0-1 Janne Saksela 62. min
1-1 Njazi Kuqi 71. min

Inter: Jukka Lehtovaara, Egzon Belica, Adama Tamboura, Bajram Nebihi, Erfan Zeneli, Solomon Duah(Guy Gnabouyou 65. min), Kosta Manev, Kennedy Nwanganga, Henri Lehtonen, Faith Obilor ja Njazi Kuqi.

Vaihtopelaajat: David Monsalve, Joni Aho, Albion Ademi, Arttu Hoskonen, Lucas Garcia ja Philip Njoku.

Inter ei onnistunut hyvistä paikoistaan huolimatta voittamaan RoPS:aa maanantaina Veritas Stadionilla pelatussa Veikkausliigan ottelussa. Vauhdikkaassa ottelussa pisteet jaettiin lopulta 1-1 (0-0) -tuloksella.

Inter tuli otteluun kovalla sykkeellä. Joukkue painoi kovan prässin ja suoraviivaisen pelaamisen avulla paineen RoPS-päätyyn. Hallinta ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja ottelu lopulta myös tasoittui.

Interin paras maalintekotilanne tuli joukkueen ykköstykki Njazi Kuqille pelin 42. minuutilla. Hyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut läpiajossaan maalinteossa. Kuqilla oli kohtalainen sauma maalintekoon myös hetkeä aiemmin, mutta myös silloin RoPS-vahti Ricardo oli tilanteesta etevämpi.

Vierasjoukkue RoPS loi vaarallisimmat tilanteet ensimmäisellä jaksolla kulmapotkuista. Jukka Lehtovaara oli pari kertaa todellisissa vaikeuksissa Albert Prosan kanssa. Maalia näistä tilanteista ei kuitenkaan tullut.

Inter jatkoi painetta toisen jakson alusta lähtien. Solomon Duahilla oli oiva paikka maalintekoon 49. minuutilla, mutta kova laukaus suuntautui päin Ricardoa. Minuuttia myöhemmin Kuqilla oli myös hyvä paikka, mutta ohjaus meni jälleen ohi maalin.

Kesken Inter-hallinnan iski RoPS. Juha Pirinen hassutti Egzon Belican oikealla laidalla ja keskitti kovan keskityksen takatolpalle, josta Janne Saksela liukui pallon maaliin.

Inter ei RoPS-maalista häkeltynyt, vaan nousi väkisin tasoihin. Bajram Nebihi syötti pallon oikeaan laitaan Guy Gnabouyoulle, joka vapautti Kuqin maalintekoon.

RoPS:lla oli Inter-tasoituksen jälkeen pari hyvä paikkaa maalintekoon. Jose Pedrosa Galan laukoi tolpaan 77. minuutilla ja hetkeä myöhemmin Lehtovaara torjui hyvin Eetu Muinosen kudin.

Viimeisen viiden minuutin aikana Interin painoi hurjasti. Joukkue sai monta hyvää keskitys- ja laukaisupaikkaa, mutta RoPS-vahti Ricardo kesti loppuun asti.

Tasapelin myötä Inter kavensi eron HIFK:hon yhteen pisteeseen. PS Kemi on tällä hetkellä kolmen pisteen päässä. Viimeisestä ottelusta pitää ottaa siis voitto.

– Meidän peli-ilme oli tänään hyvä. Sykettä ja vauhtia riitti loppuun asti. Maalit jäivät kuitenkin hyvistä paikoista huolimatta tekemättä, harmitteli päävalmentaja Shefki Kuqi pelin jälkeen.

Kuqi oli mielissään siitä, että joukkue ei masentunut RoPS-maalin jälkeen.

– Nousimme RoPS:n maalin jälkeen upeasti tasoihin. Se oli upea asia joukkueelta, kiitteli Kuqi.

Inter kohtaa kauden viimeisessä Veikkausliigaottelussa vieraskentällä PK-35 Vantaan. Joukkue tarvitsee tuosta ottelusta voiton ja samaan aikaan HIFK tai PS Kemi ei saa voittaa omaa otteluaan.

– Lähdemme viimeiseen otteluun voittamaan. Tällä pelillä teemme sen varmasti. Sitten täytyy odottaa muiden otteluiden tuloksia. Muuta emme voi tehdä, päätti Kuqi.