22.9.2018

Otteluraportti: Ilves-FC Inter 1-0(0-0)

Veikkausliiga 22.9.2018
Ilves-FC Inter 1-0(0-0)

Maalit:

1-0 Eero Tamminen 63. min

Kokoonpano:

1 Jere Koponen
2 Ansu Sherrif (24 Joona Järvistö 63. min)
3 Daniel Kamy
4 Julian Guevara
5 Tero Mäntylä
11 Albion Ademi
16 Niko Markkula (7 Ari Nyman 73. min)
17 Mika Ojala
21 Niilo Mäenpää
25 Mikko Kuningas (18 Lassi Viholainen 82. min)
27 Teemu Penninkangas

Vaihdossa:

12 Henrik Moisander
28 Mika Mäkitalo

Interin mollivoittoinen syksy sai jatkoa lauantaina Ilveksen vieraana. Tasainen ottelu päättyi lopulta Eero Tammisen toisen jakson maalilla kotijoukkueen 1-0(0-0) voittoon.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen, eikä haastavissa olosuhteissa pelattu ottelu tarjonnut kunnon maalitilanteita. Interin paras tilanne tuli Ansu Sherrifille 42. minuutilla. Hän ei kuitenkaan saanut kunnon osumaa Albion Ademin lähettämään keskityspalloon.

Ilveksen paikka tuli jakson viimeisellä minuutilla kulmapotkusta. Eero Tamminen puski pallon ruuhkasta ylärimaan. Tauolle mentiin lopulta siis maalittomassa tasatilanteessa.

Kotijoukkue meni ottelussa johtoon 62. minuutilla, kun Tamminen laukoi vapaapotkun upeasti maalin vasempaan yläkulmaan. Vapaapotku tuomittiin, kun Lauri Ala-Myllymäki laukoi pallon Tero Mäntylän käteen.

Maalin jälkeen Ilves sai ottelussa otteen, eikä heidän lisämaalitkaan olisi olleet vääryys. Lähimpänä toista maali oli Ilari Mettälä, jonka läpiajon Jere Koponen torjui.

Ottelun loppua kohti mentäessä Inter sai hyvän otteen pelistä. Hallinta ei kuitenkaan tuonut joukkueelle maaleja. Lähimpänä osumaa oli Daniel Kamy, joka ei kuitenkaan osunut palloon kulmapotkun jälkitilanteessa.

Tampereella kärsitty tappio Interille seitsemän peräkkäinen ottelu ilman voittoa. Päävalmentaja John Allen myöntää, etteivät asiat suju tällä hetkellä niin kuin pitäisi.

– Kyllähän tässä on tosi huono jakso menossa. Saimme tänään luotua tilanteita, mutta maalinteko on edelleen vaikeaa. Henkisesti tämä on raskasta. Yksi maali tiputtaisi varmasti taakan joukkueen harteilta, pohti Allen pelin jälkeen.

Inter-luotsin mukaan lauantain ottelu oli tasainen maaliin asti. Ihan lopussa myös Interillä oli jälleen hetkensä.

– Ottelu oli tasainen heidän maaliinsa asti. Sen jälkeen heillä oli paikat kasvattaa johtoaan. Lopussa saimme hyvän kirivaihteen päälle, mutta maali jäi uupumaan, näki Allen.

Interin ottelut jatkuvat ensi viikolla kahdella kotiottelulla. Keskiviikkona Veritas Stadionille saapuu vieraaksi FC Lahti ja lauantaina IFK Mariehamn. Allen mukaan kaikki fokus käännetään ensi viikkoon.

– Ottelutahti on tiivis. Analysoimme nyt tämän ottelun ja käännämme katseet ensi viikon otteluihin. Ne ovat meille tärkeitä, päätti Allen.