1 Jere Koponen
3 Kosta Manev
6 Petros Kanakoudis
29 Henri Lehtonen

Vierasottelut Maarianhaminassa ovat olleet Interille vuodesta toiseen haastavia. Tämä vuosi ei tehnyt enää poikkeusta, sillä tiistaina Wiklöf Holding Areenalla pelatun ottelun voitti IFK Mariehamn 2-1(1-0).

Kotijoukkue oli ensimmäisellä jaksolla niskan päällä. Tätä helpotti IFK:n selän takaa kentän suuntaisesti puhaltanut navakka tuuli.

Ennen avausmaalia IFK sai luotua kolme vaarallista maalitilannetta. Illan hahmo, Aleksei Kangaskolkka pääsi puskemaan vapaasti vartin jälkeen. Tämä suuntautui päin Henrik Moisanderia. Seitsemän minuuttia myöhemmin IFK sahasi Inter-puolustuksen hajalle, mutta Amos Ekhalien syöttö ei löytänyt maalin edestä ketään. Pelin 35. minuutilla Brian Span pääsi ohjaamaan kulmapotkusta, mutta ohi.

Avausmaali nähtiin 37. minuutilla. Markus Kojola jatkoi pallon maalille, josta Kangaskolkka puski sen kohti maalia, mistä Robin Sid juoksi sen maaliin.

Interin maali oli ensimmäisellä puoliajalla lähimpänä 41. minuutilla. Tuolloin Benjamin Källman laukoi pallon Andreas Vaiklan käsien kautta tolppaan ja siitä jälleen maalivahdin haltuun.

Inter tuli toiselle jaksolle aktiivisesti. Kotijoukkue pääsi kuitenkin rokottamaan armotta nopeasta tilanteen vaihdosta 55. minuutin kohdalla. Albin Granlund löysi lopulta läpisyötöllä Kangaskolkan, joka ei läpiajostaan erehtynyt.

Inter ei kahden maalin takaa-ajoasemassa luovuttanut. Benjamin Källman pääsi puskemaan heti seuraavasta hyökkäyksestä Mika Ojalan tarjoilusta, mutta päin Vaiklaa.

Kavennuksessaan Inter onnistui lopulta 59. minuutilla. Maalista vastasi taitavalla jatkolla Tatu Varmasen keskityksestä Källman.

Inter jatkoi tasoitusmaalin metsästystä loppuun asti. Urakka osoittautui kuitenkin hyvistä hyökkäyksistä huolimatta mahdottomaksi tiiviisti puolustaen IFK edessä. Näin Interille ottelusta karvas tappio.

– Saamme kyllä luotua peleissä maalipaikkoja, kuten tänään. Vastapainoksi päästämme liikaa maaleja, selvitti päävalmentaja Fabrizio PIccareta ottelua.

Inter-luotsi löysi ottelusta hyvää, vaikka tappio tulikin.

– Saimme ensimmäisellä jaksolla estettyä heidän pelaamisen meidän selustaa melko hyvin. Toisella jaksolla nostimme prässiämme ja saimme pidettyä pallo enemmän heidän puoliskolla kenttää, näki Piccareta.

Piccareta myönsi, että aktiivisempi prässi ylempää jätti IFK:lle mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin.

– Kun prässätään ylhäältä, niin silloin voi olla vaikeuksia omassa päässä, jos menetät pallon. Tällainen oli sitten IFK:n toinen maali, harmitteli Piccareta.

Inter sai siis luotua IFK:n päätyyn painetta. Piccaretan mukaan joukkue olisi ansainnut pelistä enemmän.

– Meillä oli paikkoja ja myös monta hyvää hyökkäystä, joista paremmilla valinnoilla olisi voinut syntyä tilanteita maalille. Emme olleet huonoja ja olisimme ansainneet mielestäni enemmän, päätti Piccareta.

Interin ottelut jatkuvat Veikkausliigassa ensi viikon maanantaina Veritas Stadionilla FC Lahtea vastaan.