Otteluraportti: HIFK – FC Inter 1-3 (1-2)

1-2 Miro Tenho 23. min
1-3 Filip Valencic 89. min

Inter: Henrik Moisander, Juuso Hämäläinen (Daniel Kamy 46. min), Miro Tenho, Daan Klinkenberg, Alvaro Muniz, Filip Valencic, Aleksi Paananen, Niilo Mäenpää, Arttu Hoskonen, Mikko Kuningas (Mikke Louhela 90. min) ja Eero Tamminen (Lassi Viholainen 72. min).

Vaihdossa: Aati Marttinen, Niko Markkula, Mika Ojala ja Joona Järvistö.

Inter varmisti paikkansa Suomen Cupin jatkopeleissä voittamalla lauantaina Talin Jalkapallohallissa HIFK:n 1-3 (1-2). Interin maaleista ottelussa vastasivat kahdesti verkkoa heiluttanut Filip Valencic sekä Miro Tenho. Kotijoukkueen maalin teki pelin alussa Joel Mattsson.

Interin alku ottelussa oli heikko. HIFK sai kovalla prässillä ja fyysisellä pelaamisellaan sen pelaamisen sekaisin.

HIFK sai käytettyä etsikkoaikansa hyväksi ja meni johtoon jo pelin viidennellä minuutilla. Maalin teki Henrik Moisanderin hyvän torjunnan jälkeen Joel Mattsson. Ensin maalia pääsi yrittämään Riku Selanderin keskityksestä puskemalla Nikolas Saira.

Inter pääsi vähitellen sinuiksi Talin hallin liukkaan alustan ja myös pelaamisensa kanssa. Mikko Kuningas pääsi hyvään puskupaikkaan 11. minuutilla, mutta tuo pusku meni ohi maalin.

Tasoitusmaalin Inter sai aikaiseksi 19. minuutilla. Maalista vastasi upealla volleylla Filip Valencic. Kova laukaus ei jättänyt maalivahti Daniel Kollarille mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Neljä minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen HIFK:n maalissa. Tällä kertaa asialla oli Miro Tenho, joka sai maalin eteen syötön topparipari Juuso Hämäläiseltä.

Interin johtomaalin jälkeen pelitapahtumat sijoittuivat pääsääntöisesti keskikentälle, missä nähtiin todella kovia kaksinkamppailuja. Lisämaaleja avausjaksolla ei nähty.

Toiselle jaksolle lähdettäessä Inter joutui vaihtamaan kentältä iskun päähänsä saaneen Juuso Hämäläisen.

Ottelun jälkimmäinen puoliaika oli kokonaisuutena viihdyttävä. Interin pelaajat vaativat rankkaria 52. minuutilla, kun HIFK-toppari kaatoi kohti maalia edenneen Niilo Mäenpään. Kaikkien hämmästykseksi pilli ei tilanteessa soinut.

Kotijoukkueelle tuomittiin sen sijaan rankkari 58. minuutilla, Miro Tenhon pelattua palloa keskitystilanteessa kädellään. Maalia tilanteesta ei kuitenkaan syntynyt, Xhevdet Gelan lauottua pallon tolppaan.

Seuraavalla minuutilla Inter-pelaajat kävivät jälleen kuumana, kun Eero Tammista revittiin kaksin käsin rangaistusalueella. Myöskään tästä tilanteesta ei erotuomari Mohammad Al-Emaran pilli soinut.

Ottelu säilyi loppuun asti tiukkana, kun Inter ei hyvistä paikoista huolimatta saanut palloa HIFK:n maaliin. Tuhlaajapoikana kunnostautui Niilo Mäenpää, joka tuhri tuhannen taalan paikat 70. ja 83. minuuteilla.

HIFK:n paikat tasoitukseen tulivat ottelun lopussa erikoistilanteista. Maalia pääsivät yrittämään Saira ja Tino Palmasto. Kummankin yritykset menivät ohi maalin.

Inter teki ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla vielä kolmannen maalin. Osumasta vastasi pitkän kuljetuksen päätteeksi illan toisellaan Valencic, joka on nyt tehnyt nyt kahdessa pelaamassaan ottelussa kolme maalia.

Inter nousi voitollaan Suomen Cupin alkulohkonsa ykköseksi. Viimeisessä ottelussa se kohtaa viikon kuluttua lauantaina vieraskentällä Hongan.