0-1Njazi Kuqi 11. min
1-1 Dever Orgill 33. min

Inter: Jukka Lehtovaara, Egzon Belica(Joni Aho 46. min), Petros Kanakoudis, Ari Nyman, Erfan Zeneli(Lucas Gracia 80. min), Solomon Duah(Guy Gnabouyou 63. min), Kosta Manev, Kennedy Nwanganga, Henri Lehtonen, Faith Obilor ja Njazi Kuqi.

Vaihtopelaajat: David Monsalve, Benjamin Källman, Albion Ademi ja Arttu Hoskonen.

Inter jatkoi hyviä peliesityksiään keskiviikkona IFK Mariehamnin vieraana. Ihan voittoon asti Interin eväät eivät sarjakakkosen vieraana riittäneet, vaan kotiin tuomisina oli yksi piste 1-1(1-1) tasapelin myötä.

Inter sai otteluun unelma alun, sillä jo 11. minuutilla Njazi Kuqi vei joukkueen rangaistuspotkusta johtoon. Pallo vietiin pilkulle IFK-puolustajan kaadettua Kuqin rangaistusalueella.

Peli oli maalin jälkeen pitkään Interin hallinnassa, mutta reilun puolen tunnin kohdalla IFK tuli ottelussa tasoihin. Aleksei Kangaskolkka sai jalkansa väliin pystysyöttöön ja siirsi sen ohi vastaan tulleen Jukka Lehtovaaran. Pallon laukoi lopulta maaliin paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta IFK:n ykköstykki Dever Orgill.

Pelin toisella jaksolla omaa pelaamistaan suoraviivaistanut IFK sai peliä hallintaan. Mitään supervaarallista joukkue ei kuitenkaan pystynyt Lehtovaaran maalille luomaan. Orgillin kaukolaukaus ehkä oli sellainen, mutta sen Inter-vahti venyi kulmaksi.

Interin parhaat paikat tulivat toisella jaksolla Kennedy Nwangangalle ja Erfan Zenelille. Kumpikin pelaaja hukkasi omat tilanteensa. Kennedyn puskun torjui Walter Viitala, ja Zeneli puski avopaikasta yli maalin.

Myös IFK sai pelin lopussa huippupaikan voittomaalin tekemiseen. Jukka Lehtovaaran ilmiömäinen torjunta Robin Sidin laukaukseen takasi Interille lopulta yhden pisteen taistelussa sarjapaikasta.

– Meillä oli hyviä paikkoja, kuten myös heillä lopussa. Kyllä tulokseen pitää siis olla tyytyväinen. Täältä ei ole koskaan helppoa saada pisteitä mukaan, myönsi Interin päävalmentaja Shefki Kuqi pelin jälkeen.

Inter-luotsi oli erityisen tyytyväinen joukkueen asenteeseen.

– Jokainen pelaaja laittoi itsensä jälleen täysillä likoon. Joukkue on kehittynyt viime otteluissa ja se lämmittää mieltä, sanoi Kuqi.

Kuqia jäi sen sijaan harmittamaan IFK:n maaliin johtanut tilanne. Siinä joukkue vähän nukahti.

– Maali oli meiltä huolimatonta pelaamista. Siinä vähän nukahdettiin, näki Kuqi.

Pelillisellä puolella Kuqi jäi kaipaamaan hiukan pelaavuutta.

– Välillä pelasimme turhan suoraviivaisesti. Heti kun pystyimme pitämään palloa enemmän, niin saimme yleensä heti luotua tilanteita, päätti Kuqi.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat tulevana maanantaina (26.9.) kotiottelulla VPS:aa vastaan.