1-1 Ville Salmikivi 56. min
1-2 Egzon Belica 88. min

Inter: Henri Moisander, Egzon Belica, Pape Sow, Ari Nyman(Marios Nikolaou 81. min), Sebastian Mannström(Benjamin Källman 84. min), Guy Gnabouyou, Joni Aho, Kalle Kauppi, Solomon Duah(Henri Lehtonen 69. min), Philip Njoku ja Faith Obilor.

Vaihtopelaajat: Aati Marttinen, Alban Ferati, Arttu Hoskonen ja Juho Salminen.

Interin vierasottelu HIFK vastaan päättyi iloisesti, kun Egzon Belica onnistui maalinteossa kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Makedonialaispelaajan kauden toinen maali takasi Interille lopulta 1-2(1-1) voiton. Ensimmäisen osuman ohjasi avausjaksolla Philip Njoku.

Ottelu oli Interin voitosta huolimatta melko kaksijakoinen. Ensimmäisellä jaksolla peli oli täysin Interin kontrollista kotijoukkueen hierottua palloa tehottomasti oman puolustuslinjan ja keskikentän välillä. Interin maalilla Henrik Moisander selvisi Juho Mäkelän puskua lukuun ottamatta helpolla.

Inter sen sijaa hyökkäsi tehokkaasti. Joukkue meni johtoon pelin 16. minuutilla. Solomon Duah taiteili itsensä keskityspaikkaan, josta tarkka pallo suoraan Philip Njokulle, joka ohjasi vasurilla pallon ohi HIFK-vahti Saku Erikssonin.

Inter jatkoi vahvaa pelaamistaan koko avausjakson. Lisämaalit olivat lähellä niin Joni Aholla ja Philip Njokulla. Lähimmäs maalia pääsi Aho, jonka kierteinen laukaus kimposi takaisin kentälle HIFK-maalin ristikosta.

Ottelun toisen jakson alku oli Interin kannalta järkyttävä. Avausjakson hyvä pelivire tuntui jääneen Sonera Stadiumin pukuhuoneeseen, sillä kotijoukkue painoi pelin väkisin Inter-päätyyn.

Hallinta tuottikin tulosta, kun Ville Salmikivi laukoi tyylikkäästi HIFK:n omien kannattajiensa edessä tasoihin 56. minuutilla. Tarkka laukaus maalin oikeaan alakulmaan ei jättänyt Moisanderille mahdollisuuksia torjuntaa.

Myös maalin jälkeen HIFK jatkoi painostusta, mutta Inter kesti pelissä uhrautuvan puolustuspelaamisen ja maalivahti Moisanderin upean pelaamisen ansiosta.

Inter pääsi lopulta peliin mukaan vaihtojen ansiosta. Henri Lehtosen, Marios Nikolaoun ja Benjamin Källmanin tulo kentälle piristi joukkueen pelaamista silmin nähden.

Vaihtopelaaja Lehtonen oli lopulta järjestelemässä Interin voittomaalia 88. minuutilla. Kova keskitys tavoitti Egzon Belican kulmapotkun jälkitilanteessa. Tarkka pusku ei jättänyt Saku Erikssonille mahdollisuuksia torjuntaan.

Maalin jälkeen myös kotijoukkue HIFK oli lähellä tasoitusta. Moisander seikkaili aluksi keskityksen perässä, mutta sai lopulta torjuttua tilanteen upeasti Inter-puolustuksen avustuksella. Vähän tämän jälkeen erotuomari Mikko Mörö puhalsi pelin päättyneeksi ja Inter pääsi juhlimaan kauden avausvoittoa.

– Peli näytti pitkään päättyvän tasapeliin, mutta lopulta Egzon (Belica) puski hienosti voittomaalin, iloitsi päävalmentaja Job Dragtsma pelin jälkeen.

Inter-luotsi ihmetteli pelin jälkeen hieman joukkueen peliotteen jäämistä pukuhuoneeseen ensimmäisen jakson jälkeen.

– Toinen jakso alkoi meiltä todella huonosti. Toisaalta myös HIFK paransi peliään, mikä vaikeutti taas meidän tekemistämme. Emme kuitenkaan pystyneet pitämään palloa oikeastaan yhtään toisen jakson alussa, kun taas avausjaksolla pelimme meni täysin suunnitelmien mukaan, näki Dragtsma.

Inter onnistui kuitenkin kääntämään pelin itselleen. Joukkue nosti prässiä ylemmäs, minkä takia HIFK pysyi kauempana Interin maalista. Myös vaihdot toivat lisää Interin peliin.

– Vaihtojen myötä saimme nostettua prässiämme ylemmäs, minkä ansiosta pääsimme peliin jälleen mukaan. Lopulta se toi meille myös voiton, kommentoi Dragtsma.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat maanantaina (18.4.) Veritas Stadionilla KuPS:aa vastaan.