1 Jere Koponen
23 Lucas Garcia
29 Henri Lehtonen
32 Elias Mastokangas

Inter kärsi kauden ensimmäisen kotitappion perjantaina Veritas Stadionilla VPS:lle. Ottelun lopputulos oli 0-1 (0-1).

Ensimmäinen jakso oli tasaista pelaamista. VPS piti ehkä enemmän palloa, mutta mitään suurta uhkaa se ei Interin puolustukselle saanut luotua. Tosin myös Marko Meerits selvisi avausjaksolla helpolla.

Inter vastaavasti yritti prässätä vaasalaisten pelinrakentelua heidän omalla kenttäpuoliskolla. Välillä tämä toimi, mutta monta kertaa VPS sai prässin purettua lyhytsyöttöpelaamisella.

VPS meni ottelussa johtoon kaksi minuuttia ennen taukoa. Markus Jurgenson kuljetti oikealta ja sai lopulta pelattua pallon Inter-maalille, mistä Alan Henrique sohi sen harmittavalla tavalla omaan maaliin.

Jos avausjakso oli tapahtumaköyhä, niin toisella jaksolla alkoi tapahtua heti alussa. Macoumba Kandji pääsi laidalta läpi 46. minuutilla, mutta hänen laukauksen torjui Meerits. Seuranneesta kulmapotkusta Kosta Manev puski VPS-vahdin käsiin.

Interin paitsioansa petti 48. Minuutilla ja Andre Clennon pääsi läpi. Vaasalaispelaaja sai kierrettyä jo Interin maalia vartioineen Henrik Moisanderin, mutta lopullinen maalilaukaus nousi reilusti yli maalin.

Lähimpänä Inter oli tasoitusta 66. minuutin kohdalla, kun Furuholm peippaili itsensä oikealta laidalta läpi. Kotiyleisön harmiksi tilanne päättyi lopulta tolppalaukaukseen. Furkka pääsi puolittain läpi vielä hetkeä myöhemmin, mutta tuo yritys vesittyi huonoon osumaan palloon.

Interin hakiessa tasoitusta Steven Morrissey karkasi kuin varkain 1v1 tilanteeseen Moisanderin kanssa. Inter-vahti veti tilanteessa kuitenkin pidemmän korren.

Ottelun lisäajalla Furuholm pääsi vielä laukomaan, mutta tämä yritys slaissasi reilusti ohi ja yli VPS-maalin. Näin ollen vaasalaiset veivät tästä ottelusta kaikki kolme pistettä yli 300 kilometrin kotimatkalle.

– Tänään ei oikein onnistunut mikään ja kaikki meni päinvastoin kuin oli suunniteltu. Tarkoitus oli antaa VPS:n avata peliä ja iskeä heihin kiinni oman boxin lähellä, sanoi Interin päävalmentaja Shefki Kuqi pelin jälkeen.

Tauolle oltiin jo pitkään menossa maalittomassa tasatilanteessa. VPS:n johtomaali kuvasti Kuqin mukaan Interin edesottamuksia.

– Meillä oli siinä heitto. Alan yritti voittaa siellä palloa, mutta VPS pääsi lopulta vastahyökkäykseen. Siitä lopulta pallo meidän omasta pelaajasta maaliin. Se oikeastaan kuvasti meidän ottelua tänään, harmitteli Kuqi.

Omasta joukkueesta puhtaat paperit Kuqi antoi vain maalivahti Moisanderille.

– Henkkaa lukuun ottamatta kaikilla jäi parannettavaa, päätti Kuqi.

Kaikesta huolimatta illan suurin juhlakalu löytyi VPS:n vaihtopenkiltä, missä joukkueenjohtaja Jouko Jokinen sai tänään täyteen 600 ottelua roolissaan. Respect Takku!