33 Tatu Varmanen (22 Arttu Hoskonen 81. min)

Vaihdossa:

1 Jere Koponen
20 Arttu Kotanen

FC Inter ei ole viime vuosina juhlinut montaakaan kertaa voittoa Ahvenanmaalla. Sunnuntaina joukkue teki kuitenkin tässä mielessä mielekkään poikkeuksen ja haki vakuuttavan esityksen jälkeen 2-4 (1-3) -vierasvoiton IFK Mariehamnista.

Inter oli varsinkin pelin ensimmäisen puolen tunnin aikana vakuuttava. Joukkue meni johtoon jo seitsemännellä minuutilla, kun Benjamin Källman puski upeasti Lucas Garcian keskityksen maaliin.

Avausmaalin tekijä oli järjestämässä myös Interin toista maalia 20. minuutilla. Tuolloin Källman laukoi pallon tolppaan maalivahti Anton Lepolan käsien kautta. Seuranneen paluupallon sijoitti maaliin maalin edestä Timo Furuholm.

Källman teki illan toisen maalinsa viisi minuuttia myöhemmin läpiajonsa päätteeksi. Tämän maalin pohjustivat vahvasti pallon riistänyt Tatu Varmanen ja Benin vapauttanut Mika Ojala.

Interin keskittyminen herpaantui puolen tunnin kohdalla. IFK:n Simon Silverholt käytti nukahduksen hyväksi ja sijoitti pallon varmasti takakulmaan.

Inter jatkoi vahvaa menoaan toisella jaksolla. Joukkueella oli useita paikkoja lisämaaleihin ennen kuin Tero Mäntylä vei Interin Lucas Garcian kulmapotkusta 1-4 -johtoon 67. minuutin kohdalla. Maali oli Mäntylän ensimmäinen Inter-osuma virallisessa ottelussa.

IFK tuli peliin vielä mukaan, kun Julio Fernandes sijoitti pallon maaliin Amos Ekhalien tarjoilusta kolme minuuttia myöhemmin.

Tuo maali jäi lopulta pelin viimeiseksi. Näin Interille ottelusta voitto ja sitä myöten cupin alkulohkon ykköspaikka kolmen pelatun ottelun jälkeen.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta hehkutti pelin jälkeen Inter-ryhmässä tällä hetkellä vallitsevaa joukkuehenkeä.

– Näimme kentällä tänään joukkueen, joka taistelee ja tekee asioita toistensa eteen. Joukkue pelasi tänään hyvin ja sai siitä ansaitun palkinnon, iloitsi Inter-luotsi pelin jälkeen.

Interin pallollinen pelaaminen oli sunnuntaina Eckerö Hallenissa parasta mitä tällä kaudella on toistaiseksi nähty. Tämän myönsi myös Piccareta.

– TPS-pelissä meillä oli haasteita pallollisessa pelaamisessa. Tänään otimme tässä askeleita eteenpäin. Uskalsimme pelata ja se näkyi heti hyökkäyspelaamisessa, näki Piccareta.

Interin ottelut Suomen Cupissa jatkuvat seuraavan kerran lauantaina 3.3. kotiottelulla Klubi 04:ää vastaan.