12 Lauri Inkeroinen
3 Daniel Kamy
5 Tero Mäntylä
21 Niilo Mäenpää

Interin kahden ottelun voittoputki katkesi tylysti lauantai-iltana Veritas Stadionilla. Omien hyökkäystehojensa kanssa tuskaillut Inter joutui tunnustamaan VPS:n paremmakseen 1-3(0-1) lukemin.

Vierasjoukkue VPS pääsi ottelussa kuskin paikalle, kun se siirtyi johtoon Douglas Caen puskumaalilla vartin kohdalla. Maalin pohjusti hyvällä keskityksellä Juha Hakola.

Sama kaksikko oli lähellä tuplata johdon muutamaa minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Interin maalilla pelannut Jere Koponen venyi huipputorjuntaan ja esti maalin synnyn.

Inter sai luotua avausjakson viimeisen vartin aikana kolme hyvää paikkaa tasoitukseen. VPS:n maalivahti Marko Meerits pelasti kuitenkin hienoilla torjunnoilla Timo Furuholmin, Mikko Kuninkaan sekä Mika Mäkitalon yritykset.

Inter tuli toiselle jaksolle vahvasti. Aktiivisempi prässi ja nopeampi syöttöpeli käänsivät pelin hallinnan kotijoukkueelle. Arttu Hoskosella oli tuhannen taalan paikka tasoitukseen 50. minuutilla. Ohjaus takatolpalta nousi kuitenkin taivaan tuuliin.

Kesken Interin hallinnan VPS tuplasi johtonsa. Albion Ademin rikkeen seurauksena tuomitun vapaapotkun laukoi Interin muurin kautta maaliin 25 metristä vaasalaisten kapteeni Sebastian Strandvall.

VPS-johto ei lannistanut Interiä. Mika Ojala pääsi yrittämään kavennusta 73. minuutilla, mutta laukaus Hoskosen keskityksestä nousi hiukan yli maalin.

Minuuttia myöhemmin Inter onnistui vaihdoin kavennuksessa. Timo Furuholm pudotti Abdoulie Mansallyn keskityksen Benjamin Källmanille, joka laukoi sen tarkasti alakulmaan.

Interin ilo ei ollut kuitenkaan pitkäaikaista. Minuutti kavennuksen jälkeen iski jälleen VPS. Maalista vastasi jälleen Strandvall, jonka kuti muutti suuntaa Tatu Varmasen jalasta ja painui Koposen alta maaliin.

Yrityksen puutteesta Interiä ei voinut tappioasemassa syyttää. Ademi pääsi yrittämään kavennusta hyvän prässin jälkeen, mutta sijoitus 25 metristä kohti lähes tyhjää maalia painui ohi.

Tuo Ademin ohi suuntautunut yritys kuvaa ehkä parhaiten Interin iltaa. Hyviä paikkoja riitti, mutta tehot jäivät heikoksi.

– Meillä oli omat hetkemme ottelussa. Loimme hyviä tilanteita, mutta laatu viimeisissä syötöissä ja laukauksissa oli tänään huono, totesi päävalmentaja John Allen pelin jälkeen.

Allen harmitteli pelin jälkeen VPS:n ensimmäistä maalia, joka muutti pelin kulun.

– VPS teki maalinsa ensimmäisestä tilanteestaan. Puolustimme sen todella huonosti. Sen myötä he saivat pelistä etulyöntiaseman, näki Allen.

Tappiosta huolimatta Allen löysi pelistä myös positiivisia asioita, joita kannattaa ottaa mukaan tulevaan.

– Maalitilanteita lukuun ottamatta puolustimme hyvin. Ei heillä montaa paikkaa ollut maalien lisäksi. Myös toisen jakson pallollinen peli oli meiltä jo parempaa. Näitä asioita meidän kannataa viedä tuleviin otteluihin, muistutti Allen.

Interin ottelut jatkuvat Veikkausliigassa ensi viikon keskiviikkona, jolloin joukkue kohtaa TPS:n kauden toisessa Turun derbyssä.