21 Niilo Mäenpää
22 Arttu Hoskonen
25 Mikko Kuningas
28 Mika Mäkitalo

Kauden ensimmäinen Turun derby pelattiin lauantaina Veritas Stadionilla. Kaksijakoisessa ottelussa voiton vei vahvan ensimmäisen jakson turvin TPS 1-2(0-2).

Inter oli ottelussa vahvempi alussa. Joukkue sai pallon maalin jo pelin toisella minuutilla, mutta tilanne oli paitsio. Tilannetta edelsi Tatu Varmasen yritys, jonka maalivahti Jonatan Visconsi torjui. Hyvä vetopaikka oli myös Lucas Garcialla. Myös hänen yrityksen TPS-vahti sai torjuttua kahdeksannella minuutilla.

Vastaiskuihin keskittynyt TPS pääsi ottelussa johtoon 13. minuutilla. Tilanteessa Tero Mäntylä menetti pallon päädyssä Aleksi Ristolalle, joka vapautti Mika Ääritalon tekopaikkaan. Kova laukaus etukulmaan ei jättänyt Henrik Moisanderille mahdollisuuksia torjuntaan.

TPS tuplasi johtonsa puolen tunnin kohdalla. Tällä kertaa maalivahti Moisander ei onnistunut torjumaan Oskari Jakosen kohti tullutta laukausta, vaan pallo vyöryi lopulta yli maaliviivan.

Inter haki tasoitusta tiukasti TPS:n johtomaalin jälkeen. Paras paikka tuli Furuholmille, jonka puskun Viscosi torjui helposti.

Aivan ensimmäisen jakson lopussa avausmaalin tehnyt Ääritalo pääsi laukomaan pallon kulmapotkun jälkitilanteesta. Interin onneksi laukaus kumahti tolppaan.

Inter tuli päättäväisesti toiselle jaksolle. Teemu Penninkankaalla oli hyvä paikka kavennukseen 52. minuutilla, mutta pusku Lucas Garcian vapaapotkuun jäin löysäksi.

Interin hakiessa riskillä tasoitusta TPS pääsi hyviin vastaiskuihin. Onni Valakarilla oli huippupaikka reilun tunnin kohdalla. Hänen epäonnekseen oma pelaaja, Riku Sjöroos plokkasi varman maalin.

Inter teki ansaitun kavennuksen 64. minuutilla. Maalista vastasi vasemman jalan 25 metristä lähteneellä kaukolaukauksella Mika Ojala.

Ojalan maalin jälkeen Inter jatkoi myllyttämistään. Kesken painostuksen TPS oli jälleen lähellä maalintekoa. Tällä kertaa Moisander torjui upeasti Sjöroosin jatkon maalin edestä.

Vauhti pelissä jatkui loppuun asti. Furuholmilla ja pirteästi sisään tulleella Albion Ademilla oli omat paikat tasoitukseen, mutta TPS kesti.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla avausmaalin tehnyt Ääritalo pääsi Interin puolustuksen sekoilun jälkeen läpiajoon, mutta Moisander ehti kuin tyhjästä laukauksen eteen.

Lopulta vauhdikkaaksi otteluksi muuttunut Turun derby päättyi näin ollen vierasjoukkueen statuksella pelanneen TPS:n niukkaan voittoon.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä todella heikko. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella en tunnistanut joukkuettani kentällä. Asiat, jotka ovat tuoneet meidät tähän puuttuivat täysin, kritisoi päävalmentaja Fabrizio Piccareta omiaan.

Inter-valmentajan mukaan ottelun alku oli vielä hyvä, mutta TPS:n avausmaalin jälkeen asiat muuttuivat vaikeaksi.

– Aloitimme hyvin. TPS:n maalin jälkeen pelimme muuttui. Oikeastaan kaikki meni sekaisin, näki Piccareta.

Ottelun toisella jaksolla Inter oli kentällä hyvällä ilmeellä. Tästä on Inter-luotsin mukaan hyvä rakentaa kohti seuraavaa ottelua.

– Toinen jakso oli kaikella tavalla parempi. Tulimme kentälle päättäväisesti. Olimme vahvempia kakkospalloissa ja “50-50” palloissa. Saimme tehtyä maalin, eikä tasoituskaan ollut kaukana.

– Meillä jatkuvat ottelut jo keskiviikkona, enkä ole olleenkaan huolissani. Nyt otimme pienen askeleen taakse ja seuraavassa pitää ottaa kaksi eteenpäin. Yhden tappion takia ei pidä mennä paniikkiin. Toinen jakso on sitä, minkä varaan meidän täytyy rakentaa, päätti Piccareta.

Interin ottelut jatkuvat Veikkausliigassa jo tulevana keskiviikkona. Vastaan Veritas Stadionille saapuu HJK.