Veikkausliiga 6.8.2016
Ilves-FC Inter 0-0

Inter: Jukka Lehtovaara, Egzon Belica, Petros Kanakoudis, Ari Nyman, Sebastian Mannström, Joni Aho, Kalle Kauppi(Henri Lehtonen 70. min), Erfan Zeneli(Guy Gnabouyou 68. min), Lucas Garcia(Solomon Duah 75. min), Faith Obilor ja Njazi Kuqi.

Vaihtopelaajat: Aati Marttinen, Albion Ademi, Arttu Hoskonen ja Kennedy Nwanganga.

Inter tasapeliputki sai jatkoa Tampereella. Tammelassa Ilvestä vastaan lauantaina pelattu ottelu päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin. Maaliton tasapeli oli Interin kolmas peräkkäinen.

Inter juoksutti Ilves-ottelussa kolme uunituoretta pelaajaa. Lucas Garcia, Njazi Kuqi ja Erfan Zeneli muodostivat joukkueen hyökkäyskolmikon.

Ottelun alussa Inter saikin luotua joitakin tilanteita Ilveksen maalille, mutta lopulta kotijoukkueen maalivahti Antti Kuusinen selvisi kuitenkin helpolla. Lähimmäs maalintekoa Interistä pääsi Njazi Kuqi, mutta hänen puskunsa Lucas Garcian keskitykseen meni kuitenkin kurotuksesta ohi.

Kotijoukkue Ilveksen paras paikka ensimmäisellä jaksolla tuli Antto Hilskalle. Hänen tulinen laukaus pienestä kulmasta kimposi kuitenkin tolpasta takaisin kentälle.

Toisella jaksolla maalitilanteet olivat edelleen vähissä. Parhaaseen maalintekotilanteeseen pääsi 69. minuutilla Paul Tendeng. Hänen laukauksensa torjui jaloilla kuitenkin kolmannen nollapelin perätysten torjunut Inter-vahti Jukka Lehtovaara.

Interillä ei rehellisyyden nimissä ollut toisella jaksolla yhtään paikkaa tehdä maalia. Parhaisiin yrityksiin joukkue pääsi, kun se malttoi pitää etäisyydet pieninä ja liikuttaa palloa nopeasti. Yhtään kunnon laukausta maalia kohti joukkue ei kuitenkaan saanut aikaiseksi.

Vaikka Inter oli toisen jakson lopussa välillä ottavana osapuolena, ei joukkueen puolustusta pystytty horjuttamaan. Näin ottelusta pisteet jakoon 0-0 tuloksella.

– Puolustimme hyvin. Varsinkin lopussa olimme vaikeuksissa, mutta linja toimi hienosti, kehui Interin päävalmentaja Shefki Kuqi.

Jos Interin puolustuspelaaminen oli hyvää, niin hyökkäyspelaaminen jätti toivomisen varaa. Kuqi uskoo joukkueen kuitenkin parantavan tästä.

– Täytyy muistaa, että nykyinen hyökkäyskolmikko ei ole harjoitellut montaa kertaa yhdessä. Tänään toiminta ei ollut vielä hyvää, mutta uskon, että jo seuraavassa pelissä asiat sujuvat paremmin, sanoi Kuqi pelin jälkeen.

Inter-luotsi myönsi, ettei hänellä ollut aikaa jättää omaa kädenjälkeään joukkueen pelaamiseen. Takana oli vain yksi yhteinen harjoitus.

– Emme ehtineet harjoitella kuin kerran yhdessä. Siinä ei hirveästi ehdi asioita muuttamaan. Tämä on kuitenkin hyvä joukkue, joka tulee parantamaan varmasti tästä, lupasi Kuqi.

Interin seuraava ottelu Veikkausliigassa pelataan ensi viikon keskiviikkona Veritas Stadionilla PK-35 Vantaata vastaan.