Otteluraportti: Inter-SalPa 1-0(0-0)

FC Inter-SalPa 1-0(0-0)

1-0 Joona Järvistö 56. min

Inter: Henrik Moisander (Onni Sillanpää 40. min), Juuso Hämäläinen (Daan Klinkenberg 40. min, Miro Tenho, Niko Markkula, Mikko Kuningas, Aleksi Paananen (Jan Heinonen 56. min), Samba Sillah (Daniel Kamy 52. min) Mikke Louhela (Niilo Mäenpää 40. min), Joona Järvistö, Arttu Hoskonen, Hanson Boakai.

FC Inter aloitti harjoituskauden ottelut voitolla kakkosessa pelaavasta SalPa:sta. Kupittaalla pelattu ottelu päättyi Joona Järvistön toisena jakson maalilla Interin 1-0(0-0) voittoon.

Ottelun voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä, vaikka maalia saatiinkin odottaa toiselle jaksolle. Inter piti palloa, eikä vierasjoukkue SalPa saanut luotua ottelussa yhtään kunnon maalitilannetta.

Interin paras ja oikeastaan ainoa maalitilanne ensimmäisellä jaksolla nähtiin 37. minuutilla, kun peräti kolme pelaajaa pääsi yrittämään maalintekoa. Ensi laukoi Inter-paidassa debytoinut Aleksi Paananen, sitten Mikke Louhela ja lopuksi vielä Joona Järvistö. Jokaiseen kolmeen yritykseen pääsi torjuntaan hyvin ottelussa pelannut maalivahti Eemeli Mälkönen.

Ottelun toisen jakson alussa Hanson Boakai pääsi laukomaan läheltä, mutta tämän SalPa:n puolustus selvitti viivalta.

Ottelun ainoa maali oli kaunis. Mikko Kuningas lähetti kovan keskityksen maalin eteen, josta etualueelle oikeaoppisesti edennyt Järvistö liukui sen sisään 56. minuutilla.

Järvistö oli toistaa temppunsa lähes heti perään, mutta tällä kertaa jatko Niko Markkulan keskityksestä suuntautui päin maalivahtia.

Lisämaaleja ottelussa ei nähty, joten Interille kauden 2019 avausvoitto.

– Nämä ottelut ovat tärkeitä, jotta pääsimme ajamaan myös pelitilanteessa sisään asioita, joita harjoittelemme päivittäin. Nyt tiedämme myös pelaajista enemmän kuin ennen ottelua, kommentoi Interin päävalmentaja Jose Rivero ottelua.

Inter-luotsi antoi ottelusta tunnustusta myös SalPa:lle, joka ei päästänyt Interiä montaakaan kertaa maalipaikkoihin.

– Kaikki kunnia myös vastustaja SalPa:lle joka teki pelistä meille hyvän haasteen. He olivat hyvin organisoitu joukkue, näki Rivero.

Interin seuraava ottelu on ohjelmassa viikon kuluttua, jolloin se kohtaa Suomen Cupin alkulohkon ottelussa Javenture Areenalla IFK Mariehamnin.