13.9.2018

Otteluraportti: FC Inter – VPS 1-1(1-1)

Veikkausliiga 13.9.2018
FC Inter – VPS 1-1 (1-1)

Maalit:

1-0 Lassi Viholainen 4. min
1-1 Sebastian Strandvall 41. min

Kokoonpano:

1 Jere Koponen
5 Tero Mäntylä
7 Ari Nyman (25 Mikko Kuningas 72. min)
15 Timo Furuholm
16 Niko Markkula
17 Mika Ojala (2 Ansu Sherrif 69. min)
18 Lassi Viholainen (11 Albion Ademi 59. min)
21 Niilo Mäenpää
22 Arttu Hoskonen
23 Matias Lahti
27 Teemu Penninkangas

Vaihdossa:

12 Henrik Moisander
19 Yoonis Muse
24 Joona Järvistö
30 Kasperi Nevä

Inter ja VPS tasasivat pisteet torstaina Veritas Stadionilla pelatussa Veikkausliigaottelussa. Ottelun maaleista vastasivat ensimmäisellä jaksolla Interin Lassi Viholainen ja vaasalaiset tasoihin tuonut Sebastian Strandvall.

Lassi Viholaisen neljännellä minuutilla syntynyt maali oli 19-vuotiaan pelaajan ensimmäinen Veikkausliigassa. Tilanteen pohjustivat kahdella eteenpäin suuntautuneella syötöllä debytantti Matias Lahti ja lopullisen maaliin johtaneen syötön antanut Niilo Mäenpää.

Vaasan Palloseuran tasoitus oli lähellä kulmapotkun jälkitilanteesta vartin kohdalla. Niko Markkula oli kuitenkin hereillä maaliviivalla ja putsasi Juha Hakolan laukauksen väljemmille vesille.

Tasoitusmaali syntyi lopulta 41. minuutilla. Maalista vastasi tarkalla laukauksella takakulmaan Sebastian Strandvall. Tilanteen sai pohjustaa vapaasti Interin puolustuslinjan edessä Juho Lähde.

Jos pelin ensimmäinen jakso oli maalitilanteiden valossa tapahtumaköyhä, niin toisella jaksolla tilanteita nähtiin. Juho Lähde pääsi läpiajoon Interin harhasyötöstä 51. minuutin kohdalla, mutta nosto meni yli maalivahti Koposen ja samalla myös yläriman.

Minuuttia myöhemmin Niilo Mäenpää pääsi laukomaan aivan vapaasti Niko Markkulan tarjoilusta, mutta kuti suuntautui päin VPS-vahti Samu Volotista.

Toista jaksoa hallinnut VPS oli jälleen lähellä kulmapotkun jälkitilanteessa 55. minuutilla. Myös tämän tilanteen sai Inter purettua uhrautuvalla pelaamisellaan.

Veikkausliigan elokuun joukkueeseen valitulla Jere Koposella poltti pallo näpeissä VPS:n vapaapotkussa 73. minuutin kohdalla. Inter-vahdin onneksi juuri vaihdosta kentälle tullut Mikko Kuningas putsasi pallon maalin edestä.

Syöttöpelinsä kanssa toisen jakson tuskaillut Inter pääsi lopussa hyvään vastahyökkäykseen, mutta vaihdosta kentälle tullut Ansu Sherrif ei löytänyt syötöllään maalin edessä väijyneitä Timo Furuholmia ja Albion Ademia.

Pisteet siis jaettiin, mikä jätti Interin päävalmentaja John Allenin tyytyväiseksi.

– Tänään täytyy olla tyytyväinen pisteeseen. Peli ei ollut meiltä missään vaiheessa hyvä ja voimme olla tyytyväisiä, ettemme jääneet ottelussa tappiolle, myönsi Allen pelin jälkeen.

Allen myönsi, että pallolliseen pelaamiseen jäi parannettavaa.

– Syöttövirheitä ja menetyksiä tuli tänään liikaa. Hyökkäyskolmanneksen ratkaisut jättivät toivomisen varaa, harmitteli Allen.

Interin kokoonpano koostui torstaina täysin suomalaisista pelaajista. Kokoonpanon 18 pelaajasta peräti seitsemän oli A-juniori-ikäisiä. Inter-luotsi antoi pelin jälkeen tunnustuksen nuorisokaartille, joista Matias Lahti ja Ansu Sherrif tekivät debyyttinsä Veikkausliigassa.

– Meillä puuttui erinäisten syiden takia kokoonpanosta seitsemän pelaajaa. Se avasi näyttöpaikkoja meidän nuorimmille pelaajille, jotka kaikki saavat olla tyytyväisiä panokseensa kentällä, kehui Allen.

Interin ottelut jatkuvat Veikkausliigassa maanantaina, jolloin Turun derbyssä kohdataan TPS.