1-0 Njazi Kuqi 11. min
1-1 Joonas Vahtera 38. min

Inter: Jukka Lehtovaara, Petros Kanakoudis, Ari Nyman(Bajram Nehibi 68. min), Erfan Zeneli(Lucas Garcia 68. min), Solomon Duah(Guy Gnabouyou 73. min), Arttu Hoskonen, Kosta Manev, Kennedy Nwanganga, Henri Lehtonen, Faith Obilor ja Njazi Kuqi.

Vaihtopelaajat: Henrik Moisander, Adama Tamboura ja Albion Ademi.

Inter ja Vaasan Palloseura eivät saaneet selvää paremmuudestaan maanantaina Veritas Stadionilla. Tasainen ottelu päättyi lopulta myös varsin oikeudenmukaiseen 1-1 (1-1) -tasapeliin.

Inter meni ottelussa johtoon pelin 11. minuutilla. Pallo ajautui Solomon Duahin yrityksen jälkeen Njazi Kuqille, joka laukoi sen varmasti harhautuksen jälkeen maalin vasempaan alakulmaan.

Maalin jälkeen Inter antoi pallonhallinnan VPS:lle ja pyrki pallonriistoihin keskialueella. Näistä tilanteista ei lopulta tullut kummempia paikkoja. Vaarallisimmat keskitykset koppasi tyylillä maalivahti Evgeny Kobozev.

VPS tuli pelissä tasoihin oikeastaan ainoasta paikasta ensimmäisellä jaksolla. Inter menetti pallon keskialueella, minkä seurauksena pallo pelattiin Joonas Vahteralle, joka laukoi sen tarkasti puolittaisesta läpiajosta yläkulmaan. Peliä oli pelattu tuolloin 37 minuuttia.

Vaikka toisella jaksolla ei maaleja lopulta nähty, oli peli silti vauhdikasta viihdyttävää. Kummallakin joukkueella oli omat paikkansa ja jaksonsa, jolloin maaleja olisi voinut tulla.

VPS:n etsikkoaika oli reilun tunnin kohdalla, jolloin Jukka Lehtovaara Interin maalilla sai torjuttua upeasti kaksi vaasalaisten yritystä.

Interin paikat osuivat pelin loppuun. Maalin tehnyt Njazi Kuqi pääsi hyvää vetopaikkaan 85. minuutilla, mutta kovan kudin peitti upeasti VPS-vahti Kobozev. Minuuttia myöhemmin Veikkausliigan maalipörssin ykköspaikalle siirtyneen Kuqin laukauksen peitti uhrautuvasti VPS-puolustus.

Pelin lisäajalla VPS:n Pyry Soiri pääsi vielä hyvään paikkaan. Laukaus meni kuitenkin lopulta hiukan ohi takatolpan. Näin pisteet siis jaettiin oikeudenmukaisesti pelin tapahtumiin nähden.

– Pelasimme ihan ok ottelun. Oikeastaan ensimmäisen jakson viimeinen vartti oli vaikea ja siinä VPS sai lopulta tehtyä maalinsakin. Se oli heidän ainoa kunnon tilanne ensimmäisellä jaksolla, näki Interin päävalmentaja Shefki Kuqi.

Inter-leirissä ei liialti iloittu tasapelistä. Kuqi myönsi kuitenkin, ettei VPS:n voittaminen ole helppoa.

– VPS pelaa hyvin omalla tavallaan. Heitä vastaan ei ole helppoa pelata. Vaikka pystyimme pitämään palloa hyökkäyspäässä, niin he olivat silti vaarallisia omissa vastahyökkäyksissään, totesi Kuqi pelin jälkeen.

Kuqi oli myös tyytyväinen siihen, että joukkue parantaa otteitaan peli peliltä.

– Kuten jo sanoin, niin pelasimme mielestäni ihan hyvän ottelun. Paranamme koko ajan ja siihen olen tyytyväinen. Pieni puristus lisää ja pääsemme varmasti vielä voittojen makuun, päätti Kuqi.