4.3.2018

Otteluraportti: Inter-Klubi 04 4-0(2-0)

Suomen Cup 4.3.2018
FC Inter-Klubi 04 4-0(2-0)

Maalit:

1-0 Albion Ademi 7. Min
2-0 Benjamin Källman 38. Min rp.
3-0 Arttu Hoskonen 55. Min
4-0 Lucas Garcia 65. Min

Kokoonpano:

12 Henrik Moisander
5 Tero Mäntylä
7 Ari Nyman
8 Ivan Sesar
9 Benjamin Källman (34 Joona Järvistö 62. min)
10 Lucas Garcia (20 Arttu Kotanen 70. min)
11 Albion Ademi
17 Mika Ojala (14 Elias Mastokangas 70. min)
22 Arttu Hoskonen
25 Mikko Kuningas
33 Tatu Varmanen

Vaihdossa:

1 Jere Koponen
3 Daniel Kamy

Inter ei antanut Klubi 04:n yllättää itseään sunnuntaina Javenture Areenalla pelatussa Suomen Cupin ottelussa. Isännän lailla kenttätapahtumia hallinnut Inter poistui kentältä ansaittu 4-0(2-0) voitto taskussaan.

Ottelu olisi tietysti voinut saada toisenlaisen käsikirjoituksen, jos Klubi olisi onnistunut ottelun alun tilanteessaan. Interin Ari Nyman sai kuitenkin maalin edessä jalkansa Reko Räsäsen laukauksen eteen, estäen samalla varman maalin.

Tämän jälkeen Inter sai juonesta kiinni. Lucas Garcia oli yksin läpi kuudennella minuutilla, mutta hänen yrityksen torjui hyvin Rasmus Leislahti.

Minuuttia myöhemmin pallo oli sitten vierasjoukkueen maalissa. Interin 1-0 johtomaalista vastasi komealla laukauksella 16-rajalta Albion Ademi. Maalin pohjusti Mikko Kuningas.

Interin selvässä hallinnassa sujuneen avausjakson toinen maali nähtiin 38. minuutilla. Tuolloin maalista vastasi rangaistuspotkusta Benjamin Källman. Pilkku tuomittiin, kun Artturi Paavola plokkasi Garcian laukauksen kädellään.

Toisella jaksolla Inter jatkoi vahvasti. Ademin iltapäivän toinen osuma oli lähellä, kun hän sai kierrettyä läpiajon päätteeksi maalivahti Leislahden. Saikou Ceesayn liuku pelasti kuitenkin vierasjoukkueen takaiskulta.

Kolmannen maalinsa Inter teki lopulta 55. minuutilla. Pallon puski maaliin Garcian kierteisestä vapaapotkusta takakulmaan Arttu Hoskonen.

Interin iltapäivän tehopelaaja Lucas Garcia kruunasi oman ottelunsa maalilla, kun peliä oli pelattu 64 minuuttia. Ademin kanssa pelatun seinäpelin jälkeen tarkka laukaus 20 metristä painui vastustamattomasti tolpan kautta Klubi 04:n maaliin.

Lisämaaleja ottelussa ei nähty, vaikka molemmilla joukkueilla näihin oli paikkansa. Interille siis kolmen pisteen myötä vahva kiinnitys lohkovoittoon ja suoraan pääsyyn puolivälierävaiheeseen.

– Erittäin ammattimainen esitys meiltä tänään. Ottelusta olisi voinut tulla vaikea, jos joukkueen asenne ei olisi ollut kunnossa. Tänään näin ei käynyt, kiitteli Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta omiaan.

Interin riveistä löytyi sunnuntaina neljä eri maalintekijää. Piccareta oli tyytyväinen, että maaleja teki usea pelaaja. Erityisesti nuorten pelaajien onnistuminen lämmitti italialaisen mieltä.

– Kun moni pelaaja onnistuu, niin täytyy olla tyytyväinen. Hienoa myös, että nuoret pelaajat (Källman, Ademi ja Hoskonen) onnistuivat maalinteossa, iloitsi Piccareta, joka ei halunnut nostaa yksittäisiä pelaajia esiin ottelusta, vaan korosti kollektiivin merkitystä voitossa.

Inter pelaa alkulohkon viimeisen ottelunsa ensi viikon lauantaina Espoossa FC Honka Akatemian vieraana.