13 Aati Marttinen
4 Alan Henrique
10 Guy Gnabouyou
17 Kevin Mombilo

Inter pääsi pitkästä aikaa voiton makuun, kun joukkue voitti maanantai-iltana vieraskentällä JJK:n 1-3(0-0). Interin maaleista ottelussa vastasivat Timo Furuholm ja Mika Ojala. Yksi maaleista merkittiin JJK:n oman pelaajan tekemäksi.

Vaikka Inter ottelun lopulta voittikin, niin olisi pelin käsikirjoitus voinut muuttua, jos kotijoukkue JJK olisi saanut käytettyä avausjakson neljä ykkösluokan maalipaikkaansa hyväksi.

Inter-maalivahti Henrik Moisander piti Interin pelissä mukana torjumalla Mikko Mannisen, Tomi Petrescun ja Antto Tapanisen yritykset. Näiden lisäksi Petrescu puski yhden keskityksen vapaasta paikasta ohi maalin.

Interillä ei avausjaksolla oikeastaan paikkoja ollut. Vaarallisin tilanne oli Lucas Garcian laukaus puolen tunnin kohdalla. Tilanteen selvitti kuitenkin JJK:n maalivahti Teppo Marttinen onnella ja taidolla.

Inter nosti toisella jaksolla prässiä, vaikka perustikin pelinsä edelleen vahvaan puolustukseen. Tämä taktiikka tuntui toimivan hyvin, sillä jo 50. minuutilla Philip Njoku pääsi ohjaamaan. Marttinen kotijoukkueen maalilla selvitti kuitenkin tilanteen kulmaksi.

Inter iski avausmaalin yllättäen 58. minuutilla. Maalin sohi lopulta sisälle Timo Furuholmin ahdistellessa kotijoukkueen toppari, Felix Gustavsson. Tilanteen pohjusti Mika Ojala keskityksellään.

Furuholm pääsi lopulta maalin makuun myös itse. Hyvin ajoitettu juoksu Lucas Garcian palloon vei miehen läpiajoon kesken JJK:n takaa-ajon 69. minuutilla. Tarkka sijoitus takakulmaan ei jättänyt Marttiselle mahdollisuuksia.

Interin kolmas maali syntyi jälleen keskityksestä. Tällä kertaa maalista vastasi 76. minuutin kohdalla Mika Ojala, jolle maali oli ensimmäinen tällä kaudella.

Pari minuuttia Ojalan maalin jälkeen JJK teki kavennuksen Samu Suoraniemen toimesta. Tarkka laukaus oikealla jalalla 16-rajalta takakulmaan ei jättänyt Moisanderille saumaa torjuntaan.

Inter kesti lopulta sarjapaikasta kynsin hampain taistelevan JJK:n rynnistyksen ja sai kotiin viemiseksi kolme pistettä.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta oli tyytyväinen voittoon. Hänen mukaansa lähtökohdat peliin eivät olleet helpot ja se näkyi kentällä.

– Olen erittäin tyytyväinen voittoon. Ei ole helppo lähteä otteluun rökäletappion jälkeen. Pelaajien itseluottamus ei ollut tapissa ja se näkyi pallollisessa pelissä, myönsi Piccareta pelin jälkeen.

Piccaretan mukaan Interin pelisuunnitelma toimi molemmilla jaksoilla ja se takasi lopulta voiton ottelusta.

– Ensimmäisellä jaksolla emme prässänneet ylhäältä. Tämä toimi ihan hyvin, vaikka he saivatkin muutaman paikan. Me emme vastaavasti pystyneet uhkaamaan heidän maaliaan oikeastaan kertaakaan ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla nostimme prässiä, koska se on meille ehkä kuitenkin paras tapa pelata. Vaikka tuo tapa jättää monesti vastustajille saumaa hyökätä, niin takasi se meille lopulta voiton ottelusta, totesi Piccareta.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat jo tulevana perjantaina, jolloin Veritas Stadionilla saapuu vieraaksi KuPS.