26.5.2018

Otteluraportti: FC Inter-RoPS 3-3(1-2)

Veikkausliiga 26.5.2018
FC Inter-RoPS 3-3 (1-2)

Maalit:

0-1 Filip Ivanovski 13. min
0-2 Filip Ivanovski 19. min
1-2 Mikko Kuningas 33. Min
2-2 Timo Furuholm 49. min
3-2 Timo Furuholm 78. Min
3-3 Lucas Lingman 90+3. min

Kokoonpano

12 Henrik Moisander
5 Tero Mäntylä (24 Joona Järvistö 46. min)
6 Abdoulie Mansally
7 Ari Nyman
8 Ivan Sesar
9 Benjamin Källman
11 Albion Ademi (18 Lassi Viholainen 90. min)
15 Timo Furuholm
17 Mika Ojala (33 Tatu Varmanen 9. min)
25 Mikko Kuningas
27 Teemu Penninkangas

Vaihdossa

1 Jere Koponen
3 Daniel Kamy
26 Wille Öhman

Inter ja RoPS tarjosivat Veritas Stadionilla kuuden maalin ilotulituksen. Kumpikaan joukkue tuskin oli tyytyväinen lopulta 3-3(1-2) tasatulokseen päättyneeseen otteluun.

Ottelun ensimmäinen 20-minuuttinen oli Interille sysimusta. RoPS iski tuona aikana kaksi maalia vastaiskuista ja kaiken lisäksi se menetti Mika Ojalan loukkaantuneena vaihtopenkille.

RoPS ensimmäisen maalin 13. minuutilla. Maalista vastasi Filip Ivanovski, joka sai upean syötön Lassi Lappalaiselta. Vieraiden toinen, pelin 19. minuutilla syntynyt maali oli identtinen.

Inter ei kuitenkaan masentunut RoPS-maaleista, vaan jatkoi hyökkäämistään. Ansaittu kavennus syntyi Mikko Kuninkaan yläkulmaan laukomasta vapaapotkusta 33. minuutilla.

Tasoitus oli lähellä aivan avausjakson lopussa. Benjamin Källmanin laukaus meni kuitenkin rahtusen verran ohi RoPS-maalin pystytolpan.

Inter jatkoi myllyttämistään toisen jakson alusta lähtien. Ei kestänyt lopulta kauaakaan, kun peli oli tasatilanteessa. Timo Furuholm sai Källmanilta syötön 49. minuutilla ja laukoi pallon vastustamattomasti maalin kattoon.

Pelin ensimmäiset puoli tuntia unessa ollut Inter oli kuin uusi joukkue toisella jaksolla. Liian nopeiden ratkaisujen sijaan joukkue malttoi pitää palloa vastustajan kenttäpuoliskolla ja hakea maltilla ratkaisuja.

Interin yritys palkittiin lopulta johtomaalin muodossa 78. minuutilla. Osumasta vastasi upealla nostolla yläkulmaan avausmaalin tehnyt Furuholm.

Inter pystyi johtomaalin jälkeen jäädyttämään pelin, eikä RoPS päässyt missään vaiheessa todellisuudessa uhkaamaan Henrik Moisanderin vartioimaa maalia. Interin urakkaa näytti myös helpottavan RoPS-pelaaja Wato Kuaten ulosajo pelin lopussa.

Kotijoukkueen ilta synkkeni kuitenkin ottelun kolmannella lisäaikaminuutilla. Taye Taiwon keskitys jäi pyörimään Interin maalille, mistä Lucas Lingman laukoi sen lopulta Henrik Moisanderin käsien kautta maaliin.

RoPS-tasoituksen myötä ottelu päättyi tasapeliin, mikä tuntui Inter-leirissä kuin tappiolta.

– Pelaajat ovat surullisia ja pettyneitä. Olen pettynyt heidän puolestaan. Upea nousu kahden maalin takaa ohi ja sitten tällainen lopputulos, harmitteli Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta pelin jälkeen.

Piccaretan mukaan ottelu oli kaksijakoinen. Vaikean alun jälkeen Inter tuli peliin vahvasti mukaan.

– Alku oli meiltä heikko. RoPS sai maalinsa helposti, vaikka heidän pelitapansa oli meillä tiedossa. Emme kuitenkaan antaneet periksi ja tulimme peliin upeasti mukaan. Varsinkin toinen jakso oli meiltä hyvä, kehui Piccareta.