Vaihdossa:

1 Jere Koponen
4 Daniel Kamy
28 Mika Mäkitalo

Interin matka Kuopion Palloseuran vieraaksi oli synkkä. Kotijoukkue KuPS käytti ottelussa armottomasti hyväksi Interin virheet ja marssi ottelussa 5-1(2-0) kotivoittoon. Illan sankari oli hattutempun tehnyt kotijoukkueen Rasmus Karjalainen. Interin ainoasta maalista vastasi Joona Järvistö.

Ottelun ensimmäinen vartti ihan alkua lukuun ottamatta oli Interin kannalta synkkä. Kotijoukkue KuPS pääsi onnekkaasti johtoon 12. minuutilla, kun Ivan Sesar puski Ilmari Niskasen keskityksen Interin harmiksi omaan maaliin.Maali sekotti Interin pelaamisen ja eikä pelikello ehtinyt käydä kuin reilut kaksi minuuttia lisää, kun pallo oli jälleen Interin maalissa. Tällä kertaa maalista vastasi Inter-puolustuksen keskeltä Rasmus Karjalainen, jonka laukaus painui maalin yläkulmaan.

Illan sankariksi lopulta nousseella Karjalaisella oli oiva tilaisuus lisätä johtoa 22. minuutilla läpiajosta, mutta tuon tilanteen pelasti hyvin Henrik Moisander.

Inter sai pelistä otetta ensimmäisen jakson loppua kohti mentäessä. Lähimpänä maalia oli Ivan Sesar, jonka vapaapotku suuntautui KuPS-puolustuksen pään kautta ylärimaan ja siitä yli maalin. Sesarin paikan lisäksi myös Källmanilla oli hyvä paikka laukoa, mutta Miika Töyräs KuPS:n maalilla torjui hyvin.

Toisen jakson alkuun Inter tuli päättäväisesti ja hallitsikin peliä. Kavennus oli lähellä 53. minuutilla, mutta Töyräs sai venytettyä Sesarin vapaapotkun yläkulmasta kulmaksi.

Inter teki ansaitun kavennuksen 55. minuutilla. Maalista vastasi Benjamin Källmanin syötöstä Joona Järvistö, jolle maali oli ensimmäinen Veikkausliigassa.

Seuraava maali syntyi kuitenkin nopeasti kesken Inter-painostuksen. Kotijoukkue pelasi riiston jälkeen Interin selustaan, mistä KuPS-hyökkääjä Karjalainen sijoitti pallon taitavasti takakulmaan, kun peliä oli pelattu 56 minuuttia.

Kotijoukkueen kolmas maali katkaisi lopullisesti Interin selkärangan. Kotijoukkueen sankari Rasmus Karjalainen kruunasi upean iltansa laukomalla Ari Nyman käsivirheen seurauksena tuomitun rankkarin tyylikkäästi yläkulmaan 70. minuutin kohdalla.

Ottelun erikoisuudeksi voi sanoa sen, että Inter onnistui tylyistä lukemista huolimatta saamaan ottelussa 12 kulmapotkua ja laukomaan maalia kohti kerran kuopiolaisia enemmän. Kymmenennestä kulmapotkusta Tero Mäntylä puski hieman ohi takatolpan kymmen minuuttia ennen loppua.

Kuopiolaiset kaunistelivat vielä aivan ottelun lopussa voittolukemat 5-1 Ats Purjeen lauottua pallon läpiajon päätteeksi maalin kattoon.

Tappio veti Interin päävalmentaja Fabrizio Piccaretan mietteliääksi.

– Ei ole helppo analysoida tätä ottelua. Kuten tavallista, aloitimme ihan hyvin ja pysyimme pelisuunnitelmassa ensimmäiseen vastoinkäymiseen saakka. Oman maalin myötä itseluottamuksemme hävisi ja vastustaja käytti sen armotta hyväksi, sadatteli Piccareta.

Inter-luotsin mukaan joukkue tuli toiselle jaksolle vahvasti, mutta KuPS:n kolmas maali tappoi pelin.

– Tulimme hyvällä energialla toiselle jaksolla ja teimme ansaitun kavennuksen. Heidän melko nopeasti syntynyt kolmas maali tappoi pelin kuitenkin lopullisesti, näki Piccareta.

Interin ei auta jäädä murehtimaan tappiota pitkäksi aikaa. Katseet käännetään Piccaretan mukaan kohti ensi lauantaina pelattavaa Suomen Cupin finaalia välittömästi.

– Analysoimme tämän pelin nopeasti ja käännämme katseet kohti Suomen Cupin finaalia. Se voi olla käännekohta meidän kaudellemme, päätti Piccareta.

Suomen Cupin finaali HJK:n ja FC Interin välillä pelataan lauantaina Telia 5G Areenalla, Helsingin Töölössä kello 15.00.