Maalit:

0-1 Filip Valencic 49. min

Inter: Henrik Moisander, Juuso Hämäläinen, Daan Klinkenberg, Alvaro Muniz, Filip Valencic, Elias Mastokangas (Mikko Kuningas 82. min), Timo Furuholm, Niko Markkula (Niilo Mäenpää 58. min), Aleksi Paananen (Albion Ademi 86. min), Arttu Hoskonen ja Connor Ruane.

Vaihdossa: Aati Marttinen, Miro Tenho, Daniel Kamy ja Hanson Boakai.

FC Inter pelasi itsensä takaisin mestaruustaistoon voittamalla sunnuntaina Telia 5G Areenalla HJK:n 0-1(0-0). Ottelun voittomaalin teki toisen jakson alussa Filip Valencic.

Inter varmisti voiton myötä itselleen vähintään hopeiset mitalit. Joukkueella on vielä myös mahdollisuudet aina Veikkausliigan mestaruuteen asti KuPS:n pelattua oman ottelunsa tasan Hongan kanssa. Veritas Stadionilla 19.10. pelattavassa ottelussa KuPS:aa vastaan Interille takaa mestaruuden voitto. Kuopiolaisille riittää mestaruuteen tasapeli.

Inter oli sunnuntain HJK-ottelun ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi osapuoli. Joukkue sai pidettyä palloa pitkiä jaksoja HJK:n kenttäpuoliskolla, mutta hallinta ei tuottanut ensimmäisen puolen tunnin aikana montaakaan vaarallista tilannetta Maxim Rudakovin vartioimalle HJK-maalille.

Vaarallisimmat tilanteet joukkue loi 35. minuutilla, kun Timo Furuholm siirsi pallon maaliin. Interin harmiksi tilanne hylättiin paitsiona. Kolme minuuttia myöhemmin Furkka oli jälleen asialla. Tällä kertaa ohjaus Niko Markkulan keskitykseen kimposi tolpasta ulos.

Maalittoman avausjakson jälkeen Inter meni ottelussa johtoon 49. minuutilla. Maalista vastasi tarkalla laukauksella takakulmaan Filip Valencic. Tilanteen pohjusti syötöllään Aleksi Paananen.

Interin voiton takuumieheksi nousi kauden ylivoimaisesti parhaalla pelillään maalivahti Henrik Moisander. Inter-vahti torjui upeasti Riku Riskin 1v1 tilanteet tunnin pelin kohdalla.

Näyttävimmät torju8nnat Moisander esitti viimeisen kymmenminuuttisen aikana torjumalla sekä Tim Väyrysen etteä Eetu Vertaisen puskut.

Interin paras tilanne lisämaaliin tuli 72. minuutilla Elias Mastokankaalle. Hänen laukauksensa kilpistyi kuitenkin HJK-puolustajaan.

Interillä ei lopulta HJK:n hallinnasta huolimatta ollut vaikeuksia pitää johtoasemaa. Ei, vaikka ottelun erotuomaristo antoi otteluun peräti kuusi minuuttia lisäaikaa.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro ylisti pelin jälkeen joukkuetta.

– Joukkue näytti suuruutensa tänään. Upea esitys ja taistelu koko ryhmältä. Meillä on tämän tuloksen myötä mahdollisuus viimeistellä upeasti sujunut kausi parhaalla mahdollisella tavalla, sanoi Riveiro ottelun jälkeen.

Veikkausliigan mestaruuden ratkaiseva ottelu pelataan 19.10. Veritas Stadionilla. Riveiron mukaan joukkue valmistautuu kauden päätösotteluun tuttujen maneerien mukaan.

– Olemme noudattaneet tiettyjä kaavoja koko kauden. Pysymme samoissa tavoissamme, paljastaa Riveiro.

Tuohon otteluun Riveiro lähtee luottavaisena.

– Meillä ei ole mitään hävittävää tuossa ottelussa. Olemme olleet hyviä vastaavissa tilanteossa tällä kaudella, päätti Riveiro.

Interin Veikkausliigakauden päätösottelu pelataan siis lauantaina 19.10. Veritas Stadionilla Interin ja KuPS:n välillä.