29 Henri Lehtonen
99 Njazi Kuqi

Vaihdossa:

36 Lauri Inkeroinen (MV)

Inter ei selvinnyt helpolla lauantaina Legirus Areenalla pelatussa Suomen Cupin ottelussa. Petros Kanakoudisin punaisen kortin seurauksena 25 minuuttia vajaalla pelannut Inter voitti lopulta FC Legirus Interin Timo Furuholmin maalilla 0-1(0-1).

Ottelu oli alusta asti Interille haastava. Kakkosessa pelaava Legirus Inter pelasi ennakkoluulottomasti ja pani turkulaisvieraat urakoimaan täyden päivätyön voiton eteen.

Interin hahmo ottelussa oli maalivahti Henrik Moisander, joka piti Interiä pystyssä kotijoukkueen painaessa päälle. Varsinkin toisen jakson lopulla Legiruksen kulmapotkutilanteissa “Henkka” oli vahva.

Inter teki ottelun ainoan maalin Timo Furuholmin toimesta. Peliä oli tuolloin pelattu puolituntia. Upean esityön osumaan tarjoili Njazi Kuqi.

Furuholmilla oli paikkansa tuplata illan maalisaldonsa heti osumansa jälkeen. Inter-hyökkääjän laukaus suuntautui kuitenkin päin Legirus Daniel Rodriguezia.

Ottelu sai lopulta täysin uuden käänteen tunnin kohdalla, kun Petros Kanakoudis otti kaksi varoitusta nopeaan tahtiin, minkä seurauksena hänet ajettiin kentältä 61. minuutilla. Tunteet kuumenivat muutenkin ulosajon jälkeen, minkä seurauksena erotuomari Oliver Reitala joutui heiluttelemaan korttia useaan otteeseen.

Inter joutui siis taistelemaan ottelun lopun vajaalla. Legirus sai painettua paineen Inter-päätyyn, mutta Moisander maalilla kesti. Näin Inter jatkaa Lohko D:n ykköspaikalla puhtaalla pelillä.

– Asiat menivät hankaliksi, kun jouduimme vajaalle. Pojat taistelivat kuitenkin upeasti ja venyimme voittoon, kiitteli päävalmentaja Shefki Kuqi ryhmäänsä.

Inter on pelannut nyt kaksi Suomen Cupin ottelua päästämättä maaliakaan. Tämä lämmitti Kuqin mieltä, vaikka parannettavaa edelleen on.

– Yksi tavoitteista on ollut vähentää päästettyjen maalien määrää tällä kaudella. Nyt olemme pelanneet kaksi nollapeliä, mihin voimme olla tyytyväisiä. Tästä huolimatta parannettavaa on vielä paljon, muistuttaa Kuqi.

Interin ottelut jatkuvat Suomen Cupissa ensi viikon perjantaina (10.2.) TPS:aa vastaan pelattavalla ottelulla. Javenture Areenalla pelattava derby alkaa kello 14.00.