Ilves-FC Inter 1-0(0-0)

1-0 Tiemoko Fofana 90+1. min

Inter: Henrik Moisander, Juuso Hämäläinen, Miro Tenho, Daan Klinkenber, Alvaro Muniz, Filip Valencic, Timo Furuholm, Niko Markkula (Niilo Mäenpää 71. min), Mika Ojala (Albion Ademi 80. min), Aleksi Paananen (Anthony Annan 88. min) ja Connor Ruane.

Vaihdossa: Aati Marttinen, Elias Mastokangas, Arttu Hoskonen ja Mikko Kuningas.

FC Inter taipui sunnuntaina Tampereen Ilvekselle Tiemoko Fofanan lisäaikamaalilla 1-0(0-0). Tappion myötä Inter putosi Veikkausliigan sarjataulukossa toiselle sijalle. Tappiosta huolimatta Suomen mestaruus on edelleen joukkueen omissa käsissä, kun otteluita on jäljellä kolme.

Kotijoukkue Ilves oli ottelun ensimmäisellä jaksolla niskan päällä. Aivan alussa ei maalivahti Henrik Moisanderin tarvinnut venyä torjuntoihin, mutta muutama läheltäpititilanne Interin maalilla nähtiin.

Ongelmia aiheuttivat erityisesti vapaapotkut, joita Lauri Ala-Myllymäki pääsi yrittämään monta kertaa. Kolmannella yrittämällään Ilves-hyökkääjä hän laukoi pallon riman kautta yli 21. minuutilla.

Interin paras tilanne maalintekoon tuli Timo Furuholmille puolen tunnin kohdalla. Hänen yrityksen lähietäisyydeltä sai peitettyä maalivahti Mika Hilander.

Inter selvisi ottelun tauolle tasatilanteessa, vaikka Ilves-johto ei tilanteiden perusteella olisi ollut vääryys. Maalivahti Moisander sai kuin ihmeen kaupalla pidettyä maalinsa puhtaan Ala-Myllymäen vapaapotkun ja sitä seuranneen maalinedusruuhkan jälkeen 40 . minuutilla.

Aivan jakson lopulla Inter-paidasta Ilvekseen siirtyneellä Eero Tammisella oli tuhannen taalan paikka, mutta ohjaus takatolpalta meni ohi tyhjän Inter-maalin.

Inter sai peliään kuosiin toiselle jaksolle. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että kovinkaan montaa selkeää maalipaikkaa joukkue ei kuitenkaan saanut luotua.

Ilves sen sijaan pääsi ottelun lopussa luomaan painetta Inter-päätyyn. Vaihdosta kentälle tullut Tiemoko Fofana laukoi vaarallisesti vartti ennen loppua, mutta Moisander sai tähän laukaukseen näppinsä väliin.

Ilves pääsi ottelun lopussa yrittämään maalia kahteen kertaan vapaapotkusta. Ensimmäisen yrityksen laukoi taivaan tuuliin Naatan Skyttä. Toinen sen sijaan toi kotijoukkueelle kaivatun tuloksen 91. minuutilla. Moisander sai torjuttua vaivoin Ala-Myllymäen laukauksen, mutta torjuntaa seuranneelle Fofanan ohjauksella Moisander oli voimaton.

Inter pääsi vielä uhkaamaan Ilves-maalia 93. minuutilla, mutta Albion Ademin laukauksen kanssa yllättävissä vaikeuksissa ollut Hilander sai lopulta pidettyä maalinsa puhtaana.

Harmittavan tappion myötä Inter putosi sarjataulukossa toiselle sijalla yhden pisteen sarjajohtaja KuPS:n perään. Kaikki on edelleen siis omissa käsissä.

– Ilves oli enemmän pallossa ensimmäisellä jaksolla. He saivat otteen, kun valuimme yksinkertaisesti liian syvälle puolustamaan. Sitä kautta he saivat sitten monta vapaapotkua, jotka aiheuttivat meille ongelmia, kommentoi päävalmentaja Jose Riveiro ottelun ensimmäistä jaksoa.

Inter muutti Riveiron mukaan pelitapaansa toiselle jaksolle.

– Muutimme pelaamista toiselle jaksolla, minkä ansiosta saimme peliä paremmin kontrolliin. Vaihtojen myötä Ilves sai jälleen otetta peliin ottelun lopussa, näki Riveiro.

Lopulta kotijoukkueen voittoon riitti yksi pomppu lisäajalla tulleesta vapaapotkusta.

– Ottelussa oli pienet marginaalit, kuten kolme viikkoa sitten. Nyt yksi pomppu käänsi pelin Ilvekselle. Aivan lopussa tullut maali ei jättänyt meille enää aikaa reagoida, viittasi Riveiro Ilveksen ottelun lisäajalla syntyneeseen voittomaaliin.

Interin ottelun Veikkausliigan mestaruussarjassa jatkuvat lauantaina (28.9.) kotiottelulla Honkaa vastaan.