2.9.2018

Otteluraportti: HJK-FC Inter 3-0(2-0)

Veikkausliiga 2.9.2018
HJK-FC Inter 3-0(2-0)

Maalit:

1-0 Rafinha 28. min rp
2-0 Jordan Dominguez 35. min
3-0 Joao Klauss 90+3. min

Kokoonpano:

1 Jere Koponen
3 Daniel Kamy (24 Joona Järvistö 84. min)
5 Tero Mäntylä
6 Abdoulie Mansally
7 Ari Nyman (21 Niilo Mäenpää 75. min)
15 Timo Furuholm
16 Niko Markkula
17 Mika Ojala
25 Mikko Kuningas (11 Albion Ademi 67. min)
27 Teemu Penninkangas
28 Mika Mäkitalo

Vaihdossa:

12 Henrik Moisander

Veikkausliigan kärkijoukkue HJK ei jättänyt Interille mitään mahdollisuuksia sunnuntaina Telia 5G Areenalla pelatussa Veikkausliigaottelussa. Klubi karkasi ottelussa jo avausjaksolla ja poistui kentältä lopulta maaottelutauolle 3-0(2-0) voitto taskussaan.

Inter oli ottelussa suurissa vaikeuksissa ensimmäisellä jaksolla. HJK:n prässi tyrehdytti täysin Interin pallollisen pelaamisen, mistä oli seurauksena lukematon määrä harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä.

Ottelun hahmo, Joao Klaussilla ja Riku Riskillä oli molemmilla omat paikkansa maalintekoon ensimmäisen puolen tunnin aikana, mutta Jere Koponen Interin maalilla torjui hyvin.

Illan ensimmäinen maali syntyi rangaistuspotkusta 28. minuutilla. Pallo vietiin pilkulle, kun Daniel Kamy kaatoi melkoisella viikatteella Klaussin. Tuomitun rankkarin toimitti verkkoon HJK-kapteeni Rafinha.

HJK tuplasi johtonsa 35. minuutilla. Tällä kertaa maalista vastasi Klaussin tarjoilusta Jordan Dominguez. Tilanne sai alkunsa vaikeasta syötöstä ja pallonmenetyksestä, josta Klauss pelattiin pystyynjuoksuun.

Inter pääsi jotenkin peliin mukaan kotijoukkueen toisen maalin jälkeen. Mitään vaarallista se ei kuitenkaan pystynyt HJK:n maalille luomaan.

Toisen jakson alku näytti pahalta Interin kannalta, kun Klauss oli heti alussa nokikkain Jere Koposen kanssa. Brassi-hyökkääjän laukaus meni kuitenkin päin Inter-vahtia.

Myös Inter pääsi toisella jaksolla uhkaamaan HJK:n maalia. Paras paikka tuli Abdoulie Mansallylle, jonka laukauksen Maxim Rudakov kuitenkin torjui alakulmasta.

Vaikka Inter saikin pelistä paremmin otetta toisella jaksolla, on rehellisyyden nimissä mainittava, että myös Klubilla oli monta hyvää saumaa tehdä lisämaaleja. Jere Koponen oli kuitenkin mies paikallaan, estäen kotijoukkueen yritykset.

HJK kaunisteli loppulukemiksi 3-0 lisäajalla. Maali syntyi, kun Mansally epäonnistui syötössään, minkä seurauksena Klauss pääsi läpiajoon, jonka torjumiseen Koposella ei ollut mahdollisuuksia.

Interin päävalmentaja John Allen myönsi pelin jälkeen HJK:n paremmuuden.

– Täytyy myöntää, että jäimme tänään HJK:n jalkoihin. Annoimme heille tilaa ja aikaa, minkä he käyttivät hyväkseen. Kentällä näkyi tänään sarjajohtajan ja kahdeksannen joukkueen välinen ero, myönsi Allen.

Allenin mukaan Inter sai paremmin juonesta kiinni toisella jaksolla.

– Olimme aktiivisempia toisella jaksolla, minkä ansiosta pääsimme paremmin peliin mukaan. Paikat maalintekoon olivat kuitenkin vähissä, näki Allen.

Interin puolustuspelaaminen on toiminut viimeisen kahden kuukauden aikana hyvin. Tämän päivän tekeminen ei miellyttänyt Allenin silmää.

– Tänään emme pystyneet samanlaiseen esitykseen, kun edellisissä otteluissa, missä olemme eliminoineet vastustajan maalipaikat minimiin. Se on myönnettävä, että HJK oli hyvä, mutta meillä on pelin suhteen edelleen paljon tehtävänä, päätti Allen.

Interin seuraava Veikkausliigan ottelu on ohjelmassa 13.9. Veritas Stadionilla VPS:aa vastaan.