Vaihdossa:

1 Jere Koponen
32 Elias Mastokangas
35 Floriand Idrizi

Inter ei jättänyt Veikkausliiga-avauksessaan mitään sijaa jossittelulle, vaan nuiji Rovanimen Palloseuran maanrakoon murskavoitolla 6-2(4-0). Ottelun maaleista vastasivat kolmesti iskenyt Njazi Kuqi sekä kerran osuneet Timo Furuholm, Mika Mäkitalo ja Alan Henrique.

Inter otti ottelussa kuskin paikan jo ensimmäisellä jaksolla. Neljä tehtyä maalia olivat tästä esimerkkinä. Toisaalta tilanne olisi voinut olla toinen, jos Ivan Tatamirovic olisi puskenut omasta paikasta sisään pelin 8. minuutilla.

Inter aloitti maalinteon vartin pelin jälkeen. Phlilip Njoku kuljetti pallon röyhkeästi RoPS-puolustuksen läpi ja syötti pallon maalin teen Alan Henriquelle, joka ohjasi sen rinnallaan maaliin.

Viisi minuuttia myöhemmin Interiin palannut Mika Mäkitalo onnistui. Taidokas pusku ei jättänyt Muksun viime kauden seurakaveri Antonio Reguerolle saumoja torjuntaan.

Interin vyörytys jatkui. Njazi Kuqi laukoi tulisesti omasta kuljetuksesta 28. minuutilla. Tällä kertaa Reguero venyi torjuntaan. Guy Gnabouyou tykitti vastaavasti 37. minuutilla 25 metristä yläriman kautta yli.

Pelin 39. minuutilla Inter osui jälleen. Tällä kertaa maalista vastasi Njazi Kuqi, joka sai oivan tarjoilun Furuholmilta.

Aivan ensimmäisen jakson lopussa Kuqi osui toisen kerran. Ulkosyrjäsijoitus maalin oikeaan yläkulmaan kelpaisi mihin tahansa maalikoosteeseen. Nassen toisen pohjusti Gnabouyou.

Inter jatkoi moukarointiaan toisen jakson alussa. Jo 47. minuutilla joukkue iski jälleen. Maalista vastasi jälleen Kuqi, jolle osuma takasi ottelun jälkeen Veikkauksen knallin. Maali syntyi tyhjiin, Mäkitalon lauottua ensin pallon RoPS-maalin ylärimaan.

Maalien makuun pääsi lopulta myös vierasjoukkue, joka kavensi 5-1 lukemiin Timo Stavitskin maalilla 58. minuutin kohdalla. Maali oli hivenen onnekas, sillä Stavitskin keskitys vaihto suuntaa Henri Lehtosen jalasta ja painui siitä takakulmaan.

Kuqin kaksi maalia pohjustanut Timo Furuholm pääsi myös heiluttamaan maaliverkkoa. Mika Mäkitalo petasi paikan Inter-kipparille, jonka laukaus painui vastustamattomasti takakulmaan 68. minuutin kohdalla.

Ottelun loppua kohti Inter otti jalkaa kaasulta. RoPS pääsi kaventamaan 6-2 lukemiin Robert Taylorin lauottua Henrik Moisanderin torjuman pallon suoraan ilmasta alakulmaan.

Päävalmentaja Shefki Kuqi oli tyytyväinen voittoon. Joukkue sai hänen mukaansa palkkion hyvin sujuneesta talvesta.

– Meillä pre-season sujui hyvin. Nyt olemme joutuneet odottamaan muutaman päivän tässä jo kauden avausta ja se näkyi kyllä pelaajien silmissä. Olimme latautuneita ja valmiina tähän peliin ja sen kyllä huomasi kentällä, sanoii Kuqi pelin jälkeen.

Kuqi oli tyytyväinen myös puolustuslinjan toimintaan, vaikka kaksi maalia menikin omiin.

– En ole tyytyväinen kahteen päästettyyn maaliin. Ne tilanteet olivat meiltä huonosti pelattuja. Muuten puolustuslinja pelasi hyvin. Se ei toisaalta ollut yllätys, sillä olemme harjoitelleet linjan yhteistyötä todella paljon, totesi Kuqi.

Vaikka Inter latoikin maaleja keskiviikkona urakalla, ei Kuqi alkanut paukutella henkseleitä.

– Saimme pelistä kolme pistettä. Emme ole saavuttaneet vielä mitään. Hyvä alku kuitenkin, mutta raskas maraton vielä edessä, päätti Kuqi.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat pääsiäismaanantaina KuPS:n vieraana Kuopiossa.