2.6.2018

Otteluraportti: IFK Mariehamn-FC Inter 2-3(0-2)

Veikkausliiga 2.6.2018
IFK Mariehamn-FC Inter 2-3(0-2)

Maalit:

0-1 Benjamin Källman 13. min
0-2 Albion Ademi 22. min
1-2 Aleksei Kangaskolkka 48. min RP
2-2 Pontus Åsbrink 60. min
2-3 Mikko Kuningas 82. min RP

Kokoonpano

12 Henrik Moisander
5 Tero Mäntylä (22 Arttu Hoskonen 73. min)
7 Ari Nyman
8 Ivan Sesar
9 Benjamin Källman
11 Albion Ademi (18 Lassi Viholainen 90. min)
15 Timo Furuholm
25 Mikko Kuningas
27 Teemu Penninkangas
28 Mika Mäkitalo
33 Tatu Varmanen

Vaihdossa

1 Jere Koponen
3 Daniel Kamy
24 Joona Järvistö

FC Inter päätti Veikkausliigan ensimmäisen kolmanneksen vierasvoittoon 2-3(0-2) IFK Mariehamnista. Inter-maaleista ottelussa vastasi kolmikko Benjamin Källman, Albion Ademi ja voittomaalin rankkarista tehnyt Mikko Kuningas.

Ottelun alku oli vauhdikas. Jo pelin toisella minuutilla IFK:n Cesar Fernandes karkasi Inter-puolustukselta. Maalivahti Henrik Moisander pelasti tilanteen hyvällä torjunnalla.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä Interille tuomittiin pilkku, kun Benjamin Källman kaadettiin läpiajossa. Rangaistuspotkusta ei lopulta ollut iloa joukkueelle, sillä Timo Furuholm laukoi sen taivaan tuuliin.

Peliä ensimmäisellä jaksolla kenttätapahtumia harhasyötöistä huolimatta hallinnut Inter meni johtoon 13. minuutilla. Maalista vastasi Furuholmin syötöstä Källman.

Inter tuplasi johtonsa 22. minuutilla. Tällä kertaa maalin makuun pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella suunnanmuutospelaamisen päätteeksi Albion Ademi, jonka laukaus painui maaliin IFK-puolustajan jalan kautta.

Jos Interin peli kulki ensimmäisellä jaksolla, niin toisesta ei voi sanoa samaa. Tuntui kuin joukkueen jalat olisivat jääneet pukuhuoneeseen, sillä niin selvästi kotijoukkue otti pelistä hallinnan.

IFK kavensi pelin 48. minuutilla rangaistuspotkusta. Pallo vietiin pilkulle, kun Ivan Sesar kaatoi seisovassa tilanteessa Amos Ekhalien. Tuomitun rankkarin laukoi voimalla maalin kattoon Aleksei Kangaskolkka.

Avausmaalin tehneellä Källmanilla oli hyvä tilaisuus toiseen maaliin 58. minuutin kohdalla, kun hän pääsi puolittaiseen läpiajoon oikealta laidalta. Anton Lepola sai kuitenkin torjuttua sijoituksen.

Seuraavasta hyökkäyksestä iski IFK pelin tasoihin. Maalin teki tarkalla sijoituksella Pontus Åsbrink. Syötön hänelle tarjoili vaihdosta kentälle tullut Robin Sid.

Ottelun maalit eivät jääneet vielä tähän. Syöttöpelinsä kanssa toisella jaksolla tuskaillut Inter sai illan toisen rangaistuspotkun 82. minuutilla, kun IFK-muuri torjui kädellään Ivan Sesarin vapaapotkun. Tällä kertaa pallon taakse asettui Mikko Kuningas, joka ei erehtynyt laukauksessaan.

Tasoitusta hakenut kotijoukkue sai pelin lopussa luotua enää yhden maalintekoyrityksen. Moisander Inter-maalilla koppasi kuitenkin tyylillä Kangaskolkan puskun käsiinsä. Näin Interille kotiin viemiseksi kolme pistettä.

– Olen tyytyväinen tietenkin voittoon. Helpolla se ei tullut ja me itse teimme urakkamme tänään vaikeaksi. Peli oli ensimmäisellä jaksolla täysin meidän kontrollissa ja suurempi johtokaan ei olisi ollut mielestäni vääryys. Päästimme heidät kuitenkin toisella jaksolla pellin mukaan, ruoti Inter-luotsi Fabrizio Piccareta ottelua.

Vaikka Inter olikin toisella jaksolla vaikeuksissa ja sai tehtyä voittomaalin vasta ottelun lopussa, oli sen voitto Piccaretan mukaan ansaittu.

– Meidän ensimmäinen jakso oli tänään hyvä ja sen perusteella ansaitsimme mielestäni voiton, vaikka kaikki ei mennyt niin kuin olisimme halunneet toisella jaksolla, näki Piccareta.

Loppuhetken voittomaali oli italialaisen mukaan balsamia joukkueen haavoille RoPS-ottelun jälkeen.

– RoPS:aa vastaan annoimme heille lopussa tasoituksen, mutta nyt pääsimme kuittaamaan sen, iloitsi Piccareta.

Interin ottelut jatkuvat Veikkausliigassa 12.6. kotiottelulla PS Kemiä vastaan.