FC Lahti-FC Inter 1-0(1-0)

1-0 Mikko Kuningas 20. min

Inter: Jukka Lehtovaara, Petros Kanakoudis, Ari Nyman(Kalle Kauppi 86. min), Sebastian Mannström, Benjamin Källman, Guy Gnabouyou(Juho Salminen 37. min), Joni Aho, Solomon Duah, Kennedy Nwanganga(Alban Ferati 86. min) ja Faith Obilor.

Vaihtopelaajat: Aati Marttinen ja Elias Untamala.

Voittaminen on Interille tällä hetkellä vaikeaa. Torstaina joukkue taipui vieraskentällä FC Lahdelle niukasti 1-0(1-0). Ottelun ainoasta maalista vastasi Mikko Kuningas pelin 20.minuutilla.

Oman leimansa otteluun antoi kentän suuntaisesti puhaltanut puuskittainen tuuli, jonka edusta Inter pääsi nauttimaan ensimmäisellä jaksolla ja FC Lahti toisella.

Pelin alku oli melkoista hakemista kummaltakin joukkueelta. Syötöt eivät meinanneet löytää kohdalleen. Pelin edetessä kentän tapahtumat muuttuivat laadukkaammaksi.

Laadukas oli myös ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma 20. minuutilla. Inter-puolustaja Faith Obilor purki päällään lahtelaisten keskityksen kohti keskialuetta. Tilanteeseen vauhdilla tullut Mikko Kuningas ei kuitenkaan epäröinyt, vaan latasi pallon suoraan ilmasta maalin vasempaan alakulmaan noin 30 metristä. Jukka Lehtovaara Interin maalilla oli tilanteessa voimaton.

Interin vahva jakso ensimmäisellä jaksolla oli puolen tunnin kohdalla. Tuolloin Guy Gnabouyou pääsi kerran laukomaan ja kerran puskemaan. Kummatkin yritykset torjui kuitenkin Lahden maalilla Tomi Maanoja.

Inter lähti hakemaan toisella jaksolla tasoitusta vastatuuleen. Tämä ei joukkuetta hidastanut, sillä pallo liikkui avausjakso paremmin.

Tietysti myös Lahti sai hyödynnettyä myötätuulta. Jukka Lehtovaara oli kuitenkin mies paikallaan lahtelaisten kaukolaukausten edessä, joita hän torjui useita varmasti.

Interin parhaat paikat toisella jaksolla tulivat Juho Salmiselle, Kennedy Nwangangalle ja Benjamin Källmanille. Heidän yritykset torjui joko Maanoja tai peitti lahtelaisten puolustus.

Hyvästä yrityksestä huolimatta Interin oli tyytyminen ottelussa 1-0tappioon.

– Tulos harmittaa tietysti. Mielestäni peli oli tasainen ja kummallakin joukkueella oli siinä omat paikkansa. Nyt voittoon riitti yksi maali, joka oli kyllä upeaa katsottavaa. Harvoin näkee tuollaisia laukauksia, totesi Interin valmentaja Jami Wallenius ottelun jälkeen.

Interin suurimmat ongelmat olivat edelleen vastustajan maalin edessä. Tietty tappamisen meininki puuttuu sieltä.

– Pääsimme jälleen ihan hyviin maalipaikkoihin, mutta tietynlainen päättäväisyys ja tappamisen meininki puuttuu sieltä, näki Wallenius.

Tappioputken katkaisemiseksi Walleniuksella on yksinkertainen resepti.

– Meidän pitää vain tehdä asioita edelleen laadukkaammin, ensin harjoituksissa ja sitten peleissä. Huonolla tekemiselle ei saavuta mitään. Se on varma asia, sanoi Wallenius.

Tappion lisäksi yksi negatiivinen asia ottelussa oli hyökkääjä Guy Gnabouyoun loukkaantuminen avausjakson lopussa. Wallenius ei lähtenyt arvailemaan miehen kuntoa.

– Hän loukkasi takareiden. Tarkempaa tietoa ei siitä vielä ole. Nyt vain muiden pelaajien pitää näyttää, mihin pystyvät, päätti Wallenius.

Interin Veikkausliigaottelut jatkuvat jo sunnuntaina, jolloin Veritas Stadionille saapuu vieraaksi HIFK. Ottelu alkaa jo kello 13.30.