1 Jere Koponen
9 Benjamin Källman
10 Guy Gnabouyou
35 Floriand Idrizi

Inter esitti parastaan perjantaina Ilveksen vieraana Tampereella. Suvereeni esitys ei jättänyt kotijoukkueelle mitään mahdollisuuksia, vaan pisteet lähtivät Interin mukana Turkuun 0-2(0-0) -voitolla.

Ottelun ensimmäinen jakso oli Interin hallintaa. Joukkueen pallollinen pelaaminen sujui huonosta kentästä huolimatta astetta paremmin kuin viikko sitten pelatussa VPS-ottelussa.

Hallinnasta huolimatta Interillä oli vaikeuksia hyökkäyskolmanneksella. Kotijoukkueen puolustuslinjan murtaminen oli vaikeaa, eikä tilanteita nähty.

Ensimmäisen jakson miinusmerkkinen asia oli Henri Lehtosen loukkaantuminen. Takareisivamma pakotti kokeneen Inter-pelurin vaihtoon puolen tunnin kohdalla.

Inter aloitti toisen jakson hyvin. Ottelun 52. minuutilla Macoumba Kandji pääsi keskittämään vasemmalta laidalta. Maalille oikea-aikaisesti juossut Timo Furuholm ohjasi pallon tarkasti maalin taka-alakulmaan.

Interin maalin jälkeen kotijoukkue sai pienen painostusjakson. Emile Paul Tendengin rynnistys maalille 67. minuutilla, oli ehkä Ilveksen paras paikka maalintekoon. Interin maalilla kauden ensimmäisen nollapelin pelannut Henrik Moisander sai näppinsä väliin maalille suuntautuneeseen matalaan laukaukseen.

Myös Antti Hynysellä oli hyvä paikka laukoa 72. minuutilla. Kova kuti suoraan syötöstä suuntautui kuitenkin niukasti yli maalin.

Ottelu ratkesi lopullisesti 82. minuutilla. Njazi Kuqi riisti pallon Ilves-puolustukselta ja pääsi laidalta nokikkain Mika Hilanderin kanssa. Tarkka sijoitus maalin takakulmaan ei jättänyt Ilves-vahdille saumoja torjuntaan – Interille siis kahden maalin johto.

Aivan lopussa Mika Mäkitalo pääsi laukomaan tulisesti. Hilander nosti tämän laukauksen kuitenkin lopulta helposti kulmaksi.

Inter otti siis toisen peräkkäisen voiton vieraskentällä. Päävalmentaja Shefki Kuqi oli syystäkin tyytyväinen.

– Olen erittäin tyytyväinen meidän pelaamiseen tänään. Meillä oli kontrolli pelistä heti alusta asti. Voitimme todellakin ansaitusti, iloitsi Kuqi pelin jälkeen.

Kuqi oli erityisesti iloinen siitä, että joukkue sai ulosmitattua sen potentiaalin ulos itsestään, mitä sillä Kuqin mukaan on.

– Näen tämän joukkueen joka päivä treenikentällä. Mielestäni emme ole peleissä saaneet itsestämme sitä potentiaalia ulos, mikä joukkueessa on. Tänään pystyimme siihen, totesi Kuqi.

Peliesityksen lisäksi Kuqiin mieltä lämmitti kauden ensimmäinen nollapeli.

– Yksi ottelun tavoite oli pitää nolla. Onnistuimme siinä, mikä on varmasti henkisesti helpottavaa joukkueelle. Puolustimme joukkueena hyvin, eikä Ilves päässyt uhkaamaan meidän maalia. Myös viime otteluissa meitä kiusanneet lahjamaalit jäivät tänään näkemättä, kiteytti Kuqi.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat jo tiistaina. Tuolloin Veritas Stadionille saapuu vieraaksi PS Kemi.