0-2
Kosta Manev 38. min

Inter: Jukka Lehtovaara, Adama Tamboura, Petros Kanakoudis, Ari Nyman, Solomon Duah (Erfan Zeneli 76. min), Arttu Hoskonen(Joni Aho 53. min), Kosta Manev, Kennedy Nwanganga, Henri Lehtonen (Bajram Hebihi 72. min), Faith Obilor ja Njazi Kuqi.

Vaihtopelaajat: Henrik Moisander, Guy Gnabouyou, Kalle Kauppi ja Albion Ademi.

Inter haki sunnuntaina enemmän kuin tärkeän 0-2(0-2) -voiton Kuopion Savon Sanomat Areenalta. Interin voiton takasi KuPS:aa vastaan väkevä avausjakso, jonka aikana joukkue teki voiton taanneet kaksi maalia. Maaleista vastasivat järjestyksessä Solomon Duah ja Kosta Manev.

Vaikka Inter menikin ottelussa lopulta menojaan ensimmäisellä jaksolla, oli KuPS lähellä johtomaalia pelin 6. minuutilla. Interin onneksi Gbolahan Salamin ohjaus meni kuitenkin ohi maalin.

Pelin 11. minuutilla Inter onnistui maalinteossa. Solomon Duah jatkoi Njazi Kuqin syötön takatolpan kautta sisään 16-alueen sisältä. Tilannetta oli myös alustamassa taitavalla pelaamisella keskialueella Kennedy Nwanganga.

Interin toinen maali oli lähellä vain reilu minuutti ensimmäisen osuman jälkeen. Kuqin volley vasemmalta laidalta meni kuitenkin vain hiukan takatolpasta ohi.

Inter oli kokonaisuutena vahva ensimmäisellä jaksolla. Loppua kohti vauhti kiihtyi. Avausmaalin pohjustanut Kuqi tarjoili pitkästä aikaa pelanneelle Adama Tambouralle hyvän keskityksen. Interin harmiksi Tambouran kurotus palloon jäi lyhyeksi.

Inter onnistui lopulta maalinteossa jälleen 38. minuutilla. Tuolloin Petros Kanakoudis lähetti kulmapotkun maalille, josta Kosta Manev puski sen takakulmaan. Maali oli Manevin ensimmäinen Inter-paidasssa.

Ottelun toisella jaksolla peliä vei kotijoukkue KuPS. Vaikka kotijoukkue veikin ottelua, ei se päässyt kuitenkaan uhkaamaan Inter-vahti Jukka Lehtovaaran maalia ennen kuin pelin viimeisen 10 minuutin aikana.

Ottelun viimeinen kymppi olikin melkoista hurlumhei-futista, jossa kummallakin joukkueella oli paikkansa. KuPS:sta maalia pääsivät yrittämään järjestyksessä Urho Nissilä, Ilmari Niskanen ja Petteri Pennanen. Kolmikosta Nissilän ohjaus meni niukasti ohi maalin, kun taas Niskasen ja Pennasen laukaukset torjui upean ottelun pelannut Lehtovaara.

Myös Interillä oli muutama hyvä vastahyökkäyspaikka kotijoukkueen hakiessa riskilläkin kavennusta. Lähimmäs maalia pääsi pelin 90. minuutilla Erfan Zeneli. Hänen laukauksen torjui upeasti takakulmasta Craig Hill.

Interin uhrautuvasti pelannut puolustus kesti lopulta KuPS:n paineen loppuun asti ja näin Inter pääsi juhlimaan kauden kolmatta vierasvoittoa.

– Tämä oli meille tärkeä voitto. Vaikka pelaaminen meneekin parempaan suuntaan ja joukkue kehittyy koko ajan, on pisteet nyt pelaamista tärkeämpää. Joukkue pelasi kuitenkin jälleen ensimmäisellä jaksolla todella hyvin. Toisella jaksolla KuPS otti riskejä ja sai meidät ahtaalle, näki Interin päävalmentaja Shefki Kuqi ottelun kulun.

Kuqin mukaan Interin voiton takasivat tänään onnistuneen avausjakson lisäksi tiivis puolustuslinja ja maalivahti Jukka Lehtovaara.

– Varsinkin toisella jaksolla KuPS tuli kovaa. Puolustus pelasi kuitenkin tänään hyvin, eikä KuPS ihan hirveän moneen paikkaan päässyt. Jukka (Lehtovaara) torjui kuitenkin upeasti maalilla syntyneet tilanteet, kehui Kuqi.

Interin kokoonpanossa nähtiin myös pitkästä aikaa Adama Tamboura, jonka edellinen ottelu on toukokuun alusta. Kuqin mukaan Tambouran laadukas tekeminen harjoituksissa nosti hänet avaukseen.

– Adama on kesän leikkauksen jälkeen päässyt kuntoon. Hän on harjoitellut todella hyvällä asenteella ja ansaitsi paikkansa kokoonpanossa. Hän onnistui myös ihan hyvin tänään, kehui Kuqi.

Kuqin mukaan Interin kauden kolme viimeisintä ottelua ovat kuin finaaleita, joihin joukkue lähtee peli kerrallaan hakemaan sarjapaikkaan tarvittavat pisteet.

– Meillä on kovat panokset jokaisessa pelissä. Pyrimme peli kerrallaan saamaan niistä niin paljon pisteitä kuin mahdollista. Kuten olen sanonut, niin muiden tekemisiin emme voi vaikuttaa, vaan meidän pitää tehdä itse asiat niin hyvin kuin mahdollista, päätti Kuqi.

Interin seuraava ottelu on ohjelmassa maaottelutauon jälkeen perjantaina 14.10. PS Kemiä vastaan. Ottelu pelataan Veritas Stadionilla.