1 Jere Koponen
14 Elias Mastokangas
18 Lassi Viholainen
22 Arttu Hoskonen

Kauden ensimmäinen Turun derby Interin ja TPS:n välillä päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin. Pisteeseen saa enemmän olla tyytyväinen Inter, joka pelasi ottelussa yli puoli tuntia yhden miehen vajaalla, Teemu Penninkankaan saatua suoran punaisen kortin pelin 54. minuutilla.

Kauden ensimmäinen paikallisottelu alkoi räväkästi, kun jo minuutin kohdalla Tero Mäntylä raju palloon kohdistunut taklaus sai aikaan melkoisen torikokouksen. Tilanteessa olisi voitu varoittaa useampaakin pelaajaa, mutta ainoa varoitettu pelaaja oli Mäntylä.

Ensimmäinen jakso oli maalitilanteiden valossa melko tapahtumaköyhä. Vaarallisimmat tilanteet tulivat kotijoukkueen statuksella pelanneen Interin Niilo Mäenpäälle ja TPS-konkari Mika Ääritalolle. Maaleja näistä tilanteista ei syntynyt, sillä Mäenpään kuti viuhui yli maalin ja Ääritalon yrityksen plokkasi Penninkangas.

Ottelu sai uuden käänteen toisella jaksolla, kun Penninkangas kaatoi erotuomari Petri Viljasen mielestä punaisen kortin arvoisesti läpiajossa olleen Ääritalon. Tämän jälkeen Inter keskittyi ottelussa oman maalin varjeluun ja vastaiskujen kyttäämiseen.

Interin tasapelipisteen takuumieheksi nousi lopulta maalivahti Henrik Moisander, joka venyi kolmeen todelliseen “game saver” torjuntaan. 63. minuutilla Henkka venyi Ääritalon laukaukseen alakulmasta. Kolme minuuttia myöhemmin hän venyi Ääritalon laukoman pallon yläkulmasta.

Illan kruunu Moisanderin osalta nähtiin 79. Minuutilla, kun hän torjui Onni Valakari laukoman rangaistuspotkun. Pilkku tuomittiin Tatu Varmasen kaadettua Riku Sjöroosin vaarattoman näköisessä tilanteessa.

Interin puolustus kesti ottelussa Moisanderin johdolla loppuun asti, joten pisteet jakoon.

Interin päävalmentaja kehui joukkueen yhtenäisyyttä toisen jakson alivoimalla taistelun jälkeen.

– Joukkue näytti tänään henkistä kapasiteettia, kun jouduimme taistelemaan pitkään vajaalla. Pelaajat voivat olla ylpeitä taisteluilmeestään tänään, kehui Piccareta ryhmäänsä.

Ottelun luonteen muuttanut ulosajo oli Inter-luotsin mielestä kohtuuton.

– Se oli kova ratkaisu erotuomarilta. Minun näkökulmasta näytti siltä, että Penninkangas osui tilanteessa palloon. Tuo tilanne muutti sitten pelin kulun, näki Piccareta.

Interin ottelut Suomen Cupin alkulohkossa jatkuvat viikon kuluttua sunnuntaina vierasottelulla IFK Mariehamnia vastaan.