12.5.2018

Otteluraportti: HJK-FC Inter 0-1(0-0)

Suomen Cup 12.5.2018
HJK-FC Inter 0-1(0-0)

Maalit:

0-1 Mikko Kuningas 83. min

Kokoonpano:

12 Henrik Moisander
5 Tero Mäntylä
6 Abdoulie Mansally
7 Ari Nyman
8 Ivan Sesar (28 Mika Mäkitalo 67. min)
9 Benjamin Källman (10 Lucas Garcia 88. min)
11 Albion Ademi (25 Mikko Kuningas 71. min)
15 Timo Furuholm
17 Mika Ojala
21 Niilo Mäenpää
27 Teemu Penninkangas

Vaihdossa:

1 Jere Koponen
18 Lassi Viholainen
22 Arttu Hoskonen
24 Joona Järvistö

FC Inter on Suomen Cupin mestari. Loppuottelussa se voitti HJK:n Mikko Kuninkaan maalilla 0-1(0-0). Cupin voitto on seurahistorian toinen.

Inter oli vastaantulija ensimmäisen puolen tunnin aikana. HJK piti palloa, mutta hidas syöttpeli ei tuonut sille montaakaan tilannetta.

Jakson ensimmäinen maalitilanne tuli 24. minuutilla HJK:lle. Philip Valencic karkasi Interin puolustuslinjalta ja syötti pallon lopulta hyökkääjäkolossi Klaussille. Noin seitsemästä metristä lähteneen laukauksen torjui upeasti jaloillaan Henrik Moisander.

Mika Ojalan vapaapotku tuotti vastaavasti vaikeuksia HJK-vahti Maksim Rudakoville 27. minuutilla. Venäläisvahti selvitti tilanteen lopulta vaivoin heittäytymisellä.

Alussa HJK:n viennissä ollut Inter pääsi ensimmäisen puoliajan loppua kohti paremmin mukaan. Ojalan keskitykset tuottivat vaikeuksia HJK:lle pariin otteeseen, mutta tauolle mentiin lopulta varsin oikeutetussa 0-0 tilanteessa.

Toinen jakso ei tuonut merkittäviä muutoksia pelin kulkuun. Inter onnistui puskemaan kenttämiehitystä ylemmäs, mikä helpotti painetta puolustuksesta.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sen vaarallisemmin Inter hyökkäsi. Varsinkin vaihdosta kentälle tulleet Mika Mäkitalo ja Mikko Kuningas toivat aivan eri sykettä pelaamiseen.

Kaksikko oli lopulta ratkaisemassa cup-mestaruutta Interille. Tällä kaudella vähän vastuuta toistaiseksi saanut Mäkitalo juoksi läpi Benjamin Källmanin syötöstä. ”Muksu” syötti pallon kuljetuksen päätteeksi Timo Furuholmille, jonka laukauksen HJK-vahti Rudakov torjui eteensä. Seuranneessa irtopallossa oli ensimmäisenä paikalla Mikko Kuningas, joka sijoitti pallon maaliin.

Maali antoi lopulta Interille voittoon asti riittäneen lisäboostin. HJK tosin oli senttien päässä tasoituksesta lisäajan kuudennella minuutilla. Interin onneksi Valencicin kuti painui rahtusen verran ohi pystytolpan.

Peli päättyi tuohon ohilaukaukseen ja siitä alkoivat Interin juhlat.

– Tämä on ollut uskomaton päivä meille kaikille, seuralle, taustoille, kannattajille ja tälle upealle joukolle pelaajia, hehkutti päävalmentaja Fabrizio Piccareta pelin jälkeen.

Piccaretan mukaan joukkue näytti vahvuutensa vaikealla hetkellä.

– Vaikealle hetkellä näytimme, kuinka vahva ja hyvä tämä ryhmä on. Taktisesti pelaajat olivat hyviä, mutta eritoten heidän työmoraali ja asenne olivat tänään voiton tae. HJK:ta ei koskaan ole helppo lyödä kotikentällä. Nyt teimme sen, iloitsi Inter-luotsi.

Piccareta jaksoi loppuun asti ylistää pelaajiaan.

Olen todella onnellinen pelaajien puolesta. He kaikki ansaitsivat elää tälläisen päivän, päätti Piccareta.