Veikkausliiga 25.7.2016
IFK Mariehamn-FC Inter 0-0

Inter: Jukka Lehtovaara, Egzon Belica(Arttu Hoskonen 77. min), Petros Kanakoudis, Ari Nyman, Benjamin Källman(Philip Njoku 70. min), Guy Gnabouyou, Joni Aho, Kalle Kauppi, Solomon Duah(Kennedy Nwanganga 70. min), Henri Lehtonen ja Faith Obilor.

Vaihtopelaajat: Aati Marttinen ja Juho Salminen.

Inter palasi tositoimiin Veikkausliigassa parin viikon tauon jälkeen. Maanantaina Wiklöf Holding Arenalla pelattu ottelu päättyi lopulta varsin oikeutettuun maalittomaan 0-0 tasapeliin.

Inter lähti otteluun eri taktiikalla kuin aikaisemmin. Tuttu 1-4-3-3 vaihtui kahden hyökkääjän 1-4-4-2 muodostelmaan. Ainakin tässä pelissä vaihto oli onnistunut, sillä etenkin puolustussuuntaan Inter pelasi kurinalaisesti läpi ottelun.

Maalipaikat ottelussa pystyy laskemaan melkeinpä yhden käden sormilla. Avausjaksolla kummallakin joukkueella oli yksi paikka. IFK:n Diego Assiksen laukauksen venytti riman alta kulmaksi Jukka Lehtovaara, kun taas Guy Gnabouyou sohi ohi Henri Lehtosen maalin eteen tarjoamasta nappisyötöstä.

Inter joutui pelaamaan avausjaksolla reilut viisi minuuttia yhden miehen alivoimalla Egzon Belican saatua verta vuotavan haavan silmäkulmaansa. Inter-toppari tuli kuitenkin tikkauksen jälkeen kentälle, kunnes joutui lopulta jättämään samasta syystä kentän reilut kymmen minuuttia ennen loppua.

Toisella jaksolla kotijoukkue IFK oli hallitsevampi osapuoli. Interin pallonpitämisestä ei tullut mikään, minkä seurauksena se joutui puolustuskannalle. Tiivis joukkuepuolustus piti kuitenkin tilanteet Jukka Lehtovaaran vartioimalta maalilta vähissä.

Interin paras paikka maalintekoon tuli pelin 70. minuutilla Gnabouyoulle. Hänen laukaus meni kuitenkin lopulta yläriman kautta yli maalin.

IFK oli lähellä maalia myös aivan pelin lopussa. Brian Span pääsi laukomaan 20 metristä kohti Inter-maalin alakulmaa. Lehtovaara venyi laukauksen kuitenkin upeasti kulmaksi.

Pisteet siis jaettiin lopulta 0-0 tuloksella. Tähän oli Interin päävalmentaja Jami Wallenius tyytyväinen.

– Tämä on aina vaikea paikka tulla ja varsinkin nyt tässä tilanteessamme. Pystyimme kuitenkin kurinalaiseen esitykseen ja saimme raavittua pelistä vähimmäistavoitteen, eli pisteen, kommentoi Wallenius pelin jälkeen.

Inter oli muuttanut otteluun taktiikkaa. Wallenius myönsi, että sen tavoitteena oli saada puolustuspelaamista tiiviimmäksi. Se onnistui.

– Vaihdoimme vähän pelijärjestelmää tähän peliin. Mielestäni ensimmäisellä jaksolla se toimi ihan hyvin. Toisella jaksolla IFK oli vahvempi ja sai paljon keskityksiä, mutta puolustimme hienosti, kehui Wallenius.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat sunnuntaina Veritas Stadionilla HJK:ta vastaan pelattavalla ottelulla.