1-1 Kennedy Nwanganga 43. min
1-2 Alexandr Kokko 68. min

Inter: Henrik Moisander, Egzon Belica, Pape Sow, Guy Gnabouyou, Joni Aho ©, Kalle Kauppi, Solomon Duah (Juho Salminen 64. min), Marios Nikolaou (Ari Nyman 77. min), Philip Njoku, Kennedy Nwanganga (Benjamin Källman 70. min) ja Faith Obilor.

Vaihtopelaajat: Aati Marttinen, Adama Tamboura ja Alban Ferati.

Inter kärsi kauden ensimmäisen tappion Veikkausliigassa torstaina Veritas Stadionilla. Kotijoukkue joutui tunnustamaan Rovaniemen Palloseuran paremmakseen 1-2(1-1) lukemin.

Ottelun ensimmäinen puolituntinen oli tarkkaa peliä kummaltakin joukkueelta, eikä kunnon tilanteita nähty kummassakaan päässä. Tästä pitivät lopulta huolen kummankin joukkueen puolustuslinjat.

Inter otti pelissä lopulta hienokseltaan hallinnan avausjakson viimeisen vartin aikana. Guy Gnabouyou pääsi laukomaan oman kuljetuksensa päätteeksi 26. minuutilla, mutta RoPS-vahti Ricardo venyi tilanteen kulmaksi.

Kesken Inter-hallinnan iski kuitenkin vierasjoukkue RoPS. Mika Mäkitalo voitti pallon keskialueella ja löysi Interin puolustuslinjan edestä Robert Taylorin. Upea laukaus noin 25 metristä maalin oikeaan kulmaan puolen tunnin kohdalla ei jättänyt Interin maalivahti Henrik Moisanderille mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Inter ei RoPS:n johtomaalista masentunut, vaan jatkoi painostustaan. Erityisesti joukkueen suunnanmuutospelaaminen oli vaarallista. Solomon Duah ja Gnabouyou pääsivät koittamaan maalintekoa 36. ja 38. minuutilla, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Pelin 43. minuutilla Inter lopulta onnistui maalinteossa. Kennedy Nwanganga harhautteli itsensä vetopaikkaan ja laukoi pallon lopulta vastustamattomasti RoPS-maalin, ohi tilanteessa etukulman turhan auki jättäneen Ricardon. Pelin tauolle mentiin lopulta siis 1-1 tasatilanteessa.

Jos ottelun ensimmäisellä jaksolla maalitilanteet olivat vähissä, niin samaa voi sanoa myös toisesta jaksosta. Inter aloitti vahvasti, mutta ei pystynyt pallonhallinasta huolimatta luomaan kunnon tilanteita RoPS:n maalille.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta pelin 68. minuutilla. RoPS käytti Interin turhan rohkean pelaamisen hyväksi oikealla laidalla, mistä Janne Saksela pääsi lopulta etenemään Interin 16-alueelle. Kova keskitys maalille, mistä Alexandr Kokko sohi pallon Egzon Belican jalkojen kautta sisään.

Inter haki maalin jälkeen päättäväisesti tasoitusta, mutta ei onnistunut edelleenkään luomaan vaarallisia tilanteita. Näin ottelun ratkaisuksi jäi lopulta RoPS:n oikeastaan ainoasta toisen jakson tilanteesta syntynyt maali.

– RoPS:lla ei ollut toisella jaksolla kuin tuo maalin johtanut tilanne. Pelasimme sen tilanteen luvattoman huonosti ja se maksoi meille lopulta paljon. Tuollaisissa tilanteissa pitäisi vain pitää pää kylmänä. Nyt epäonnistuimme siinä, harmitteli päävalmentaja Job Dragtsma pelin jälkeen.

Dragtsman mukaan Inter sai pelissä kyllä pidettyä palloa, mutta maalitilanteita se ei pystynyt luomaan.

– Ensimmäisellä jaksolla pelaamisesta puuttui tietty rohkeus RoPS:n prässätessä. Kentällä oli kyllä tilaa pelata, mutta emme uskaltaneet pelata palloa vastustajan väleihin. Ihan lopussa pystyimme tähän ja saimme heti tehtyä maalin. Toisella jaksolla pallo oli edelleen meillä, mutta emme saaneet edelleenkään luotua tilanteita. Se on tällä hetkellä ongelma. Pyrimme kuitenkin parantamaan tätä seuraaviin otteluihin, kommentoi Dragtsma.

Interin Veikkausliigaottelut jatkuvat viikon kuluttua torstaina. Tuolloin joukkue matkustaa SJK:n vieraaksi Seinäjoelle.