22.3.2016

Otteluraportti: KäPa-FC Inter

Suomen Cup 22.3.2016
KäPa-FC Inter 0-2(0-0)

Maalit:

0-1 Benjamin Källman 56. min
0-2 Benjamin Källman 60. min

Inter: Jukka Lehtovaara, Egzon Belica, Ari Nyman, Benjamin Källman, Sebastian Mannström, Joni Aho, Kalle Kauppi, Solomon Duah(Juho Nurmi 86. min), Juho Salminen(Markus Blomqvist 82. min), Philip Njoku(Alban Ferati 74. min) ja Faith Obilor.

Vaihtopelaajat: Aati Marttinen, Tuomas Happonen ja Mikke Louhela.

Inter ei antanut kakkosessa pelaavan Käpylän Pallon yllättää itseään tiistaina Helsingin Oulunkylässä pelatussa Suomen Cupin 5. kierroksen ottelussa. Inter nousi ottelussa lopulta 0-2(0-0) voittoon kahdella Benjamin Källmanin maalilla.

Kakkosessa pelaava KäPa tuli otteluun pirteästi ja sai pakotettua Interin muutamaan otteeseen ensimmäisen vartin aikana puolustuskannalle. Interin puolustuslinja Faith Obilorin johdolla pysyi kuitenkin tiiviinä ja loput tilanteet hoiti maalivahti Jukka Lehtovaara tyylillä.

Vaikka Inter pelaaminen ei ensimmäisellä jaksolla aiheuttanut riemunkiljahduksia, niin maalipaikkoja se pystyi silti luomaan. Ei lopulta olisi ollut yhtään väärin tämän perusteella, jos Inter olisi johtanut peliä avausjakson jälkeen useammallakin maalilla. Kotijoukkueen maalilla pelannut Miikka Häkkinen piti maalinsa koskemattomana ensimmäisen jakson upeilla torjunnoilla.

Parhaat paikat Interin pelaajista tuhrivat avausjaksolla Philip Njoku ja Benjamin Källman. Myös Faith Obilorilla, Kalle Kaupilla ja Juho Salmisella oli omat paikkansa, mutta maalia he eivät onnistuneet tekemään. Ottelun tauolle mentiin siis 0-0 tilanteessa.

Inter tuli toisen jakson alkuun terävästi ja ratkaisi ottelun lopulta ensimmäisen vartin aikana. Maali oli lähellä jo 48. minuutilla, kun Sebastian Mannström laukoi pallon ylärimaan. Pari minuuttia myöhemmin Solomon Duahilla oli avopaikka, mutta laukauksen torjui jälleen upeasti Häkkinen.

Inter onnistui lopulta maalinteossa 56. minuutilla, kun Benjamin Källman teki tyylikkäästi maalin läpiajosta. Maalin pohjusti Juho Salminen.

Sama kaksikkoa oli jälleen asialla neljä minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Salminen pääsi karkuun laidalta ja keskitti pallon maalille, josta Källman puski sen varmasti sisään.

Maalien jälkeen paras puhti ottelusta hiipui ja etäisyydet kentällä kasvoivat. Tämän seurauksena peli aaltoili välillä päästä päähän. Lisämaaleja ottelussa ei kuitenkaan enää nähty, joten Inter eteni ottelusta jatkoon Suomen Cupin 6. kierrokselle.

– Tavoitteena oli tänään mennä jatkoon ja siinä onnistuimme. Siihen olen tyytyväinen, iloitsi Interin päävalmentaja Job Dragtsma pelin jälkeen.

Dragtsman mielestä Interin pelaamisessa ensimmäisellä jaksolla oli toivomisen varaa, vaikka joukkue paikkoja loikin.

– Olihan meillä paikkoja useampaankin maaliin ensimmäisellä jaksolla, mutta viimeistely oli huonoa. Pelaamiseen en ole tyytyväinen. Emme olleet aktiivisia ja syöttöpelikin oli heikkoa, näki Dragtsma.

Interin pelaaminen piristyi toisella jaksolla. Tämä sai Dragtsman tyytyväiseksi varsinkin ensimmäisen vartin osalta.

– Toisen jakson alku oli meiltä hyvää pelaamista. Kentällä oli liikettä, mikä paransi meidän hyökkäyspeliä. Saimme tehtyä myös ansaitsemamme maalit, kommentoi Dragtsma.