1-1 Fuad Salami 83. min
2-1 Saku Savolainen 87. min

Inter: Jukka Lehtovaara, Egzon Belica, Petros Kanakoudis, Ari Nyman(Solomon Duah 26. min), Sebastian Mannströn, Benjamin Källman, Joni Aho, Arttu Hoskonen, Philip Njoku, Kennedy Nwanganga ja Faith Obilor.

Vaihtopelaajat: Aati Marttinen, Alban Ferati ja Juho Salminen.

Inter sai kokea urheilun draaman pahimmillaan sunnuntaina Kuopiossa pelatussa Veikkausliigan ottelussa. Inter johti peliä vielä vajaa kymmen minuuttia ennen loppua Benjamin Källmanin maalilla, mutta joutui lopulta lähtemään kotimatkalle 2-1 tappio niskassaan.

Ottelun avausjakso oli Interin hallintaa, mutta vaarillisimmasta tilanteesta vastasi KuPS:n Fuad Salami aivan jakson lopussa. KuPS-kärki karkasi vastahyökkäyksestä läpiajoon, mutta Jukka Lehtovaara torjui tilanteen upeasti.

Toisen jakson alku oli Interiltä hyvä. Peliä oli pelattu 52 minuuttia, kun Benjamin Källman laukoi pallon tyylikkäästi maalin takayläkulmaan. Tilanteen alusti Sebastian Mannström.

Inter passivoitui johtomaalin jälkeen ja KuPS sai myötätuulen ansiosta pelin haltuunsa. 56. minuutilla Petteri Pennanen laukoi kovaa, mutta Lehtovaara torjui hyvin.

Inter kesti periaatteessa KuPS:n keskityssateen hyvin, mutta loppua kohti puolustajien ratkaisut paineen alla jättivät välillä toivomisen varaa. Inter selvitti vielä Saku Savolaisen avopaikan 78. minuutilla, mutta sen jälkeen tapahtui kummia.

83. minuutilla Inter-puolustus sekoili kulmassa oikein urakalla ja pallo kimposi kuin ihmeen kaupalla Salamille, joka nosti pallon yli vastaan tulleen Lehtovaaran.

Pari minuuttia KuPS:n tasoituksen jälkeen peli näytti kääntyvän Interille. Kennedy Nwanganga sohi ohi pallosta tyhjän maalin edessä 85. minuutilla, kun taas Solomon Duah pamautti pallon ylärimaan 87. minuutilla.

Duahin ylärimalaukauksen jälkeen KuPS lähti nopeaan vastahyökkäykseen, josta se sai tehtyä Savolaisen toimesta johtomaalin. Maalin alusti alati vaarallisesti pelannut Salami.

Inter ei saanut KuPS:n toisen maalin jälkeen kirivaihdetta päälle ja näin joukkueen oli tyytyminen tappioon, mikä sapetti joukkueen valmentajaa Jami Walleniusta paljon.

– Ensimmäinen KuPS:n maali oli meiltä järkyttävää pelaamista ja se maksoi lopulta paljon. Siinä oli selvä paikka purkaa pallo pois, mutta nyt yritimme aivan jotain muuta, sadatteli Wallenius KuPS:n tasoitusmaalia.

Inter joutui Ari Nymanin vamman jälkeen muuttamaan hyvin toiminutta keskikenttäänsä. Sillä oli Walleniuksen mukaan vaikutus joukkueen pelaamiseen.

– Kyllä se muutti meidän pelaamista. Arska ja Philip ovat erityylisiä pelaajia, näki Wallenius.

Tappiosta huolimatta Interin on turha painaa Walleniuksen mukaan päätä pensaaseen. Töitä on tehtävä entistä kovemmin.

– Ei tätä voi alkaa murehtimaan. Fokus on jokapäiväisessä tekemisessä ja sitä kautta saamme myös peleistä paremmin tulosta, päätti Wallenius.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat 28.6. kotikentällä SJK:ta vastaan.