21.4.2016

Otteluraportti: FC Inter-PK-35 Vantaa

Suomen Cup 21.4.2016 (6. kierros)
FC Inter-PK-35 Vantaa 0-4(0-3)

Maalit:

0-1Masar Ömer 6. min
0-2Mateo Miguez 16. min
0-3Masar Ömer 32. min
0-4Pablo Counago 70. min

Inter: Henrik Moisander, Egzon Belica, Pape Sow, Ari Nyman, Sebastian Mannström, Benjamin Källman, Joni Aho(Juho Salminen 46. min), Kalle Kauppi(Philip Njoku 43. min), Solomon Duah(Guy Gnabouyou 43. min), Henri Lehtonen ja Faith Obilor.

Vaihtopelaajat: Aati Marttinen, Alban Ferati, Arttu Hoskonen ja Marios Nikolaou.

Interin taival kauden 2016 Suomen Cupissa päättyi täystyrmäykseen upeasti pelannutta PK-35 Vantaata vastaan. Vantaalaiset ratkaisivat ottelun käytännössä jo ensimmäisellä jaksolla, jonka aikana he tekivät kolme maalia. Lopulta ottelu päättyi PK-35:n 0-4(0-3) voittoon.

Kaikesta huolimatta ottelun ensimmäisen maalipaikan loi Inter. Kalle Kauppi pääsi laukomaan Solomon Duahin tarjoilusta 4. minuutilla, mutta laukaus nousi vähän yli takayläkulman. Interin maalintekotilanteet olivatkin sitten tässä, eikä PK-35:n debytanttivahti Samu Volotisen tarvinnut esittää ihmeitä nollan pitämiseksi.

Tämän jälkeen peliä avausjaksolla vei miten tahtoi vierasjoukkue PK-35 Vantaa. Interille jäi osaksi statistin rooli. Vierasjoukkue teki avausmaalin Masar Ömerin toimesta kuudennella minuutilla. Tilanannetta edelsi Henrik Moisanderin upea torjunta, mutta reboundiin ei hänkään ehtinyt.

PK-35:n toinen maali oli todella upea. Mateo Miguez sai pallon oikealla laidalla. Terävät harhautukset keskustaan ja laukaus maalin takayläkulmaan ei jättänyt mitään jossiteltavaa.

Avausmaalin tehneellä Ömerillä oli oiva paikka tuplata maalisaldonsa 25. minuutilla, mutta hän ei osunut lopulta palloon tyhjön maalin edessä. Reilun puolen tunnin jälkeen hän ei enää erehtynyt, vaan nosti pallon vastustamattomasti yli vastaan tulleen Moisanderin, jonka arviointi tilanteessa meni pieleen pallon otettua kimmokkeen Pape Sown jalasta.

Avausjakso ei jättänyt mitään jossiteltavaa Interin suunnalta, kun tauolle mentiin vierasjoukkueen kolmen maalin johdossa.

Inter petrasi tekemistään jollakin tasolla toisella jaksolla, mutta ei pystynyt millään tasolla haastamaan vierasjoukkuetta. Kotijoukkueen pelaaminen oli pallollisena edelleen turhan staattista, eikä kunnon tilanteita PK-35:n maalilla nähty.

Vierasjoukkue sen sijaan otti jalkaa pois kaasulta, sillä peli oli käytännössä ratkennut. Tästä huolimatta se onnistui vielä kaunistelemaan numeroita Pablo Counagon upean maalin muodossa. Maali syntyi pelin 70. minuutilla.

Interin päävalmentaja Job Dragtsma antoi ottelun jälkeen täyden tunnustuksen ottelun voittaneelle PK-35:lle.

– PK-35 ansaitsi voittonsa. Heillä on joukkueessa paljon taitavia pelaajia, mutta emme rehellisesti sanottuna edes pystyneet haastamaan heitä tänään. Olimme jäljessä kaikessa, sadatteli Inter-luotsi pelin jälkeen.

Dragtsman mukaan Interillä ei toiminut ottelussa oikein mikään.

– Prässi, hyökkäyspelaaminen ja myös puolustaminen maalin johtaneissa tilanteissa oli heikkoa tänään. Jalka näytti painavan monella pelaajalla, pohti Dragtsma.

Interin ottelut jatkuvat tulevana sunnuntaina Vaasassa. Siinä ottelussa joukkueella on Dragtsman mukaan kasvojen pesun paikka.

– Käymme läpi tämän pelin ja käännämme katseet sen jälkeen VPS-otteluun. Parannamme varmasti pelaamista siinä. Meillä on kasvojen pesun paikka, päätti Dragtsma.