1 Jere Koponen
3 Daniel Kamy
18 Lassi Viholainen
24 Joona Järvistö

Interin Veikkausliigaottelu HJK:n vieraana päättyi kotijoukkueen 3-0(0-0) voittoon. Kaikki pelin maalit syntyivät toisella jaksolla.

Ottelun ensimmäisen jakso oli tasainen. Jakson vaarallisimmat maalitilanteet nähtiin puoliajan lopussa. Lähimpänä maalia oli HJK:n Filip Valencic, joka pysytti vedon oikeaan tolppaan 37. minuutilla.

Interin vaarallisimmat tilanteet avausjaksolla tulivat Mika Ojalan vapaapotkuista ja keskityksistä. Niihin ei kuitenkaan päättäjiä löytynyt. Myös vaihdista kentälle tullut Albion Ademi laukoi hyvin ihan lopussa, mutta Maksim Rudakov selvitti laukauksen hyvin.

Interin alamäki ottelussa alkoi heti toisen jakson alussa. HJK onnistui tekemään maalin kulmapotkusta 46. minuutilla. Maalista vastasi lähietäisyydeltä juuri toiselle jaksolle kentälle tullut Joao Klauss.

Klubi sai maalin myötä otteen pelistä, eikä voittajasta ollut enää missään vaiheessa epäselvyyttä. HJK tuplasi johtonsa 58. minuutilla. Maalista vastasi avausosuman tapaan Klauss. Tarkka sijoitus keskitykseen ei jättänyt Henrik Moisanderille mahdollisuuksia torjuntaan.

Inter pääsi peliin mukaan paremmin HJK:n 2-0 maalin jälkeen pelaamalla rohkeammin. Avonaisempi pelaaminen jätti HJK:lle juoksutilaa Interin puolustuksen selustaan. Filip Valencic käytti tällaisen tilanteen hyväksi vartti ennen loppua tekemällä läpiajosta 3-0 osuman.

Kolmannen maalin tehneellä Valencicilla oli kaksi identtistä tilannetta lisämaaleihin, mutta kumpikin sijoitus meni vähän takatolpasta ohi maalin.

Kaksijakoisen ottelun lopputulokseksi jäi lopulta 3-0 kotijoukkueelle. Päävalmentaja Fabrizio Piccareta piti ottelua kaksijakoisena.

– Lähdimme otteluun eri tavalla kuin kahteen aikaisempiin otteluihin. Olimme aktiivisempia ja pyrimme prässäämään HJK:ta ylempää. Se toimi hyvin ensimmäisellä jaksolla. Toisen jakson alun maali muutti lopulta pelin kulun, näki Piccareta.

Piccaretan mukaan HJK pääsi pelaamaan vahvuuksillaan johtoasemassa.

– He ovat erittäin vahvoja johtoasemassa. Kun he saavat pitää palloa paineettomassa tilassa, se tekee heistä vaarallisia. Meidän olisi pitänyt myös tappioasemassa olla vielä kurinalaisempia, eikä antaa heille mahdollisuuksia haavoittaa meitä, analysoi Piccareta.

Piccaretan mukaan tappiosta huolimatta joukkue voi katsoa tulevaisuuteen luottavaisin mielin.

– Meidän pitää kaivaa tästä pelistä esiin hyvä ensimmäinen jakso ja pyrkiä siirtämään se tuleviin otteluihin. Tulemme varmasti jo vahvasti takaisin lauantain RoPS-pelissä, päätti Piccareta.

Interin seuraava ottelu Veikkausliigassa on ohjelmassa jo tulevana lauantaina. Tuolloin Veritas Stadionille saapuu vieraaksi RoPS.