Vaihdossa:

12 Lauri Inkeroinen
21 Niilo Mäenpää
33 Tatu Varmanen

Interin värikkäät loppuhetket Veikkausliigaotteluissa saivat jatkoa lauantaina Tampereen Ilveksen vieraana Tammelan Stadionilla 1-1(0-0) päättyneessä ottelussa. Inter sankariksi ottelussa nousi maalivahti Jere Koponen, joka torjui rangaistuspotkun ottelun lisäajalla.

Puolustuksensa kanssa koko kauden tuskaillut Inter oli rukannut puolustuslinjansa uuteen uskoon. Nelikko Arttu Hoskonen, Tero Mäntylä, Daniel Kamy ja Teemu Penninkangas yläpuolellaan keskikentän pohjalla pelannut Ari Nyman voi olla tyytyväinen urakkaansa, sillä näin tasapainoisesti puolustustehtäviä hoitanutta Interiä ei kentällä ole pitkään aikaan nähty.

Inter oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla vahva. Lassi Viholaisella ja Arttu Hoskosella oli omat paikkansa maalintekoon. Mika Hilander torjui kuitenkin Viholaisen läpiajon, kun taas Hoskosen pusku meni niukasti ohi.

Kotijoukkueen paikat vastaavasti olivat kortilla. Harvat tilanteet selvitti Jere Koponen varmasti.

Ottelun toisella jaksolla Ilves sai aktiivisella pelaamisellaan otteen peliin. Hallinnasta huolimatta Interin puolustuslinja kesti aina 67. minuutille, jolloin juuri hetkeä aikaisemmin vaihdosta kentälle tullut Ilari Mettälä pääsi tuikkaamaan keskityksestä Ilveksen johtoon.

Inter reagoi kotijoukkueen johtoon nopeasti ja toi kentälle Albion Ademin ja Joona Järvistön. Kaksikko toi kentälle liikkuvuutta, minkä ansiosta peli päästiin jälleen pelaamaan myös Ilveksen kenttäpuoliskolla.

Oman tasoituksensa Inter sai kuin varkain. Kulmapotkun jälkeen Mikko Kuningas nosti pallon 16-alueelle, mistä Tero Mäntylä puski sen maalille. Mika Hilanderin sähläyksen seurauksena Arttu Hoskosella oli lopulta helppo työ juosta pallo maaliin. Osuma oli Inter-kasvatin ensimmäinen Veikkausliigassa.

Vaihdosta kentälle tulleella Ademilla oli omat paikkansa viedä ottelussa jopa johtoon asti. Hänen laukaukset 16-rajalta painuivat kuitenkin niukasti ohi takatolpan.

Ottelun lisäajalla Interin iltapäivä oli kääntyä synkäksi. Ivan Sesar kaatoi 16-alueella vaarattoman näköisessä tilanteessa Ilves-pelaajan, minkä seurauksena pallo vietiin pilkulle. Jere Koponen nousi kuitenkin illan Inter-sankariksi torjumalla Lauri Ala-Myllymäen rankkarin.

Interin päävalmentaja John Allen oli tyytyväinen joukkueen peliin. Varsinkin uudistettu puolustuslinja sai hänen kehut.

– Puolustus on ollut meidän ongelma pitkin kautta. Nyt muokkasimme koko puolustuslinjan uuteen uskoon. Täytyy antaa pelaajille kiitos, sillä he selvisivät ottelusta todella hyvin. Ilveksen paikat olivat ottelussa vähissä, kehui Allen.

Allenia sapetti hiukan hukatut maalitilanteet, joiden avulla peli olisi voinut kääntyä Interille.

– Meillä oli sekä ensimmäisellä että toisella jaksolla omat paikkamme maalintekoon. Huolellisempi tekeminen niissä olisi voinut kääntää pelin meille, pohti Allen-

Ottelun lopun tapahtumien jälkeen myös tasuri lämmitti Allenin mieltä.

– Olemme olleet epäonnekkaita pelien lopussa tällä kaudella. Nyt Jere pelasti meidät, joten lopulta tasuri oli meille hyvä tulos tänään, päätti Allen.

Veikkausliiga jatkuu Interin osalta jo tulevan keskiviikkona, jolloin Veritas Stadionille saapuu vieraaksi Kuopion Palloseura.