12 Henrik Moisander
10 Guy Gnabouyou
11 Albion Ademi
25 Philip Njoku

Inter otti kauden ensimmäisen vierasvoiton Veikkausliigassa lauantaina Jyväskylässä. 1-2(1-0) voittoon päättyneessä ottelussa Inter-maaleista vastasivat Benjamin Källman ja voittomaalin puskenut toppari Alan Henrique.

Ottelun ensimmäinen jakso oli Interiltä halutonta ja väsyneen oloista pelaamista. Joukkue oli oikeastaan koko puoliajan ajan liian kaukana niiltä alueilta, missä sen olisi pitänyt olla peliä dominoidakseen.

Ainoaan maalipaikkaan ensimmäisellä jaksolla pääsi Julien Faubert. Jonka laukaus pelin 5. minuutilla meni kuitenkin JJK-pakkien jalkojen kautta lopulta ohi maalin.

Interin kannalta mollivoittoinen jakso sai lopulta myös mustan lopun, kun kotijoukkue JJK meni ottelussa johtoon juuri ennen taukoa. Maalista vastasi vapaapotkun jälkitilanteesta Gael Etock, jonka laukaus painui tarkasti maalin takakulmaan.

Inter-luotsi Shefki Kuqi piti joukkueellensa palopuheen tauolla. Viesti näytti menneen perille, sillä toiselle jaksolle kentälle juoksi silmin nähden piristynyt joukkue.

Pelikello ehti käydä lopulta vasta 52. minuutille, kun Inter tuli ottelussa tasoihin. Maalista vastasi tarkalla laukauksella Benjamin Källman. Tarkan syötön maalin antoi keskityksellään Lucas Garcia.

Maalin jälkeen peli tasoittui. Inter oli pelissä paremmin mukana, vaihdettuaan hiukan pelijärjestelmäänsä. Avausjaksolla hankaluuksia tuottanut keskikentän hallinta sujui joukkueelta jo paljon paremmin.

Inter nousi ottelussa lopulta voittoon Alan Henriquen kulmapotkusta puskemalla maalilla. Maali syntyi 79. minuutilla Julien Faubertin tarjoilusta.

Ottelun lopulla kotijoukkue sai pienen painejakson Interin maalia vartioineen Jere Koposen eteen. Ensimmäistä otteluaan tällä kaudella pelannut Koponen selvisi maalilla kuitenkin helpolla, eikä mega-torjuntoihin ollut missään vaiheessa tarvetta.

Interin päävalmentaja Kuqi oli iloinen voitosta.

– Olen aina tyytyväinen, kun voitamme. Nyt se oli kovan työn takana. Hienoa kuitenkin, että nousimme jälleen tappioasemasta ylös. Se on hyvän joukkueen merkki ja osoitus henkisestä ja fyysisestä vahvuudestamme, sanoi Kuqi pelin jälkeen.

Interin ensimmäinen jakso oli lauantaina heikko. Kuqin mukaan meno harjoituskentällä on selvästi kovempaa.

– Olimme heikkoja ensimmäisellä jaksolla. Näytti, että pelaajien jalat olivat vielä bussissa. Tempo oli olematon. Meno harjoituskentällä viime viikon aikana on ollut paljon laadukkaampaa, totesi Kuqi.

Toisella jaksolla pelimme piristyi ja saimme puristettua voiton, mikä oli ehdoton tavoitteemme.

– Saimme hyvän alun toiselle jaksolle Benin maalin myötä. Peli oli jo paremmin edes jonkinlaisessa kontrollissa. Lopulta saimme puristettua sitten myös maalin ja sitä myötä voiton, mikä oli tavoitteena. Siihen pitää olla tyytyväinen, vaikka peli jättikin parantamisen varaa monella osa-alueella, päätti Kuqi.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat perjantaina 12.5 kotiottelulla Vaasan Palloseuraa vastaan.