13 Aati Marttinen
15 Timo Furuholm
17 Kevin Mombilo
25 Philip Njoku

Interin vierasottelu Veikkausliigassa tiistaina IFK Mariehamnia vastaan oli kaikkea muuta kuin sitä, mitä joukkue oli suunnitellut. Ottelu oli Interin osalta ohi heti pelin ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen, minkä aikana kotijoukkue teki kaksi maalia. Ottelu lopputulos oli oikeutetusti 5-0 (3-0) kotijoukkueelle.

Inter oli pelissä mukana ensimmäiseen maaliin asti. Aleksei Kangaskolkan maali pelin 4. minuutilla käänsi pelin kulun. Pari minuuttia tästä Inter-vahti Jere Koponen pelasti varman maalin upealla reaktiotorjunnalla.

Pelin yhdeksännellä minuutilla IFK iski jälleen. Tällä kertaan maalista vastasi Brian Span. Tilanteessa olivat Interistä vähän hukassa vasemman laidan pelaajat Petros Kanakoudis, Henri Lehtonen ja myös maalivahti Koponen, joka arvioi tilanteen väärin.

Inter sai luotua pari hyvää paikkaa IFK:n toisen maalin jälkeen. Macoumba Kandjin yritykset torjui kuitenkin taidolla ja tuurilla kotijoukkueen maalivahti Andreas Vaikla.

Ottelu lopullinen ratkaisu nähtiin käytännössä pelin 26. Minuutilla, kun Petros Kanakoudis kaatoi Robbin Sellinin rangaistuspotkun arvoisesti. Tuomitun pilkun sijoitti sisään Kangaskolkka.

Inter yritti päästä peliin mukaan vielä toisella jaksolla. Kalle Kaupilla olikin hyvä vetopaikka 50. minuutilla, mutta volley painui ohi maalin.

IFK sen sijaan oli alati vaarallinen, kun Inter-maalille vain pääsi. Kaksi maalia avausjaksolla tehnyt Kangaskolkka pääsi yrittämään hattutemppua rangaistuspotkusta 58. minuutilla. Jere Koponen torjui sijoituksen kuitenkin upeasti.

Pari minuuttia myöhemmin Inter lahjoitti Sellinille vetopaikan. Hän ei erehtynyt, vaan sijoitti palloon tarkalla laukauksella maalin takatolpan kautta sisään.

Inter sai parempaa peli-ilmettä kentälle vaihtojen myötä. Tästä huolimatta maalinteossa onnistui vielä IFK Mariehamn, jonka Rezgar Amani sijoitti Koposen putkista ottelun loppulukemat 5-0 pelin 82. minuutilla.

– Olen pahoillani joukkueen pelaajien puolesta. Mielestäni numerot eivät kerro ihan kaikkea, vaikka IFK voittikin ansaitusti, harmitteli päävalmentaja Shefki Kuqi pelin jälkeen.

Kuqin mielestä Inter ei onnistunut tällä kertaa siinä, mihin joukkue on voinut luottaa aikaisemmissa otteluissa.

– Olemme puolustaneet hyvin, mutta tänään annoimme vastustajille liikaa paikkoja. Maalit olivat melko halpoja meidän näkövinkkelistä katsottuna. Peli oli ohi melko nopeasti kahden IFK-maalin jälkeen, totesi Kuqi.

Kuqi antoi puhtaat paperit ottelussa vaihdosta kentälle tulleille pelaajille. Guy Gnabouyou, Benjamin Källman ja Mika Mäkitalo toivat ryhtiä pelaamiseen.

– Ei ole missään nimessä helppoa tulla kentälle tuossa tilanteessa, kun joukkue on reilusti tappiolla. Vaihtopelaajat onnistuivat kuitenkin hyvin, kehui Kuqi.

Inter-leirissä ei kannata jäädä murehtimaan rumaa tappiota. Seuraava ottelu HJK:ta vastaan on ohjelmassa jo sunnuntaina.

– Käymme pelin läpi, mutta sen jälkeen se pitää unohtaa nopeasti. Meillä on iso peli edessä sunnuntaina HJK:ta vastaan. Uskon, että tämä tulos herättää joukkueen siihen peliin, päätti Kuqi.

Interin seuraava ottelu Veikkausliigassa on siis tulevana sunnuntaina HJK:ta vastaan Veritas Stadionilla kello 18.30.