14.10.2016

Otteluraportti: FC Inter-PS Kemi

Veikkausliiga 14.10.2016
FC Inter-PS Kemi 0-0

Inter: Jukka Lehtovaara, Adama Tamboura(Erfan Zeneli 46. min), Petros Kanakoudis, Ari Nyman, Joni Aho, Solomon Duah(Lucas Garcia 60. min), Kosta Manev, Kennedy Nwanganga, Henri Lehtonen(Bajram Nehibi 70. min), Faith Obilor ja Njazi Kuqi.

Vaihtopelaajat: David Monsalve, Egzon Belica, Arttu Hoskonen ja Philip Njoku.

Inter ja PS Kemin ottelu perjantaina loistokuntoisella Veritas Stadionilla päättyi kotijoukkueen pettymykseen. Oman pelaamisensa kanssa tuskaillut Inter ei saanut murrettua kemiläisten bussia maalin edessä ja näin ollen sen oli tyytyminen maalittomaan tasapeliin.

Vaikka Inter hallitsikin ensimmäistä jaksoa, ei se saanut luotua konkarivahti Mikko Vilmusen vartioimalle PS Kemin maalille montaakaan paikkaa. Lähimmäs maalia pääsi pelin 10. minuutilla Solomon Duah, joka laukoi Adama Tambouran syötöstä niukasti yli maalin.

Inter hallitsi peliä avausjaksolla. Hallinnasta huolimatta syöttöpeli tökki ja peli meni liian usein pitkän pallon pelaamiseksi, vaikka tilaa kentällä olisi ollutkin.

Jos ensimmäisellä jaksolla Interin pelaaminen oli suoraviivaista, niin toisella jaksolla pallo pysyi jo enemmän nurmen pinnassa.

Selkeä pallonhallinta toi Interille myös useita keskityspaikkoja, mutta ne eivät tavoittaneet maalilla päivystäneitä hyökkääjiä. Keskitysten lisäksi Inter yritti murtaa PS Kemin puolustusmuuria lyhyellä seinäpelillä, siinä kuitenkaan lopulta onnistumatta.

Interin paras maalintekotilanne toisella jaksolla tuli Erfan Zenelille, jonka laukaus 16-rajalta pelin 65. minuutilla meni niukasti maalin vasemman tolpan ohi.

Jos Interin maalipaikat olivat vähissä, niin samaa voi sanoa vierasjoukkue PS Kemistä. Tasapeliä hakemaan tulleella joukkueella ei ollut toisella jaksolla lopulta yhtään uhkaavaa tilannetta Jukka Lehtovaaran maalilla.

Tasapeli ei ollut sitä, mitä Inter ottelusta toivoi. Taistelu suorasta Veikkausliigapaikasta jatkuu siis kahdessa jäljellä olevassa ottelussa ensi viikolla.

– Emme olleet tänään hyviä. PS Kemi pelasi omalla tavallaan ja saivat sen, mitä halusivat. Tätä ei auta kuitenkaan murehtia, vaan keskittyminen pitää kääntää seuraavaan peliin, sanoi Interin päävalmentaja Shefki Kuqi pelin jälkeen.

Kuqin mukaan eniten Interin pelissä mätti syöttöpelin nopeus.

– Ensimmäisellä jaksolla pelasimme liian suoraviivaisesti. Toisella jaksolla pystyimme pitämään palloa enemmän, ei se lopulta johtanut oikein mihinkään, harmitteli Kuqi.

Interin taistelu sarjapaikasta jatkuu. Kuqin mukaan kahdesta jäljellä olevasta ottelusta on tavoite ottaa täydet kuusi pistettä.

– RoPS-ottelu tulee vastaan nopeasti ja kaikki fokus pitää siirtää nyt siihen. Meillä on jäljellä kaksi ottelua. Tavoitteena on ottaa niistä kuusi pistettä ja katsoa mihin se lopulta riittää, päätti Kuqi.

Interin kauden viimeinen kotiottelu RoPS:aa vastaan on siis ohjelmassa jo maanantaina Veritas Stadionilla kello 18.30.