27.5.2017

Otteluraportti: HIFK-FC Inter

Veikkausliiga 27.5.2017
HIFK-FC Inter 0-2(0-1)

Maalit:

0-1 Kosta Manev 25. min
0-2 Macoumba Kandji 79. min

Kokoonpano:

12 Henrik Moisander
3 Kosta Manev
6 Petros Kanakoudis
7 Ari Nyman
9 Benjamin Källman (11 Albion Ademi 87. min)
14 Macoumba Kandji (19 Elias Untamala 89. min)
16 Kalle Kauppi
18 Julien Faubert
23 Lucas Garcia (15 Timo Furuholm 69. min)
99 Njazi Kuqi

Vaihdossa:

1 Jere Koponen
22 Arttu Hoskonen
32 Elias Mastokangas
35 Floriand Idrizi

Inter huikea vire vierasotteluissa jatkuu. Joukkue otti kolmannen peräkkäisen voiton vieraskentällä lauantaina HIFK:n vieraan. Telia 5G-Areenalla pelattu ottelu päättyi Interin 0-2(0-1) voittoon. Maaleista vastasivat Kosta Manev ja Macoumba Kandji.

Ensimmäinen puoliaika ottelussa oli Interin hallintaa. Pallo liikkui pelaajalta toiselle ja menetysten jälkeen jokainen pelaaja halusi voittaa pallon takaisin. Ehkä juuri tuo menetyksiin reagoiminen oli juuri se, mitä edellisestä ottelusta PS Kemiä jäi puuttumaan.

Inter meni ottelussa johtoon 25. minuutilla. Julien Faubert lähetti vapaapotkun takatolpalle, mistä Njazi Kuqi jatkoi sen maalin eteen. Tähän palloon menivät sitten vauhdilla Benjamin Källman ja Kosta Manev, joista jälkimmäinen sai survottua pallon yli maaliviivan.

Aivan avausjakson lopussa HIFK pääsi oikeastaan parhaaseen paikkaan koko ottelussa. Nnaemeka Anyamele pääsi yksin läpi, mutta lopullinen laukaisuyritys Henrik Moisanderin kiertämisen jälkeen meni ohi ja yli maalin.

Inter jäi toisella jaksolla puolustavammalle kannalle. Tiiviisti liikkunut joukkue sai pidettyä kotijoukkueen pois vaarallisista paikoista. Paras tilanne tuli Matias Hänniselle, jonka laukaus läheltä nousi taivaisiin jakson alussa.

Inter iski toisella jaksolla vastaan tehokkaasti. Lopulta lopullisen niitin HIFK:n arkkuun naulasi Macoumba Kandji, joka laukoi pallon oman kuljetuksen päätteeksi takayläkulmaan noin kymmen minuuttia ennen pelin loppua.

Ottelun lopussa nähtiin myös Veikkausliigadebyytti, kun Elias Untamala pääsi kentälle. Nuorukainen selvisi urakastaan puhtain paperein, vaikka pelipaikka ei ehkä ollut ihan se tutuin hänelle.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

– Pelasimme oikeastaan täydellisen ottelun. Pelaajat noudattivat sovittua taktiikkaa heti alusta lähtien. Upea ja yhtenäinen esitys, iloitsi Kuqi.

Kuqin ja muun valmennusjohdon tehtävä on saada vierasotteluiden esitykset siirrettyä kotikentälle. Tämän myöntää myös Kuqi.

– Kotona pitää pystyä parempaan. Se on selvä. Nyt olimme kärsivällisiä ja luotimme omaan tekemiseen. Tätä pitää pystyä jatkamaan keskiviikkona kotikentällä, sanoo Kuqi.

Kuqi sanoi ottelun jälkeen, että joukkueen pitää luottaan omaan osaamiseen enemmän.

– Olen välillä turhautunut sen kanssa, miten joukkue pelaa. Näen tämän ryhmän harjoituksissa lähes päivittäin ja tiedän sen kyvyt. Nyt meidän pitää vaan luottaa omaan osaamiseen ja saada otettua voittoja enemmän. Pystymme voittamaan kaikki joukkueet tässä sarjassa, päätti Kuqi.

Interin Veikkausliigaottelut jatkuvat tulevana keskiviikkona kotiottelulla FC Lahtea vastaan.