25.8.2018

Otteluraportti: FC Inter-RoPS 0-0

Veikkausliiga 25.8.2018
FC Inter-RoPS 0-0

Kokoonpano:

1 Jere Koponen
3 Daniel Kamy
4 Julian Guevara (7 Ari Nyman 46. min)
5 Tero Mäntylä
6 Abdoulie Mansally
10 Kaan Kairinen (21 Niilo Mäenpää 71. min)
15 Timo Furuholm
16 Niko Markkula
17 Mika Ojala
27 Teemu Penninkangs
28 Mika Mäkitalo (11 Albion Ademi 65. min)

Vaihdossa:

12 Henrik Moisander
18 Lassi Viholainen
23 Matias Lahti
24 Joona Järvistö

Inter ja Veikkausliigan kakkospaikkaa hallussaan pitävä Rovaniemen Palloseura tasasivat pisteet lauantaina Veritas Stadionilla. Ottelun 0-0 tulos kuvaa hyvin pelin tapahtumia. Kunnon maalipaikat ottelussa olivat vähissä.

Lauantai-illan merkittävin tapahtuma oli Inter-legenda Ari Nymanin tulo kentälle toisen jakson alussa. RoPS-ottelu oli Arskalle 400. ottelu Veikkausliigassa.

Ottelun ensimmäinen jakso oli RoPS:n heiniä. Veikkausliigan tämän kauden yllätysjoukkue piti palloa, mutta ei saanut lopulta luotua kuin yhden kunnon tilanteen. Simo Roihan ohjaus Moraesin keskitykseen osui kuitenkin lopulta RoPS-hyökkääjää jalkaan, eikä tilanteesta ollut Jere Koposelle vaaraa.

Inter muokkasi kenttärytmitystä toiselle jaksolle, minkä ansiosta se sai myös pidettyä palloa avausjaksoa paremmin. Rehellisyyden nimessä on kuitenkin todettava, että pelaaminen hyökkäyskolmanneksella jätti toivomisen varaa, eikä RoPS-vahti Antonio Reguerolla ollut vaikeuksia pitää nollaa.

Lähimpänä Inter oli maalintekoa ottelun lopussa, kun Albion Ademi laukoi tulisesti kohti Regueroa, joka sai lopulta pienen haparoinnin jälkeen kauhottua pallon käsiinsä.

Vierasjoukkueen toisen jakson tilanteet nähtiin vartti ennen loppua. Jere Koponen torjui ensin Taye Taiwon vapaapotkun kulmaksi. Tuon kulman jälkitilanteesta Vahid Hambo pääsi kurottamaan irtopalloon, mutta se nousi yli maalin.

Interin päävalmentaja John Allen oli periaatteessa tyytyväinen pisteeseen.

– Puolustus toimi meillä jälleen hyvin. RoPS ei paikoilla juhlinut, kuten ei ole moni muukaan joukkue tehnyt viime otteluissa. RoPS on hyvä joukkue, joten pisteeseen pitää olla tyytyväinen, totesi Allen pelin jälkeen.

Jos Interin puolustuspelaaminen saa ottelusta toiseen kehuja, jätti hyökkäyspelaaminen lopulta toivomisen varaa.

– Valinnat hyökkäyspäässä ovat välillä huonoja, eikä me pystytä luomaan tilanteita. Tietty tasapaino meillä puuttui tänään hyökkäyspelaamisessa, näki Allen.

Inter-luotsi Allen antoi myös kehut 400 ottelun kerhoon nousseelle Ari Nymanille.

– Arskan pelimäärä on upea. Onnittelut hänelle siitä. Tänään hän tuli toiselle jaksolle kentälle ja pelasi erinomaisen ottelun, kehui Allen Inter-ikonia.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat viikon kuluttua sunnuntaina HJK:n vieraana.