10.8.2017

Otteluraportti: FC Lahti-FC Inter

Veikkausliiga 10.8.2017
FC Lahti-FC Inter 1-0(0-0)

Maali:

1-0 Stenio 60. min

Kokoonpano:

12 Henrik Moisander
4 Alan Henrique
7 Ari Nyman
8 Mika Ojala (10 Guy Gnabouyou 55. min)
9 Benjamin Källman
15 Timo Furuholm (14 Macoumba Kandji 76. min)
23 Lucas Garcia
25 Philip Njoku (18 Julien Faubert 70. min)
28 Mika Mäkitalo
29 Henri Lehtonen
33 Tatu Varmanen

Vaihdossa:

1 Jere Koponen
6 Petros Kanakoudis
16 Kalle Kauppi
22 Arttu Hoskonen

Interin vierailu FC Lahden vieraana oli tappiollinen. Tasaisen ottelun käänsi nimiinsä niukasti kotijoukkue brassi-hyökkääjä Stenion maalilla. Illan ainoa osuma syntyi tunnin kohdalla.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan kaksijakoinen. Inter oli ottelussa ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi, kun taas toista jaksoa hallitsi kotijoukkue FC Lahti.

Inter jatkoi pelaamisessaan samaa draivia pelin alussa, mitä se esitti viikko sitten HIFK:ta vastaan. Palloa pystyttiin pelaamaan lahtelaisten linjojen väliin ja sieltä laitoihin, mistä varsinkin Mika Ojala pääsi keskittämään muutaman kerran vaarallisesti.

Inter ei onnistunut hyvistäkään paikoista maalinteossa. Maalia pääsivät avausjaksolla yrittämään Timo Furuholm, Mika Ojala ja Ari Nyman. Interin harmiksi yritykset eivät johtaneet Ojalan sivuverkkolaukausta lähemmäksi.

Toisen jakson alussa Interillä oli saumat mennä edelleen ottelussa johtoon, kun Mika Mäkitalo pääsi laukomaan tuhannen taalan paikasta. Interin harmiksi laukaus epäonnistui.

Toisella jaksolla FC Lahti sai pelistä otteen. Kun ottelua oli pelattu 52. Minuuttia, pääsi Hendrik Helmke yksin läpi. Interin maalivahti Henrik Moisander selvitti kuitenkin tilanteen. Jatkopallosta maalia pääsi yrittämään vielä Stenio, mutta hänen yrityksen putsasi maaliviivalta Henri Lehtonen.

FC Lahti ratkaisi ottelun lopulta tunnin kohdalla. Santeri Hostikka kuljetti pallon vasenta laitaa Interin päätyrajalle, mistä tarkka syöttö tavoitti Stenion, joka sijoitti pallon maaliin.

Inter ei saanut Lahden johtomaalin jälkeen enää oikein kirivaihdetta päälle. FC Lahti piti linjojen välit tiiviinä, eikä syöttöpeli ottanut Interiltä enää rullatakseen.

Ottelun loppua kohti mentäessä Lahdella oli muutama huippupaikka kaunistella loppulukemia. Interin maalivahti Moisanderin torjunnat estivät kuitenkin lisäosumien synnyn.

– Ei tämä ottelu ollut etukäteen helppo. Lahti on yksi parhaiten organisoiduista joukkueista liigassa, eikä heidän sijoitus sarjataulukossa ole sattumaa, kehui päävalmentaja Fabrizio Piccareta FC Lahtea.

Piccaretan mukaan Interillä oli ottelussa etsikkoaikansa. Varsinkin ensimmäisen jakson pelaaminen miellytti italialaista.

– Meillä oli paikat ottelussa. Ensimmäisellä jaksolla ja toisen jakson alussa oli saumat murtaa heidän hyvin organisoitu puolustus. Se oli pienestä kiinni. Olisimme tarvinneet vähän lisää laatua hyökkäyskolmanneksen syöttöihin, harmitteli PIccareta.

Tappioasemassa Lahtea vastaan ei ole helppoa pelata.

– Lahtea vastaan on vaikea pelata, kun on tappiolla. Niin hyvin organisoitu joukkue he ovat tällä kaudella olleet, myönsi Piccareta.

Ottelun lopputulos jäi luonnollisesti harmittamaan Inter-luotsia. Tästä huolimatta hän katsoo luottavaisena tulevaan.

– Tulos harmittaa tietysti. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, miten pelasimme. Halusin jatkuvuutta viime pelin hyviin otteisiin ja mielestäni pelasimme hyvin tänään. Tästä on hyvä jatkaa kohti maanantain SJK-ottelua, päätti Piccareta.

Interin seuraava Veikkausliigaottelu on ohjelmassa siis tulevana maanantaina Veritas Stadionilla, minne vieraaksi saapuu SJK.