPS onnistui lopulta maalinteossa ja voitti ottelun. Meillä oli omat paikkamme ennen heidän voittomaaliaan, harmitteli päävalmentaja Shefki Kuqi pelin jälkeen.

Oman leimansa Interin pelaamiseen antoi loukkaantumisten takia uuteen uskoon muokkautunut puolustuslinja.

– Tämä puolustuslinja ei ole koskaan pelannut tässä muodossa. Siinä mielessä he onnistuivat taktisesti ihan hyvin tänään, näki Kuqi

Interin loukkaantuneiden pelaajien lista on jo melko pitkä Nymanin ja Lehtosen liityttyä siihen. Kuqi toivoo saavansa kuntoutuneita pelaajia mukaan jo seuraavaan peliin.

– Kanakoudis, Manev ja Garcia ovat lähellä. Toivottavasti saisimme heistä jotakin mukaan jo seuraavaan peliin, päätti Kuqi.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat perjantaina Veritas Stadionilla, minne vieraaksi saapuu puolustava Veikkausliigan mestari IFK Mariehamn.