Otteluraportti: FC Inter-TPS

29.10.2016

Veikkausliigakarsinta 29.10.2016
FC Inter-TPS 2-0(0-0)

Maalit:

1-0 Kosta Manev 49. min
2-0 Bajram Nebihi 89. min

Inter: David Monsalve, Petros Kanakoudis, Ari Nyman, Bajram Nebihi, Guy Gnabouyou(Kennedy Nwanganga), Joni Aho(Egzon Belica), Lucas Garcia(Solomon Duah), Kosta Manev, Henri Lehtonen, Faith Obilor ja Njazi Kuqi

Vaihtopelaajat: Aati Marttinen, Egzon Belica, Benjamin Källman, Erfan Zeneli, Solomon Duah, Philip Njoku ja Kennedy Nwanganga.

FC Inter pelaa Veikkausliigassa myös kaudella 2017. Asia varmistui, kun joukkue voitti Veikkausliigakarsintojen toisessa osaottelussa TPS:n 2-0(0-0). Otteluparin yhteistulos oli myös tuo 2-0, ensimmäisen ottelun päätyttyä keskiviikkona tasapeliin.

Ottelu alkoi vauhdilla ja vaarallisilla tilanteilla. Kumpikin joukkue tuli otteluun latautuneen ja tämä näkyi kovina otteina. Erotuomari Mattias Gestranius joutui heiluttamaan keltaista korttiaan kahdesti ensimmäisen kolmen minuutin aikana.

Itse ottelussa Inter oli jälleen vahva alussa, mutta maalipaikkoja se ei paria keskitystä lukuun ottamatta pystynyt luomaan.

TPS otti pelin kontrollin ensimmäisen 20 minuutin jälkeen Interin kenttämuodon hajottua oikeastaan täysin. Jos Interin maalipaikkojen luonti oli hankalaa avausjaksolla, niin samaa voidaan sanoa myös TPS:sta. Loppujen lopuksi Interin maalilla pelannut David Monsalve selvisi maalilla helpolla.

Päävalmentaja Shefki Kuqin palopuheen jälkeen Inter tuli toiselle jaksolle ryminällä. Joukkue käytti hallinnan hyväkseen 49. minuutilla. Joukkueen taistelun ilmentymä Petros Kanakoudis lähetti kulmapotkun maalille, josta Kosta Manev puski sen sisään.

Maalin jälkeen Inter otti hallinnan pelistä. TPS:n hyökkäyspelaaminen aiheutti painetta, mutta edelleen maalivahti Monsalven tehtäväksi jäi keskitysten hakeminen.

TPS:n aggressiivinen hyökkäyspelaaminen jätti Interille paikat hyville vastahyökkäyksille. Näistä tilanteista Solomon Duahilla oli paikka ratkaista ottelu 70. minuutilla. Hänen paikkansa tyhjän maalin edessä kuivui kuitenkin kokoon.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta 89. minuutilla, kun Inter pääsi Njazi Kuqin toimesta hyökkäykseen oikealta laidalta. Tarkka syöttö maalin eteen tavoitti lopulta Bajram Nebihin, joka laukoi pallon varmasti ohi Oskari Forsmanin.

Maali ratkaisi lopulta ottelun, vaikka Inter-ikoni Ari Nyman ottikin kovasta pelistä punaisen kortin pelin lopussa. Sillä ei lopulta ollut vaikutusta ottelun lopputulokseen. Näin ollen Inter jatkaa pelaamistaan Veikkausliigassa myös kaudella 2017.

– Kyllä tämä oli upea voitto. Meidän lähtökohdat otteluun meille olivat hyvät. Ensimmäinen ottelu näytti, että kaikki on meidän omissa käsissä. Näytimme tasomme ja otimme voiton, kehui joukkueen päävalmentaja Shefki Kuqi ryhmäänsä.

Kuqi myönsi pelin jälkeen myös, että TPS teki näistä peleistä vaikeat.

– Meillä oli selkeä materiaalietu otteluun, mutta näissä paikallispeleissä se ei hirveästi paina. TPS:n suunta on ollut kauden aja ylöspäin ja meillä vastaavasti alaspäin. Näitä ei pelejä ei voi ennakoida ja se nähtiin, myönsi Kuqi.

Mikä Interin sitten ensimmäisen jakson jälkeen herätti.

– Puoliajalla meillä oli melkoinen palopuhe pukuhuoneessa. Se näytti herättävän kaikki. Hyvä näin, päätti Kuqi.