14.8.2017

Otteluraportti: FC Inter-SJK

Veikkausliiga 14.8.2017
FC Inter-SJK 0-1(0-1)

Maali:

0-1 Billy Ions 37. min

Kokoonpano:

12 Henrik Moisander
3 Kosta Manev
5 Tero Mäntylä
7 Ari Nyman
9 Benjamin Källman (10 Guy Gnabouyou 68. min)
15 Timo Furuholm
18 Julien Faubert
23 Lucas Garcia (14 Macoumba Kandji 36. min)
25 Philip Njoku
28 Mika Mäkitalo (4 Alan Henrique 55. min)
33 Tatu Varmanen

Vaihdossa:

1 Jere Koponen
6 Petros Kanakoudis
16 Kalle Kauppi
22 Arttu Hoskonen

FC Inter kärsi toisen peräkkäisen tappion Veikkausliigassa, kun se hävisi maanantaina Veritas Stadionilla SJK:lle niukasti 0-1(0-1). Ottelun ratkaisseen maalin teki ensimmäisellä jaksolla vieraiden Billy Ions.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista peliä, kummankin joukkueen pyrkiessä kontrolloimaan keskikenttää. Tarkan ja hyvin kontrollissa olleen pelaamisen seurauksena maalitilanteet olivat vähissä.

SJK teki maalin lopulta kuin tyhjästä pelin 37. minuutilla. Interiä niin moneen kertaan kurittanut Billy Ions sai pallon Mehmet Hetemajlta ja latasi hirveän kanuunan noin 25 metristä ohi täysin yllätetyksi tulleen Henrik Moisanderin.

Avausjakson Jobinpostia Inter-leiriin toi Lucas Garcian loukkaantuminen juuri ennen SJK:n maalia. Inter-hyökkäyksen yksi tärkeimmistä pelaajista joutui jättämään lopulta kentän takareisivamman takia.

Inter tuli toiselle jaksolle vahvasti ja pakotti SJK:n puolustuskannalle. Mika Mäkitalolla oli huippupaikka tuoda Inter tasoihin 54. minuutilla, mutta hänen läpiajonsa torjui upeasti Mihkel Aksalu.

Paikkansa oli myös Benjamin Källmanilla ja Philip Njokulla. Kaksikko pääsi yrittämään maalia minuutin sisään pelikellon käydessä 67. minuuttia. Njokun pusku Julien Faubertin vapaapotkusta meni niukasti ohi, kun taas Källmanin yrityksen siivosi maalilta SJK-puolustus.

Yli 3500 päinen kotiyleisö huokaili seuraavan kerran vajaa vartti ennen loppua. Tällä kertaa pallo pyöri SJK:n tolpassa ja maaliviivalla, mutta sen lähemmäksi se ei kuitenkaan mennyt.

Inter haki vimmatusti tasoitusta loppuun asti ja saikin luotua painetta vieraiden puolustukselle, mutta se viimeinen syöttö tai keskitys tuotti joukkueelle ongelmia.

Aivan pelin lopussa Interin Macoumba Kandji ehti ruuhkassa irtopalloon ennen Aksalua, mutta tälläkään kertaa pallo ei löytänyt tietään maaliin, vaan kimposi yläriman kautta yli maalin.

Tuohon Kandjin tilanteeseen ottelu lopulta päättyikin ja näin kaikki kolme pinnaa matkasivat Seinäjoelle.

– Olen pahoillani pelaajien puolesta. Olisimme ansainneet tänään vähintään tasapelin. Sen verran paikkoja meillä toisella jaksolla oli, harmitteli Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta.

Piccaretan mukaan Interin toisen jakson pelaaminen oli parasta, mitä tällä kaudella on nähty.

– Intensiteetti oli toisella jaksolla hyvä. Pelaaminen oli rakenteluvaiheessa laadukasta. Olimme miehittäneet kentän hyvin, mikä sitten helpotti toimintaa myös pallonmenetysten jälkeen. Mielestäni toinen jakso oli pelillisesti parasta Interiä tällä kaudella, näki Piccareta.

Vaikka tappio söikin ilmiselvästi Inter-luotsin mieltä, jaksoi hän katsoa positiivisesti tulevaisuuteen.

– Tappio harmittaa, totta kai. Meidän pitää katsoa kuitenkin tulevaisuuteen positiivisesti. Meillä on rakennusprojekti käynnissä ja olemme hyvällä tiellä. Tulosta tulee varmasti vielä, päätti Piccareta.

Interin seuraava Veikkausliigaottelu pelataan tulevana lauantaina PS Kemin vieraana Kemin Sauvosaaressa.