29 Henri Lehtonen (9 Benjamin Källman 46. Min)

1 Jere Koponen
27 Matias Simola
32 Elias Mastokangas

Inter jatkaa Suomen Cupissa puolivälieriin. Asia varmistui, se voitti VPS:n Kupittaalla lauantaina pelatussa ottelussa kahdella toisen jakson maalilla 2-0(0-0). Kotijoukkueen osumista vastasivat Benjamin Källman ja Timo Furuholm.

Ottelun ensimmäinen jakso oli kummaltakin joukkueelta melko saamatonta pelaamista. Maalipaikat, tai oikeastaan puolikkaat sellaiset voi laskea yhden käden sormilla. Tästä pitivät huolen kummankin joukkueen hyvin organisoitu puolustuspelaaminen.

Ottelun toisen jakson alussa alkoi heti tapahtua. Vaasalaisten Juho Lähde pääsi kuin varkain vastakkain Inter-vahti Henrik Moisanderin kanssa. Pitemmän korren tilanteessa veti upean jalkatorjunnan esittänyt Henrik Moisander.

Pelin 52. minuutilla Inter meni ottelussa johtoon. Timo Furuholm ja Ari Nyman pelasivat seinäpelillä Benjamin Källmanin läpiajoon, jonka vaihdosta kentälle tauolla tullut Beni sijoitti varmasti Marko Meeritsin längistä sisään.

VPS lähti Interin johtomaalin jälkeen takaa-ajoon, mutta ei saanut lopulta uhattua montaakaan kertaa Inter-maalia. Puolustuslinja Kosta Manevin ja Alan Henriquen johdolla piti vaasalaiset hyvin aisoissa.

Inter ratkaisi ottelun lopulta vartti ennen loppua kulmapotkun jälkitilanteesta, josta maalin jatkoi Källmanin puskusta voimalla sisään Timo Furuholm. Källmanin ohella maalia oli pohjustamamassa Manev.

Furkan maali jäi lopulta ottelun viimeiseksi, joten Inter pääsi juhlimaan reilun 600 katsojan edessä puolivälieräpaikkaa.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä vähän vaisu. Olimme kuitenkin jo silloin kärsivällisiä, emmekä halunneet pelata itseämme ulos heidän lyhytsyöttöpelissä. Saimme kuitenkin jo silloin hyviä riistoja ja sitä kautta painetta VPS-päätyyn, kommentoi päävalmentaja Shefki Kuqi ottelua.

Kuqi iloitsi luonnollisesti voitosta, joka luo Interille uskoa tulevaan.

– Mielestäni ansaitsimme voiton. Toisella jaksolla saimme paineen heidän päätyyn. Tämä tulos antaa uskoa tulevaan ja luottoa siihen, mitä olemme tekemässä, myönsi Kuqi.

Interin vastustaja puolivälierissä selviää maanantaina, kun RoPS ja SJK pelaavat oman ottelunsa. Kuqilla ei ollut suosikkia tuossa otteluparista.

– Jos haluat menestyä Suomen Cupissa, niin sinun pitää kohdata mikä joukkue tahansa. Siinä mielessä ei ole väliä kumpi tulee sieltä vastaan, päätti Kuqi.